Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 7. 11. 2018.

| Politika

Savez za Srbiju bojkotuje izbore u Doljevcu

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
savez za srbiju lideri
Lučani - da, Doljevac - ne; Foto: wiki

Zbog toga što su veštački izazvani i nezakonito raspisani, kako tvrde iz Saveza za Srbiju, ova opoziciona koalicija neće učestvovati na vanrednim lokalnim izborima u Doljevcu zakazanim za 16. decembar. U pitanju je “prljava igra režima”, kažu iz SzS, kojom se Doljevac zloupotrebljava kao “pokazna vežba dirigovanja izbora i pokoravanja birača”.

Savez za Srbiju najavljuje i da će zahtevati od Ustavnog suda ocenu o ustavnosti i zakonitosti, kao i privremenu meru obustavljanja svih predizbornih radnji. Bojkot je najavljen i u Kuli i Kladovu, gde su izbori takođe zakazani za 16. decembar.

U Doljevcu nije prošao zakonski rok od mesec dana otkako je predsednik Opštine podneo ostavku, a da novi nije izabran, dok u Kuli i Kladovu ostavke predsednika nisu čak ni konstatovane na skupštinskim sednicama, već su odbornici o tome saznali iz medija. Nije ispoštovana ni imperativna zakonska odredba o “izboru novog predsednika Opštine”, niti je sednica sa tim dnevnim redom sazvana i u jednoj od ove tri lokalne samouprave, iako u sve tri ove opštine SNS ima apsolutnu većinu - navode iz SzS.

Uprkos ovom grubom kršenju zakona, kako ocenjuju iz SzS, izbori su raspisani, a time je “ozvaničen početak sistemskog uništavanja lokalnih samouprava od strane centralne vlasti, odnosno jednog čoveka”.

Savez za Srbiju neće učestvovati u prljavoj igri režima kojom Kulu, Kladovo i Doljevac zloupotrebljava kao pokaznu vežbu dirigovanja izbora i pokoravanja birača - poručuju iz SzS.

Predlog o oceni ustavnosti i zakonitosti Ustavnom sudu podneće narodni poslanici stranaka i pokreta koji čine Savez za Srbiju.

...a biće pozvani i ostali opozicioni poslanici da se pridruže inicijativi kako bi se zajednički stalo na put nezakonitoj ujdurmi u režiji Aleksandra Vučića - navode iz SzS.

Podsetimo, istu tvrdnju o “nepostojećih mesec dana” od ostavke Ljubića ponavlja i jedini opozicioni odbornik u Doljevcu Nenad Stojiljković. Međutim, iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu naveli su da je Ljubić podneo ostavku još 25. septembra, pa su izbori raspisani krajem oktobra - legalni. Ljubić je ostavku podneo zbog, kako je rekao, stalnih kritika Stojiljkovića, ali i da bi proverio izbornu volju građana.

U Doljevcu je Vlada Srbije formirala Privremeni organ, koji, opet, vodi Ljubić Međarac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Marković

    18:23 // 7. 11. 2018.

    Uz kupus treba imati i malo mesa, ali izgleda da su ovi vegetarijanci. Na jugu se zna da od .... se ne pravi pita.

  • Pepe

    17:52 // 7. 11. 2018.

    Naravno da će bojkotovati, niko se nije prijavio za njihovog kandidata. Najbolji kupus ipak ne uspeva u regiji gde je paprika zakon.

  • Овца за шишање

    13:58 // 7. 11. 2018.

    Потребан је бојкот избора на свим нивоима, излазак из парламента и осталих институција... Препустити вођи да сам управља. Тако ће му владавина краће трајати!

    • ORLJANE

      15:53 // 7. 11. 2018.

      ABE pa nije valjda taj mađarac tolko opasan čovek.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: