Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 16. 10. 2018.

| Politika

Savezu za Srbiju ne daju salu niškog Simfonijskog za održavanje tribine

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
simfonijski
Sala Simfonijskog nepodobna za novu opozicionu političku opciju; foto: Wikimedia commons

Gde će, kada i kako biti održana niška tribina Saveza za Srbiju, novog opozicionog bloka, nije poznato ni dva dana pre najavljenog skupa, jer iz Simfonijskog orkestra, gde je trebalo da se održi, kažu da je sala zauzeta u tom terminu i da nisu ni znali da je plan da političari gostuju u ovom gradskom prostoru. Ipak, organizatori tvrde da je sve rezervisano još prošle nedelje i da je to pritisak i strah da se nova politička opcija predstavi Nišlijama.

U sali Simfonijskog u petak od 18 sati trebalo je da govore čelnici Saveza za Srbiju - Dragan Đilas, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i lider Demokrata Zoran Lutovac.

Međutim, na osnovu saopštenja koje potpisuje direktor Simfonijskog Svetozar Vezenković (SNS), izvesno je da oni neće govoriti u ovom gradskom prostoru. Naime, direktor kaže da im do danas nije stigao nikakav zahtev za zakup sale i da sa organizatorima nisu potpisali ugovor, kao i da su o održavanju tribine saznali iz medija.

Niški simfonijski orkestar je o pomenutoj tribini saznao iz medija, a shodno činjenici da se naša ustanova intezivno priprema za predstojeći festival NIMUS, zakazan za narednu nedelju, neprijatno smo iznenađeni neprofesionalnošću organizacije Savez za Srbiju koja je o datumu, vremenu i mestu održavanja tribine obavestila medije, ali ne i nas domaćine, ne poštujući ustaljenu proceduru iznajmljivanja naše sale - navode u saopštenju.

Kao razlog da ne iznajme salu novim opozicionarima, Vezenković navodi i to što ona nije slobodna u tom terminu, jer su u toku, kako tvrdi, probe za festival.


"Sala bila rezervisana, ovo je politički pritisak"

Navode direktora Simfonijskog demantuje predsednik Gradskog odbora DS Miodrag Stanković, koji je u ime Saveza za Srbiju bio zadužen za organizaciju sale. Tvrdi da se lično sa Vezenkovićem dogovorio još prošle nedelje da se novi opozicioni blok prvi put predstavi Nišlijama u sali ove gradske ustanove.

Ugovor sa Simfonijskim je trebalo da potpišu danas, dodaje, te smatra da je otkazivanje u poslednji čas dokaz da je reč o pritisku na direktora.

Očigledno postoji politički pritisak od strane vladajuće stranke ili strah da se Savezu za Srbiju omogući da održi tribinu u Simfonijskom. Mi ćemo u svakom slučaju održati tribinu, videćemo na kom mestu će to biti. Ja očekujem da razum preovlada kod vladajuće stranke i da ne vrši pritisak na direktore. Prvo ta sala nije besplatna i to je gradski prostor koji ide u budžet grada. Proba uvek može da se pomeri sat, dva ranije ili kasnije tako da to očigledno nije razlog - ističe Stanković.

Stanković dodaje i da se direktor verovatno uplašio i zbog toga predomislio, ali ne odustaje od ideje da ga ubedi da predstavnici Saveza za Srbiju ipak govore u Simfonijskom. Tvrdi i da dosad za iznajmljivanje ove sale nije bilo potrebno da se šalje zahtev, kao i da je imao obećanje od direktora da je sala rezervisana za političare u petak, iako su u toku probe za NIMUS.

Tribina će sigurno biti, ja ću videti da li postoji malo razuma u vladajućoj garnituri da na ovaj način ne pokazuje svoju slabost koja je svaki dan sve jača, nema potrebe da se plaše Saveza koji će svakako da održi tribinu bilo gde. Ovo je bahato ponašanja u kome oni institucije svojataju. Zato moramo da oslobodimo Niš - dodaje Stanković.

Zbog odustajanja Simfonijskog zasad je neizvesno u kom prostoru u Nišu će se opozicioni pokret koji je oformljen početkom septembra predstaviti građanima Niša, a Stanković najavljuje da će to biti poznato tokom sutrašnjeg dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kimi

    09:33 // 17. 10. 2018.

    E sada bi trebalo proveriti da li će stvarno biti probe u tom terminu u Simfonijskom.
    Ako neće, tužiti direktora za svojatanje javne svojine i nesavesno poslovanje na štetu građana koji uplaćuju novac u budžet preko poreza.
    A cenzura će se prekinuti na ovaj ili onaj način, makar to bilo i usmeno prenošenje.

  • Aleksandra

    08:40 // 17. 10. 2018.

    Miodrag Stanković je očigledno verovao da kad se sa nekim nešto dogovori, to važi, jer znate kako kaže naša poslovica... Konj se veže za drvo, a čovek za reč... međutim, izgleda da reči članova SNS-a nemaju važnost.
    U svakom slučaju, ovo neće sprečiti slobodnoumne ljude ove države da pronađu način da se okupe...

  • drax

    07:29 // 17. 10. 2018.

    Idite kod Tasovca i Vi i vama slicni pa neka vam otvori BG filharmoniju pa tamo odrzite sastanak. Iš iz Niš.

    • Aleksandra

      13:22 // 17. 10. 2018.

      Pa, Tasovac beše u vladi Vašeg vođe... sad Vam ne valja?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: