Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:53, 12. 12. 2019.

| Politika

Sednica Skupštine u Leskovcu i dalje bez učešća dela opozicije

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
opozicija leskovac
I dalje van skupštinskih klupa, foto: B. S.

Iako će danas odbornici lokalnog parlamenta diskutovati o jednom od najvažniji dokumenata za funkcionisanje grada - budžetu, deo leskovačke opozicije neće učestvovati u radu. Sednicu bojkotuju odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija, i predstavnici grupe “Za Leskovac zajedno” učestvuju u radu.

Deo opozicionara i dalje ne želi da daje legitimitet ljudima koji ne prihvataju konstruktivnu kritiku, te, prema rečima Jelene Spirić iz Stranke slobode i pravde, nastavljaju bojkot. Iako neće učestvovati u radu, opozicionari kritikuju budžet za 2020. godinu.

Spirićeva kaže da budžet, koji je planiran na 4,7 milijardi dinara, nije ni razvojni, ni socijalni, ni projektni već čisto predizborni.

Nije mi jasno o kakvom uspehu se priča kada ova vlast nije sposobna da pokrije rashode i završi projekte koje je sama planirala. Fiskalna politika ove vlasti katastrofalna je za sve Leskovčane - kaže Spirićeva.

Planirano je da se povećaju izdavanja za turizam koji će biti 80 miliona dinara, kaže ona, ali joj nije jasno zašto se to radi kada je dobit od boravišnih taksi godinama na istom nivou. Ovakva odluka je sramna, naročito što će isti iznos, kaže, biti izdvojen za poljoprivredu.

I za poljiprivredu je planirano 80 miliona dinara, što je ustvari manje za 10 miliona u odnosu na 2019. godinu. Očigledno su karnevali i parade bitniji od podrške za poljoprivrednike. Ova stavka je trebalo da bude duplirana, a ne da se smanjuje - kaže Spirićeva.

Da je budežt nerealan smatra i Igor Kocić iz Demokratske stranke, a s obzirom na to da ni kvartalni izveštaji za tekuću godinu ne pokazuju napredak, ne veruje da će se isto desiti ni naredne godine.

Jedan od razloga za bojkot je da na ovih 120 stranica koliko ima ovaj budžet za 2020. godinu, mi imamo pravo da pričamo samo 3 minuta. S obzirom na to da izvršenje ovogodišnjeg neće biti veće od 80 %, smatram da je ovaj budžet, navodno veći, nerealan - kaže Kocić.

Opozicione kolege iz grupe “Za Leskovac zajedno” i Jedinstvene Srbije učestvuju u radu, a Skupština ima kvorum.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Etim

    14:48 // 13. 12. 2019.

    Najlakse je bojkovati i negativno komentarisati a sposobni ljudi kakva je danasnja vlast planira, gradi i ulaze u Leskovac.

  • Nika

    13:06 // 13. 12. 2019.

    Da gospođa Spirić želi nešto da radi i doprinese ovoj zajednici, ušla bi i debatovala, predlagala i sl. Ovako samo kritikuje neosnovano i bez ikakve ideje, želeći samo da se dokopa neke fotelje.

  • Vanja

    12:04 // 13. 12. 2019.

    Nedati im dnevnice jer ne rade svoj posao.Teško im je da uđu u skupštinu a komentarišu ispred kao nešto bojkotuju.Za razliku kada su oni vladali sadašnja vlast je unapredila grad i radi u interesu građana.Sve što ova vlast radi vidljivo je.Uskoro će i novi trg.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: