Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 31. 8. 2018.

| Politika

Sednica niškog parlamenta odložena jer nema TV prenosa

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
skupština grada
Kad nema kamera, nema zasedanja; Foto:JV

Iako je ranije bila najavljena, današnja sednica Skupštine grada je odložena, a da nije ni počela jer nije bilo televizijskog prenosa. Dok predsednik parlamenta navodi da postupak javne nabavke za izbor medija koji bi prenosio zasedanje još nije sproveden, opozicija kaže da je ovo još jedan dokaz nesposobnosti gradske vlasti.

Kamere su bile isključene u gradskom parlamentu, pa su odbornici odlučili i da ne počinju diskusiju po dnevnom redu. Vladajuća većina odložila je sednicu, ne precizirajući kad će biti održana. Predsednik Skupštine Rade Rajković naveo je da se čeka odluka ko će prenositi parlamentarnu raspravu.

Odložena je za sledeću nedelju dok se ne završi postupak javne nabavke. Juče sam dobio obaveštenje od Gradske uprave da postupak javne nabavke još nije sproveden i ne mogu da obezbede prenos - kaže Rajković.

Javno otvaranje ponuda bilo je juče, ali dan kasnije još ništa nije objavljeno na portalu javnih nabavki, što je zakonska obaveza. Načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić tradicionalno nije bio dostupan za komentar.

Opozicija ovu skupštinsku epizodu sa odlaganjem vidi kao dokaz da je funkcionisanje gradske uprave i svih nivoa vlasti u totalnom kolapsu.

Na sastanku šefova odborničkih grupa mi smo više puta govorili da treba unapred da se misli ukoliko smo već imali problem sa nabavkom TV prenosa. Oni su navodno svesni toga, međutim, kao što vidimo, posle 2 godine vlasti oni ne znaju ni jednu jedinu stvar da urade, a to je da naprave da Skupština funkcioniše bez prekida - kaže Nonić.

Inače, na današnjoj sednici, prema ranije najavljenom dnevnom redu, trebalo je da odbornici raspravljaju o izmenama Statuta grada, Strategiji bezbednosti saobraćaja i o javnom konkursu za izbor direktora preduzeća.

Podsetimo, i ranije su se dešavali problemi sa održavanjem sednice kada nema prenosa. Prethodnu "turu" sednica prenosila je Niška televizija koja je dobila oko 3,2 miliona dinara za 26 sati prenosa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Toma Tošić

    22:28 // 24. 9. 2018.

    Na Happy Gastozz, na Pink Lepi Mića, na Ntv Raka... Ima li razlike!?

  • Igors

    19:22 // 31. 8. 2018.

    Ucena od strane monopola lokalnih medija
    Tako je to kad nemate internet kanal

  • S. Igić iz Gornji Matevac

    16:39 // 31. 8. 2018.

    Mi iznesomo televizor ispred bife da navijamo za našega zeta Bananu.

    • Maja

      17:58 // 31. 8. 2018.

      Sada razumem stanje na Filozofskom, pa naš dekan je iz Matejevca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: