Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 28. 5. 2020.

| Politika

Sergej Trifunović: Vučića moramo kidati na lokalu

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti

Bojkotaška opozicija misli da će srušiti Aleksandra Vučića iz jednog udarca, ali to se neće desiti, navodi predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović uz konstataciju da režim moraju “kidati parče po parče” i to najpre na lokalu. Za izborne uslove kaže da su loši, ali pita bojkotaše koliko života imaju i kada su postali toliko gadljivi na okolnosti, poređujući trenutnu situaciju sa Cerskom bitkom 1914. godine.

Odluka Pokreta slobodnih građana da izađe na izbore napravila glavno je iznenađenje i obrt u ovoj kampanji za izbore 21. juna, a Trifunović kaže da će se ona pokazati istorijskom.

Vuk Jeremić je rekao treba da prođe najmanje jedan bojkot. Zapitao sam se koliko to mi života zapravo imamo i koliko bojkota treba da prođe da bi se nešto desilo - navodi Trifunović.

Trifunović tvrdi da nije srušio jedinstvo opozicije već da se zalagao za jedinstven nastup kako bi rušenje Vučićevog režima počelo na lokalu, ali da se to nije desilo. PSG na izborima u Nišu planira da nastupi samostalno, a Trifunović objašnjava da nije želeo da se meša u odluke lokalnih odbora jer “voleti nekog znači dati mu slobodu”.

Moramo da uđemo i da ga otkidamo na lokalu. Govorio sam hajdemo zajedno, hajde da mu uzmemo Niš, Novi Sad, Zaječar. Hajmo nešto da mu uzmemo - poziva Trifunović.

Nema iluzija o (ne)fer izbornim uslovima, kao ni o tome da može sada da pobedi na izborima, a izbornu atmosferu i opoziciju uporedio je sa okolnostima u kojima je bio vojvoda Stepa Stepanović i srpska vojska na Ceru 1914. pred bitku sa Austrougarskom.

Morate vi da se izborite za vašu slobodu, niko se neće izboriti za vašu slobodu. Da li su izbori sad gori, jesu. Ali, to isto su mogli da kažu Stepi Stepanoviću pred Cersku bitku 1914. Kad su to građani Srbije postali gadljivi na grozne izborne uslove, ne znam - pita se Trifunović.

Nema očekivanja ni od međunarodne zajednice da će “spašavati Srbiju”, uz dodatak da nindža kornjače neće doći.

Očekujem da uđemo tamo sa nekim procentom i da mu kidamo parče po parče mesa. Opozicija koja je proglasila bojkot čeka da Vučić onemoći i da padne, da ga ubiju iz jednog udarca. To se desiti neće. Neće on za 5 godina reći - dosta sam se nakrao, aj sad dosta. Nema on izlaznu strategiju - kaže Trifunović.

Zato kaže da će vratiti dostojanstvo Skupštini, pogurati pad Vučića iz parlamenta, ali ne otkriva koju će taktiku koristiti u parlamentu.

Za ove izbore kaže da igraju čast i obraz, a ne ideologije, a za sebe kaže da je hrišćanin komunista pravoslavac. Više o tom šta Trifunović kaže o postojanju programa PSG, stanju lokalnih odbora, ali i o (ne)pristojnosti u politici, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Brana

    15:43 // 31. 5. 2020.

    Da si ozenjen i da imas decu mozda bi u tom mikrolokalu,u svojoj porodici imao sigurne glasove pa da kidaš!

  • Nishki

    19:22 // 29. 5. 2020.

    Hteo sam da glasam za psg, al posto su usli u koaliciju sa tadicem, ne pada mi na pamet.

  • Marko

    08:53 // 29. 5. 2020.

    Da bi kidao mora da imaš ljude, mora da imaš program.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: