Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:45, 13. 3. 2017.

| Politika

Šešelj: Opozicija mnogo veći neprijatelj od Vučića

Autor:V. M, Lj. M. Izvor:
Vojislav Šešelj u Nišu
Smatra da jedini može da pobedi Vučića; Foto: JV

Predsednik radikala i kandidat za predsednika Srbije Vojislav Šešelj, smatra da je jedini sposoban da pobedi Vučića na izborima, ali dodaje da je SRS "opozicija i prozapadnim partijama”. On je u obraćanju Nišlijama kazao i da će, ukoliko postane predsednik Srbije, sve grane vlasti imati “politički superiornog kontrolora”.

Šešelj je izričito isključio mogućnost da se u drugom krugu predsedničkih izbora sa Vučićem nađe neko od ostalih predsedničkih kandidata osim njega, a sve ih je stavio u grupu političkih protivnika. Iako nije odgovorio na pitanje koga bi podržao ukoliko se neko od ostalih opozicionih kandidata nađe u drugom krugu sa Vučićem, on je kazao da su opozicioni kandidati “veći politički neprijatelji”.

Mi smo opozicija prema naprednjacima, ali i prema prozapadnim partijama. Oni su nama mnogo veći protivnici od Vučića. Ne daj Bože da se vrate dosmanlije, sveopšta propast. Mi hoćemo da oborimo naprednjake i Vučića sa vlasti da bismo došli na njihovo mesto, a ne da vratimo dosmanlijski režim – istakao je Šešelj.

To što bi bio predsednik koji ne pripada vladajućoj partiji ističe kao prednost, jer bi, kako je kazao, sa te pozicije mogao da bude dobar kontrolor izvršne, zakonodavne i sudske vlasti. Iako je SRS deo vlasti u Nišu, Šešelj je kazao da bi korenitije ekonomske, socijalne i ostale promene mogao da spovede tek kada radikali budu pobedili na parlamentarnim izborima.

Polaganje zakletve bio bi moj prvi predsednički potez, onda ću pozvati sve predsednike parlamentarnih stranaka, ponuditi saradnju u interesu Srbije.  Imaću korektan pristup prema svima, ali ću se držati svojih principa i svoje osnovne orjentacije i ideologije, a već sam pokazao da sam spreman da se žrtvujem za svoje ideale – dodao je.

Obilazeći jug Srbije, Šešelj nije stigao u Svrljig, iako je bilo najavljeno, ali je kazao da su ove posete tek “konferencije za novinare” i najavio miting SRS u Nišu 27. marta na Trgu kralja Milana, od 17 sati.

Na platou ispred "Kalče" u Nišu, lidera radikala sačekalo je stotinak građana.


Šešelj obišao i Toplički okrug

Obilazeći Prokuplje, Blace, Kuršumliju i Žitorađu lider radikala razgovarao je sa građanima pokušavajući da ih ubedi zašto da njihov izbor bude upravo on. Šešelj u Prokuplju Razgovorao sa građanima u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Ovi izbori su prilično jednostavni, nemojte da vas zavaravaju konkurenti koji prave spisak lepih želja. Sa predsedničke funkcije to ništa ne može da se ostvari, jer predsednik ima vrlo male nadležnosti. Važno je da se sa te funkcije kontroliše vlada i skupština, a jedini koji to može da uradi sam ja. Ni jedan drugi kandidat nije sposoban da izađe sa Vučićem na kraj – zaključio je Šešelj.

On je poručio okupljenim građanima da ipak glasaju po svojoj svesti uz napomenu da ako je on njihov izbor, neće se pokajati.

U društvu Šešelja, pored visokih funkcionera SRS bio je i nekadašnji visoki funkcioner Jugoslovenske levice Milovan Bojić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petrnije

    08:48 // 15. 3. 2017.

    Potpisujem.
    I da dodam. Srbija je imala, od martovskih događaja s početka 90 - tih, tri političara od kojih je s pravom očekivala boljitak. Vuk Drašković, Vojislav Šešelj i Vojislav Koštunica. Da izuzmemo "biciklistu iz Amerike. I ? Gde smo ? Kao u igri domina "duplo golo"

    • bidza

      12:22 // 19. 3. 2017.

      Svaka ti se rec pozlatila. Pogodio si u centar i u srz kao i Beli!

  • Protiv naprednih i nenaprednih radikala

    14:32 // 14. 3. 2017.

    Ma kakva su to SRS opozicija kada su u Nišu na vlasti sa SNS-om!?!? Bojan Kostić je član gradskog veća grada Niša i eno pre neki dan trčkara oko Elen Goldstin u vrtiću u Medoševcu. Pa zar sVpski Vadikali da tVčkaraju za nekim belosvetskim bankaVima? Neće u EU a hoće pare iz EU! Ha-ha! Koliko je smešan ovaj "vojvoda" kada priča da su nenapredni radikali opozicija naprednim radikalima.

  • Max Vespertine

    12:38 // 14. 3. 2017.

    Gde ćeš veće neprijatelje od tebe i tvojih parazitskih stranačkih izroda koji nam jašu na grbači od 90tih.

    SPS i JUL su male bebe za to što tvoja zabludela stranačka SNS deca rade, mislim da se svi gorko kajemo što 6og oktobra nije bilo lustracije i narodnog suda za sve vas pijavice koji ste nas gurali u ratove i dugove i dugoročno nas pokrali za ikakvu šansu da i dan danas imamo normalne živote.

    • Momir Popovic

      23:32 // 17. 3. 2017.

      Pa zar se Seselj nije vratio iz medjunarodnog suda, na koji je dobrovoljno otisao? I jel vi svi po nalogu SNSa pisete ove besmislene komentare? Lepo vam covek kaze da glasate kako vam volja, pa da budete srecni kad gledate PAROVE na tv-u, a ne neku domacu seriju,posto sad imamo samo turske.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: