Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 5. 6. 2020.

| Politika

Šešelj u Vranju: Spremni smo da budemo opozicija vlasti, ali ne i opozicija Srbije

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Šešelj Vr
Skup je održan na vranjskom šetalištu; foto: M. D.

Nakon Topličkog okruga i Niša, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je danas boravio u Leskovcu i Vranju da bi, kaže, video kako radikali stoje sa listama. Prema njegovim rečima, problemi koje je stranka imala u Pčinjskom okrugu su rešeni i radikali su spremni za izbore.

Šešelj je najpre posetio Leskovac, a kako kaže, rad partije u Jablaničkom okrugu je nešto bolji nego u Pčinjskom, jer tamo nije bilo problema sa prikupljanjem potpisa.

U Leskovcu nismo imali krizu kao ovde i istakli smo liste kandidata svuda, osim u Crnoj Travi. U Lebanu smo u koaliciji sa Pokretom Bogoljuba Karića, u ostalim opštinama imamo sami liste. U Crnoj Travi nije bilo moguće sakupiti potpise jer su naprednjaci u startu sve pokupili, ni socijalisti nisu u stanju da skupe iako se još trude. U Pčinjskom okrugu smo imali problema u Hanu i Surdulici, a u Bujanovcu još nije izvesno - kaže Šešelj.

Dodaje da je situacija na jugu gora nego u ostatku Srbije.

Tradiconalno je situacija na jugu teža nego u ostatku Srbije. Imali smo dosta nada i očekivanja od novootvorenih fabrika, međutim, tu ima dosta problema, posebno sa južnokorejskim firmama koje maltretiraju radnike i zavode svoje principe šikaniranja na koje naši radnici nisu navikli. Mi smo poštovali dostojanstvo radnika i kad ga zadužimo da kopa septičku jamu, ovde čujem teraju radnike da navlače pampers jer ne mogu u toalet da odu. Ali svaki potez vlasti koji dovodi do ulaganja na jugu podržavamo - kaže Šešelj.

Radikali Vranje Radikali će podržati svaki potez vlasti koji dovodi do ulaganja na jugu; foto: M. D. Cilj na predstojećim lokalnim izborima je, kaže, da stranka učestvuje u lokalnoj vlasti, a na republičkom nivou veći broj narodnih poslanika, kako bi što bolje delovali u Skupštini.

Svesni smo da su naprednjaci jaki da bismo ih uklonili sa vlasti i spremamo se da opet budemo opozicija vlasti, ali ne i opozicija Srbije. Podržali smo saradnju sa Rusijom, sa Kinom, ali smo nemilosrdno kritikovali pojedine ministre koji su ulazili u korupciju i oni od nas neće imati mira ni ubuduće - kaže Šešelj.

Radikali će i na ovim izborima izaći sa standardnim programom koji imaju unazad 30 godina, a neke od najbitnijih tačaka pred ove izbore je, kaže, ukidanje javnih izvršitelja, izgradnja specijalne bolnice za lečenje retkih bolesti kako se više ne bi tražila pomoć preko SMS-a i ljudi išli u inostranstvo. Prva i najvažnija strateška tačka je, kako kaže, hapšenje lopova na visokim državnim funkcijama.

Lider radikala će danas posetiti i lokalni odbor u Trgovištu.

Prilikom posete odbora u Nišu, pre nekoliko dana, Šešelj je rekao da na predstojeće izbore idu 3 ozbiljne stranke - SPS, SNS I SRS, a da su ostale Vučićevi sateliti koji mute bistru vodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Svi SV.

    19:54 // 6. 6. 2020.

    Do kad će mo da podržavamo ZLO!

  • Čudesni dribling

    07:27 // 6. 6. 2020.

    Najveća štetočina u istoriji. On na čoveka više ni FIZIČKI ne liči!

  • ej bre

    22:54 // 5. 6. 2020.

    Ako je Covic svacija pudluca, Seselj je licna pudlica Aleksandra Vucica. Malo rezi ali niko ga se ne plasi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: