Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 22. 8. 2012.

| Politika

Simonović: Pokazati izveštaj o zapošljavanju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-Simonovic.jpg
Miloš Simonović, arhivska fotografija

Prvi čovek niškog DS-a Miloš Simonović pozvao je gradonačenika Niša Zorana Perišića da pokaže izveštaj o zapošljavanju u priodu od 6. maja do 19. jula.

Bivši gradonačelnik Niša Miloš Simonović tvrdi da bi obelodanivanje kompetnog izveštaja javnosti prezentovalo neke nove činjenice koje do sada nisu ugledale svetlost dana.

- Bilo bi pošteno da gradonačelnik izađe sa izveštajem koliko je zapošljeno od 6. maja na ovamo, jer to nije dobijeno – kaže Simonović.

Gradonačelnik Perišić je u jednom obraćanju novinarima govorio o pristiglim izveštajima, a od Javnih preduzeća pomenuo je samo JKP “Naisus” i JP “Parking servis”.

- Jedan deo preduzeća nam je dostavio neistinite izveštaje, a jedan deo je nastavio sa zapošljavanjima nakon 19. jula, jer im Zakon o Javnim preduzećima to dozvoljava. Ja ću vam dati te podatke, a mogu vam reći da je u Vodovodu primljeno 14 ljudi, svi u skladu sa sistematizacijom. “Parking servis” je u poslednjih nedelju dana primio 8 ili 9 radnika takođe po sistematizaciji – rekao je tada Perišić.

Direktori “Naisusa” i “Parking servisa” dolaze iz redova DS-a. Simonović smatra da se u javnosti stiče utisak da se pominju samo preduzeća gde su direktori iz Demokratske stranke.

- Bilo bi lepo da se objavi taj izveštaj u celosti, jer on pokazuje da su drugi malo više zaposlili u tom periodu, gde direktori nisu iz Demokratske stranke – kaže Simonović.

On je naglasio da je zapošljavanje lična odgovornost direktora Javnih preduzeća i tvrdi da nije u redu da se na taj način koristi tranzicioni period, posebno u preduzećima koja imaju druge finansijske probleme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LJubinka

    13:11 // 21. 9. 2012.

    Osnovni problem javnih preduzeca je u losoj sistematizaciji i netransparentnoj unutrasnjoj politici, sto je, narocito u ovom gradu, moguce zahvaljujuci mentalitetu koji ne preispituje hijerarhiju, trpi podredjivanja, zastrasivanja, i odgovore pravnih sluzbi da cete biti unapredjeni ako direktor tako odluci, na postavljeno pitanje da li ispunjavate uslov za zaposljenje ili unapredjenje.
    Politika pravnog haosa bila je i bice politika svih direktora, jer je to u interesu partija iz kojih dolaze - da se zaposleni drze u neznanju i ne budu svesni cinjenice da mogu da uticu na prijem novih zaposlenih, time sto, radi zastite svojih prava, nece tolerisati prijem novih ljudi i napredovanja koja nisu u skladu sa sistematizacijom, koja treba da bude pravno definisana tako, da ne moze da je menja bas tako lako svaka nova vlast i svaki novi direktor.
    Veoma je simptomaticno kako svaka nova vlast, prvo sto uradi je da promeni zakone, uvede nove i onda radi sta joj se prohte.

  • Marija Ristic

    13:22 // 19. 9. 2012.

    Pitam Simonovica sta ce ovolike arhitekte JP Zavodu za urbanizam, doveo nam je toliko neradnika i svojih komsija, rodbine i novopecenih demokrata, da i njima sada trebamo da zaradimo platu a bez njegovog preporucenog kadra mogli smo da funkcionisemo jos dugo?Upropastio je Javna preduzeca, upropastio je Nis,na svim poljima, ranio ga u srce, pa sad neka ga kardiolog leci ako moze.

  • verica mircic

    00:24 // 19. 9. 2012.

    e jadni mi.sto vise znamo samo nas vise boli glava ,a oni svi zavrsise svoje.zaposlise svoje sto rodjake sto svoje partijske saborce a i oni se dobro udomise.pitam se a gde cemo mi koji ne pripadamo ni jednoj partiji,mi obicni smrtnici koji ne mozemo da promenimo nista ???!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: