Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:59, 2. 2. 2018.

Skat: Status NATO vojnika u Srbiji i ono što traže Rusi u Nišu nisu isto

skat Skat kaže da NATo vojnici nemaju pun imunitet u Srbiji; foto: usafe.af.mil/Tech. Sgt. Ryan Crane

Ponovivši više puta da nije normalno da osoblje Srpsko-ruskog humanitarnog centra dobije diplomatski status, amabasador SAD Kajl Skat tvrdi da ni vojnici NATO pakta nemaju u Srbiji takav status - niti imunitet, niti eksteritorijalnost.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Peki

    21:01 // 2. 2. 2018.

    A sta vas za to briga, nasa drzava nasa stvar kakav cemo status kome da damo

    • Sima

      11:45 // 3. 2. 2018.

      U vreme kada su sve drzave u svetu okrenute ka medjunarodnoj saradnji i kada je balansiranje izmedju velikih sila od najveceg znacaja za jednu zemlju kao nasu, itekako treba paziti na ovakve stvari.
      Srbija je vise okrenuta Rusiji, istina, ali davanje diplomatskog statusa je sam po sebi diplomatski akt i ima odredjeno znacenje, iliti narusavanje tog balansa. Iskreno ne vidim poentu u ovom potezu.

  • Драган Шабац

    21:45 // 2. 2. 2018.

    Господо уредници, презиме амбасадора УСА у Србији је СКОТ, а не СКАТ како га Ви прекрштавате да га не би увредили због Српског значења његовог презимена. Не знам како ћете прекрстити канцелара Аустрије када буде дошао у Србију, ваљда Корц да и њеага не увредите.

  • durlan

    09:17 // 3. 2. 2018.

    Izvinite sto ste nas bombardovali.

  • Milorad

    09:37 // 3. 2. 2018.

    Vaša ekselencijo, pitam, u kakvoj su korelaciji Centar i interesi Zapada, odnosno interesi Vašingtona, razumese, imajući u vidu, a Vi naglašate, da je Srbija suverena zemlja?

  • Aleksandra

    09:42 // 3. 2. 2018.

    Samo vama Amerikancima nisu isto... kao i što i sve druge smatrate manje vrednim u odnosu na Amerikance, a zbog američke paranoje napadate države i narode širom sveta...

  • Da znamo kurs

    10:37 // 3. 2. 2018.

    NATO nije u Srbiji nego na Kosovu, a prica o Rusko-srpskom centru i statusu je previse neozbiljna. Najbolje je da na sledecim predsednickim izborima narod bira izmedju dva kandidata, Amerikanca i Rusa da znamo politiku zemlje. Niko ne bi odbio"nebeski narod" Srbe da bude na celu zemlje pa i preko svog izabranika Srbina nakon izbora. Mi smo u svemu prvi pa ne bi bilo cudno da nam se i ovo desi.

  • Nishlija

    10:37 // 3. 2. 2018.

    Ovo sto prica ambasador je prilicno drugacije nego sto je nasa vlast objavila posle davanja imuniteta NATO-u? Ne verujem nasoj vlasti, ali su rekli da imaju mnogo vise benificija nego sto kaze ambasador.

  • Slavko

    12:36 // 3. 2. 2018.

    Drugari iz JV, objasnite mi, molim Vas, kako se Kyle Scott može čitati Kajl Skat!?
    Nemojte da se zaglupljujemo zbog toga što prezime ambasadora USA ima neko drugo značenje u našem jeziku.
    I mali Austrijanac je Sebastijan Kurc, pa ga ne zovemo Sebastijan KARC ili KORC...

  • Samo Vas gledam

    12:40 // 3. 2. 2018.

    Ambasadore,
    U pravu ste, nije isto.
    Vaša imperijalna država je okupator ove svete zemlje.
    Dokažite da ste prijatelji. Za pocetak izadjite iz našeg generalštaba.
    Eto prilike da iskažete prijateljstvo.

  • Dejan Dimitrijević

    13:46 // 3. 2. 2018.

    Nisu isto: za razliku od ruskih humanitaraca, NATO vojnici u Srbiji su predstavnici vojske koja je pobila nekoliko hiljada naših sugrađana i prijatelja, otela nam deo teritorije koji sada drži pod okupacijom, krši rezoluciju 1244 kojom se garantuje boravak jednog broja srpskih vojnika na Kosovu i primorava nas da se odreknemo svoje istorijske kolevke.
    Srbiju moramo čuvati kao neutralnu i suverenu!

  • Olja Jovanovic

    14:13 // 3. 2. 2018.

    Rusi nas nisu bombardovali kao Nato pakt, ali ni Nato pakt ne cine Pravoslavci , kao sto su nasa braca Rusi.Zato Rusima pod hitno dati diplomatski status. Napraviti i Rusku bazu u blizini Nisa, kao sto je Bonstil na nasem Kosovu!Tek onda cemo biti mirni.

  • Džimi Karter

    15:44 // 3. 2. 2018.

    Ambasador Kajl Skat kaže da su četiri NATO vojnika u Ministarstvu odbrane Srbije.Amasadore, koliko je vojnika iz Srbije u Ministarstvu odbrane SAD?

  • Dragan

    11:31 // 4. 2. 2018.

    Nadam se da su domace ulizice omogućile skoru da polozii venac na spomenik zrtvama bombardovanja, tu blizu gde je držao predavanje.

  • Milisav

    11:34 // 4. 2. 2018.

    Razočaran sam, Vašim pristrasnim nastupom. Toliko zadrtosti, toliko nezajažljivosti, toliko želje u isticanju vaših interesa, želje da budete gospodari Svega, da to zdravoj pameti biva otužno i bljutavo. Kada ste vi našli zashodnim, da malenoj Srbiji, krojite kapu, da je udenete u grupu vazalskih zemalja, da je silite da zaboravi osiromašeni uranijum, onda daleko vam bila lepa kuća.

  • rusofil

    20:27 // 5. 2. 2018.

    Pa normalno da nije isto vi ste nam krvni neprijatelji, a Rusi iskreni prijatelji, ali vi ste sila, a sila boga ne moli.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: