Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:14, 9. 11. 2023.

| Politika

Skup naprednjaka u Pirotu - red novih investicija, red dosadašnjih, uz nova obećanja za Pirotski okrug

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
vučić pirot
Vučić posle dužeg vremena u Pirotu; foto: SNS Dimitrovgrad

Nove investicije i projekte u svim mestima Pirotskog okruga, ali i podsećanje na dosadašnja, kao i komentarisanje političkih protivnika oličenim u Draganu Đilasu i napadi na njih, bile su centralne teme u obraćaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na predizbornom skupu naprednjaka u Pirotu. Na mitingu "Srbija ne sme da stane" govorio je i predsednik naprednjaka Miloš Vućević i dosadašnja premijerka Ana Brnabić.

Nakon Leskovca i drugi predizborni skup liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", održan je na jugu zemlje, ovog puta u Pirotu.

Svoje sugrađane na miting Srpske napredne stranke pozvali su čelnici naprednjaka iz Pirota, Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice, ali osim organizovanog dolaska članova i simpatizera naprednjaka iz tih mesta, bilo je mnogo autobusa i iz drugih gradova i opština.

Sportska hala "Kej" je malog kapaciteta, pa su brojni naprednjaci, među njima dosta i iz Niša i okolnih gradova, ostali van nje i miting pratili na video-bimu.

Redom su se okupljenima obraćali doktorka Tamara Vučinić, predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović, predsednik naprednjaka Vučević, dosadašnja premijerka Ana Brnabić, dok na red nije došao i čovek čije ime je deo naziva izborne parlamentarne i svih lokalnih listi.

Taman onoliko koliko su Beograd i Novi sad Srbija, isto toliko su i Pirot i Babušnica i Bela Palanka i Dimitrovgrad i Niš i svi ostali delovi, a mi ćemo morati više da ulažemo u one gradove u kojima se teško živi, a ne u ona u kojima se lakše živi. Ja hoću da za 4 godine prosečna plata u Pirotu bude veća od 1.000 evra, u Srbiji 1.400 evra, a da prosečna penzija u Pirotu bude preko 600 evra, a u Srbiji 650 evra - rekao je Vučić.

Pre dolaska na skup u Pirotu, Vučić je posetio pirotska sela Kostur i Blato, gde je rekao da je potrebno dosta puteva uraditi.

Govorio je i o investicijama u Beloj Palanci, izgrađenom auto-putu i gradnji gasnog konektora, kao i onome što je potrebno dalje uraditi u svim mestima Pirotskog okruga.

Najvažnije je naći strateškog partnera za Tigar AD, i nove investitore i u Pirotu, Babušnici, Dimitrogradu i Beloj Palanci. U Babušnici sam video da tražite sportsku halu, ovde su sa nama velike sportske legende, zamoliću i sve ministre da je Babušnica dobije. Istovremeno, znam bez papira da je potrebna i rekonstrukcija škole. Ne može Babušnica da zaostaje, mora i ona krupnim koracima da grabi napred- rekao je predsednik.

Za Babušnicu je obećao i mamograf, a za Pirot je rekao da je najvažnije da se izgradi nova zgrada Hitne pomoći, da bi Piroćanci dobili najmoderniju zgradu.

Stavili su mi i Ulicu Srpskih vladara, Trg Republike u Pirotu, da fali tobogan od 423.000 evra na bazenu. Mora da se izmesti autobuska stanica, to je oko milion evra. U Dimitrovgradu sam razumeo takođe šta treba. Gradimo prugu, biće to fantastična veza sa Sofijom i Nišom i Beogradom - rekao je Vučić.

Dodao je da je Dimitrovgradu potrebno uređenje malograničnih prelaza, a da je tu i projekat “Čista Srbija” za tu opštinu.


Vučević o sudbinskim izborima, Brnabićeva o napadima na Vučićevu porodicu

Poboljšanje zdravstvene nege, nabavku mamografa i magnetnih rezonanci, povećanje penzija, obećanja su koja su takođe data sa govornice, a pre Vučića na skupu su govorili i Vučević i Brnabićeva.

Predsednik SNS-a je predstojeće izbore okarakterisao kao sudbinske. skup pirot Skup u Pirotu; foto: Služba za informisanje SNS

Hajde da svi zajedno uradimo šve što možemo, da ne stavimo na kocku sudbinu Srbije 17. decembra. Da ne poništimo ono što smo uradili prethodnih 10 ili 11 godina. Naša generacija ima istorijsku odgovornost, prema sadašnjoj i budućim generacijama. Ovo jesu sudbinski izbori, ali suštinski su jasni. Sa jedne strane imate našu listu, imate politiku, rezultate, ideju, energiju, listu koja je front, pokret, to je Srbija. A sa druge strane sve druge. Lažne evropejce koji bi priznali Kosovo, ušli u NATO, uveli sankcije Rusiji, a imate i lažne partiote koji bi se istog dana posle izbora priklonili ovim prvima - rekao je Vučević.

Ana Brnabić na skup u Pirotu došla je sa majkom koja je iz susedne Babušnice, jer je ona, kako je rekla Brnabićeva, želela da pruži podršku porodici Aleksandra Vučića, njegovim roditeljima i njegovoj deci.

Napadi na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji su kontinuirani, ali koji su sada eskalirali u ovoj izbornoj kampanji pa se napadaju direktno njegovi roditelji, da se napada i njegov šestogodišnji sin, to nije Srbija, to nije i nikada neće biti Srbija i ne mogu da pričam o digitalizaciji dok ne kažemo svima jasno da takva Srbija nikada neće pobediti - rekla je Brnabićeva.

Dodale je da se neće glasati o platama i o penzijima jer se po njenim rečima podrazumeva da će plate i penzije nastaviti da rastu, dok god je SNS-a i koalicionih partnera na vlasit.

Svi znaju da mi gradimo puteve, da gradimo zdravstvene ustanove. Sada je 17. decembar treba da pokaže da ne damo na porodicu, decu. Idemo da kažemo, dosta je više - rekla je ona.

Skupu u Pirotu osim naprenjaka iz okolilnih gradova i opština, prisustvovali su i sportisti Dejan Tomašević, Dušan Borković, Željko Rebrača, a tu su bili i ministri Bratislav Gašić, Jelena Tanasković, Aleksandar Matrinović i Zoran Gajić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milutin

    11:44 // 10. 11. 2023.

    Gosp.predsedniče najstarije naselje "Novo naselje" u Prokuplju formirano je pre 65 god ul B. Radičevića još nema asfalt pitajte vaše kadrove ZAŠTO.

  • milutin

    11:33 // 10. 11. 2023.

    Zna li gospođa Brnabić nešto drugo osim da veliča i brani porodicu Vučić i u svakoj rečenici mora da pomene Đilasa.Gosp.Brnabić dajte nešto pametnije.

    • Snežana

      12:57 // 10. 11. 2023.

      Nije u stanju jer razume da ne razume ili ne razume da razume ili tako nekako

  • Zarko

    04:43 // 10. 11. 2023.

    Ista obecanja kao i za prosle izbore.
    Znaci!? Sve slagali i opet ce...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: