Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 28. 12. 2022.

| Politika

Skupštinska većina odbila zahtev opozicije da i deca u Leskovcu dobiju novčanu pomoć kao u Beogradu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Skupština Leskovac
O predlogu opozicije se neće ni raspravljati na sednici; foto: M. M.

Grupa građana ”Za Leskovac zajedno” podnela je zahtev Skupštini da, po uzoru na Beograd, i deca u Leskovcu, gradu sa najnižim primanjima, dobiju novčanu pomoć od 6.000 dinara. Međutim, taj predlog skupštinska većina nije prihvatila pa se on neće naći na dnevnom redu današnje sednice.

Lider jedine opozicione stranke u lokalnom parlamentu Nenad Zdravković rekao je prošle nedelje, kada je predlog predat, da se radi o diskriminaciji sve dece van teritorije glavnog grada i da država to podržava. On je tada i istakao da se sve to može sprečiti tako što će i svi učenici osnovnih i srednjih škola, kao i zaposleni u obrazovanim ustanovama sa teritorije Leskovca dobiti po 6.000 dinara.

Međutim, skupštinska većina odbila je da se taj predlog uopšte nađe na dnevnom redu današnje sednice, uz obrazloženje gradonačelnika Gorana Cvetanovića da predlog ne ispunjava osnovne uslove za odlučivanje.

Osam godina ste odbornici, a i dalje niste naučili. Predlogom odluke nisu definisani u preambuli Zakona, koji jesu pravni osnov za donošenje svake odluke, nit je predlogom definisan postupak dodele novčane pomoći, a što bi moralo da čini osnovne članove ove odluke. Definicija da će se realizacije ove odluke vršiti Gradska uprava je nedovoljna, jer uopšte ne daje elemenata za realizaciju iste. Sva sredstva za relaizaciju moraju biti predviđena odlukom o budžetu, a meni se čini da smo mi već usvojili budžet za narednu godinu - obrazložio je Cvetanović.


Narodni poslanik tvrdi da je prošla Skupština završena posle ponoći jer je gradonačelnik putovao u Katar

Iako nije imala 90 tačaka dnevnog reda, kao današnja sednica, odbornici u Leskovcu su sednicu na kojoj se raspravljalo o ostvarenom budžetu u prvih devet meseci 2022. godine, kao i o radu javnih preduzeća, završili posle ponoći, a sve to, kako tvrdi poslanik Cakić, jer je gradonačelnik već sutradan otputovao na Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Na strani 26, gde piše da zasedanje traje do završetka rada po svim tačkama, ja tražim da se stavi i da se to radilo zato što je gospodin gradonačelnik putovao u Katar. Dakle, to je bio razlog da i građani i mi moramo da sedimo do 1 posle ponoći i to samo da bi on putovao u Katar. Tamo se i slikao sa najvećim pljačkašem, čoveku koje je pravio Vlade, otimao Kosovo, gospodinom Miškovićem. Protok vremena je to, najveći pljačkaš, a sada se ljubite - rekao je Cakić.

Iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” zatražili su i od predsednika Skupštine Aleksandra Đurovića da saopšti da li će poslednja sednica u 2022. godini, s obzirom na 90 tačka dnevnog reda, opet trajati do jutarnjih sati ili će ona biti održana u naredna dva dana. Međutim, odgovor na to pitanje nisu dobili, uz obrazloženje da to zavisi od samog toka trajanja sednice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija Dj

    07:45 // 30. 12. 2022.

    Opozicija je mogla da učestvuje u javnoj raspravi o budžetu i predloži isti, lako je kritikovati već usvojen budžet.

    • Kosmičejski

      23:39 // 30. 12. 2022.

      Meni se čini da je ovo lov u mutnom za nove glasače ili nepoznavanje zakona od strane odbornika opozicije. Treće ne postoji.

    • Sanja

      09:47 // 1. 1. 2023.

      Kasno ste se setili !

  • Dželi

    17:18 // 29. 12. 2022.

    Ovo je samo prikupljanje političkih poena, budžet je već usvojen i isplaniran

  • Sandra Savic

    23:58 // 28. 12. 2022.

    Danas skupštinskom većinom opravdano nije prihvaćen predlog GG "Za Leskovac zajedno" za novčanu pomoć deci od 6.000 dinara jer je budžet za narednu godinu već usvojen i tada nije bilo reči o ovom predlogu. Neosnovane optužbe na račun "diskriminacije" dece još jedan loš pokušaj opozicije da iskoristi tu istu decu u političke svrhe i promoviše svoj interes na osnovu toga. Veoma perfidno i sramno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: