Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 18. 7. 2012.

| Politika

Slagao jer se "novinar nije predstavio"

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Momčilo Radojičić SPS Niš Medijana predsednik Skupštine
Momčilo Radojičić

Predsednik Skupštine Opštine Medijana Momčilo Radojičić tvrdi da je slagao javnost izjavom da ne zna ko je potpisivao glasačke listiće, jer "nije znao da razgovara sa novinarom".

U izjavi za Televiziju 5 Radojičić, kada SPS, je potvrdio da je on potpisivao listiće za izbor predsednika Opštine, a da je to uradio da bi zaštitio legalnost postupka.

- U prvim fazama kod izbora prethodnih funkcija štampano je nepotrebno i meni iz neobjašnjivih razloga još uvek, nepotrebno više listića nego što ima odbornika na listi - rekao je Radojičić.

Na pitanje novinara TV5 zbog čega je onda, kako se na snimku Južnih vesti vidi, odgovorio da ne zna čiji je potpis, Radojičić je objasnio da nije znao da je u pitanju novinar.

- To je razlog zato što.. zato što novinari ili ekipa nije se predstavila. Dakle, da bih bio ubeđen da se radi o validnoj ekipi. Pre svega radi toga, to je neophodno neko pravilo za komunikaciju i sigurnost - rekao je Radojičić.

Podsetimo, glasački listići u drugom krugu izbora za predsednika Opštine Medijana bili su na poleđini obeleženi. Novoizabrani predsednik Skupštine Opštine Momčilo Radojičić tvrdio je da ne zna ko je to uradio.

Ali, kako su Južne vesti utvrdile, upravo Radojičić je zapravo slagao građane, s obzirom da je svojim potpisom obeležavao listiće.

Zbog toga je Demokratska stranka u Nišu juče najavila i podnošenje prijava, smatrajući da je obeležavanjem listića prekršen zakon.

Skupštinsku većinu u Opštini Medijana formirali su SNS-SPS-URS-DSS.

Protest Južnih vesti

Redakcija Južnih vesti osuđuje izjavu Momčila Radojičića da je slagao javnost pod izgovorom da se novinar nije predstavio.

Ova Radojičićeva izjava je još jedna neistina, s obzirom da se novinar Predrag Blagojević jasno i glasno predstavio kada je prvi put zatražio komentar. To mogu da potvrde i novoizabrani sekretar i zamenik predsednika Skupštine, koji su se u tom trenutku nalazili pored Radojičića u skupštinskoj sali.

Ali, još veći problem predstavlja njegov izgovor da je slagao jer nije bio siguran da razgovara sa novinarom. Odnosno, kako može da se zaključi iz te izjave, da javni funkcioneri imaju prava da lažu građane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marjanovic Dusica

    18:52 // 19. 7. 2012.

    Bice to narode, tresla se gora rodio se mis. Niko njih, a narocito URS ne pomeri.Pa mi smo ih izglasali. Sjasio Murta a uzjasio Murta na kvadrat.Vredis koliko para imas.To je nas sistem vrednosti danas, na zalost. A oni mnogo imaju pa se zaneli da su nezamenljivi. Politiku su naucili sa TV-a i iz novinskih podnaslova. Moze im se,gomila diletanata, samoukih snajderki i iskompleksiranih provincijalaca zauzela busiju i ajd sad ko je taj ko ce smisliti kako da ih maknemo.

  • tijana

    18:32 // 18. 7. 2012.

    Super su ovi likovi iz jagnjece brigade. Osecam da dobro barataju viljuskom i nozem, jos bolje casicom a i znam da pucaju od znanja o lokalnoj samoupravi.

  • Kesa iz DS-a

    18:21 // 18. 7. 2012.

    Deco, mnogo neznate i to je falinka svih srba, cudio sam se kad je Srbija docekala zorana Zivkovica kao vd premijera, ali mi vise nista nije cudno, posto je demokratija cudo, i demokratija najbolje funkcionisse kad kanalizacija ne radi, pa se posle poplave razni muljevi nadju tamo gde im nije mesto. I ovde imate isti slucaj pitajte tog gospodina kakav je direktor Tehnoprocesa bio i ko ga nasadi u Gradsku toplanu i sve ce vam biti jasno. Gospodin je Cirkovic original samo se fasada razlikuje, nije naizgled toliko tupa....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: