Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 22. 4. 2013.

| Politika

Slaviša Dinić napustio DS

Autor:M. Stanković, P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
slavisa-dinic-2.jpg

Jedan od najuticajnijih funkcionera DS u Nišu, donedavni potpredsednik Gradskog odbora, napustio je stranku.

Gostujući u emisiji Južnih vesti "15 minuta" Dinić je najavio odvajanje posebne odborničke grupe u gradskom Parlamentu, ali i formiranje "široke građanske incijative Koalicija za Niš”. slaviša dinić ds niš koalicija za niš

Slaviša Dinić je potvrdio da je, kako su pre mesec dana pisale Južne vesti, od centrale stranke zatražio smenu poverenika za Niš i promenu odnosa vrha stranke prema lokalnim odborima.

Pošto, ni posle razgovora sa liderom stranke, Draganom Đilasom nije došlo, Dinić kaže da je doneo tešku odluku, da posle 20 godina u stranci izađe iz nje.

- Pomaka, naravno, nije bilo. Nije bilo sluha da se nešto definitivno menja u DS i to je ono što je mene posebno iritiralo u svemu tome, jer nismo primili poruku birača, nismo analizirali izborne rezultate. Mnogo je odluka doneto u Nišu, a da gradski odbor nije učestvovao u tome, počev od izbora… Zatim je došlo do promene nosioca (izborne) liste, pa do promene pregovaračkog tima i sve je to uticalo da sad budemo tu gde jesmo. I, opet kažem, to nije bila dovoljna poruka da nešto menjamo u gradu.

slaviša dinić ds niš koalicija za niš Dinić je rekao da ne prelazi u drugu stranku, ali najavio da će formirati "široku građansku koaliciju".

Odlazak iz Demokratske stranke je, kako je rekao, njegov lični čin, ali je i potvrdio da će mu se pridružiti još neki ljudi iz DS. Međutim, nije rekao i koji.

- Nisam želeo da utičem (na bilo koga), ali me boli kad demokrate u Nišu ćute, saginju glavu i ne pričaju o problemima unutar svoje stranke, kad se sve ključne odluke donose u Beogradu, a imamo ljude koji nas tamo predstavljaju i koji samo ćute i klimaju glavom. Dakle, ni jednoj stranci, ne samo Demokratskoj, u Beogradu ne odgovara da ima jake lokalne odbore i to je problem - kaže Dinić.

Dinić je najavio i da će zadržati odbornički mandate i u Skupštini Grada i u Skupštini Opštine Pantelej i dodao da će verovatno biti dovoljno odbornika za samostalni odbornički klub.


DS bio dogovorio da zadrži gradonačelnika

Slaviša Dinić, kao jedan od predstavnika stranke koji su prvobitno pregovarali sa URS i SPS o nastavku saradnje na lokalnom nivou, tvrdi da je veliki deo bio dogovoren, ali da centrala DS to nije htela da dozvoli.

- Požurili smo, znajući za dešavanja na vrhu. Jesmo dogovorili bez kadrovskih rešenja, ali sve ono što se ticalo svih pozicija u Gradu. Nakon toga je došlo do promene pregovaračkog tima i onda smo krenuli ispočetka - kaže Dinić.

On smatra da bi, da je tada potvrđen nastavak saradnje DS-SPS-URS, to bilo realizovano i pored drugačije formirane koalicije na republičkom nivou.

Dinić je potvrdio i da je tokom tih pregovora sa SPS i URS dogovoreno i da DS-u ostane funkcija gradonačelnika, ali da nije bilo precizirano ime.

Ceo razgovor sa donedavnim predsednikom niške Opštine Pantelej možete pogledati u nastavku.

"15 minuta" - 22. april 2013 - gost Slaviša Dinić, DS Niš

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PetarP

    18:08 // 30. 4. 2013.

    Veliko razočarenje za mene. Da je on častan čovek, kao što sam mislio da jeste, povukovao bi se dostojanstveno i ostavio mandate stranci od koje je to i dobio. I ne bi se trudio da povuče za sobom ostale članove stranke po sistemu ''posle mene potop''. Pa neće biti potopa, bez svakoga se može. DS je velika stranka i ozdraviće vremenom. A on je pokazao za sva vremena, da nije bio vredan svega onoga što mu je stranka dala. I zato srećan mu put...

    • Ivan

      20:33 // 2. 5. 2013.

      I častan i pošten i svaku mu čast.Da nam je takvih više nebi se ovo desilo što se sada dešava.A Ds nek ozdravi pa ćemo ponovo da glasamo za nju, al prvo vi Petre treba da ozdravite.
      Pozdrav

  • Hrista

    23:27 // 23. 4. 2013.

    Učiteljice, draga Milice. Kao i svaki prosvetitelj imate obavezu da radite na prosvetljenju i odabiru budućih kadrova.

    A mi radimo za naš Niš, kao što sam reko i u predhodnim komentarima

    PODRŠKA!

  • Mr Reki

    15:34 // 23. 4. 2013.

    Ево како се то ради:
    1. своју депласирану и истрошену политичку прошлост оставити у постојећој странци и дати оставку, по могућству неопозиву.
    2. формирати у следећих пар недеља бар неку грађанску иницијативу, али обавезно задржати одборничко место и бар једном недељно се појављивати у медијима
    3. након конституисања, покренути широку акцију међустраначке сарадње и тражити своје "место" у смислу пришљамчивања политичкој опцији која нуди највише
    4. након дуготрајних, али успешних преговора, дотични се идентификује и "препознаје" програм неке партије као свој рођени и потпуно опране биографије, наставља где је стао...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: