Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:58, 21. 7. 2013.

| Politika

Slavković: Neće Banana da nam deli lekcije

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Ljubivoje-Slavkovic.jpg

Zamenik gradonačelnika Niša i funkcioner SNS Ljubivoje Slavković oštro je, na svom Fejsbuk profilu, komentarisao nedavne izjave lidera niškog URS-a Branislava Jovanovića, indirektno ga optuživši i za korupciju.

Dok gradonačelnik već 2 dana izbegava kontakt sa novinarima, njegov zamenik prilično neuobičajeno iznosi svoj stav, pozivajući čak i na "pohod na URSovce".

Pored lokalnog lidera Regiona Branislava Jovanovića, u Nišu poznatom pod nadimkom "Banana", Slavković je direktno prozvao i predsednika Ujedinjenih regiona i ministra finansija Mlađana Dinkića, kog je nazvao "čudotvorcem srpske ekonomske propasti".

- Pa ako tolerišemo URS-ovce i na državnom i na lokalnom nivou, ako nam Banana deli lekcije o poštenju i korupciji, a mi ništa, onda ćemo i mi Naprednjaci u očima javnosti biti isti. Zato ajmo u opšti pohod na ursovce kao što smo ih oduvali u Zaječaru, ajmo sad na Kragujevac. U nišu su oni šaka jada i ako izađu iz vlasti raspašće se za 10 dana - doslovce je napisao Slavković na Fejsbuku.

U svom komentaru Slavković je dodao i "Banana nije još bio naprednjak, ostalo je sve probao", očito aludirajući na činjenicu da je Jovanović od 2000. godine promenio nekoliko političkih partija.


slavkovic Inače, u Nišu je već nekoliko meseci javna tajna da postoji sukob unutar vladajuće koalicije SNS-SPS-URS, pre svega na relaciji lidera naprednjaka i "URS-ovaca", Perišića i Jovanovića.

Glasine o sukobu dodatno su pojačane javnim istupom Branislava Jovanovića, inače izvršnog direktora Direkcije za izgradnju, koji je na vanrednoj konferenciji za novinare u četvrtak prozvao gradonačelnika i njegovog zamenika.

- Nećemo više da ćutimo po bilo kakvu cenu u ovom gradu, jer smo izloženi napadima sa svih strana. Napadima gradonačelnika, zamenika gradonačelnika, RTS-a i tako dalje zbog haosa u gradu na koji mi ne možemo da utičemo - rekao je Jovanović.

branislav Jovanović Branislav Jovanović; foto: BelamiJovanović je tada naglasio i da je gradska administracija "nesposobna i korumpirana" i da čeka poziv političara kako bi nešto uradila.

Gradonačelnik Zoran Perišić od tada odbija da razgovara sa novinarima.

Istog dana je zakazao, a ubrzo zatim i otkazao vanrednu press-konferenciju i najavio je za sledeći dan. Ipak, konferencija nije održana ni u petak, a novinarima je u njegovom kabinetu rečeno da je "gradonačelnik na sastanku".


Cenzura?

Inače, vredi pomenuti da je snimak obraćanja Branislava Jovanovića medijima prenela jedino TV Belami.

Iako je njihova novinarska ekipa bila na konferenciji, Niška televizija nije izvestila o ovom događaju.

Južne vesti nisu bile pozvane na konferenciju, a u Direkciji za izgradnju grada si rekli da se to desilo greškom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miroslav

    19:31 // 31. 7. 2013.

    Treba podržati Slavkovića u njegovoj borbi protiv ovih štetočina zvanih URS. Oni vode javna preduzeća u gradu i sva su teški gubitaši.

  • Nišlija sa Čegra

    22:10 // 25. 7. 2013.

    'DakleM', 15-godišnji tvorac administracije i birokratije u Nišu, Banana, žali se na SVOJE. A Srećko Šojić Niške privrede sa Peštera, žali se na KORUPCIJU!? 'DakleM', strašnilo!

  • Blacanin

    10:03 // 23. 7. 2013.

    Kakva slučajnost u Blacu "Jozic napao Sudimca" toplicke vesti
    Svi vasi komentari apsolutno odgovaraju i blackoj situaciji razlika što je nepismeni Slavkovic na vreme preleteo u SNS a Jozic posle smene

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: