Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 29. 8. 2012.

| Politika

Slavković: Pozvaću radnike na štrajk

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
slavkovic-press.jpg
Ljubivoje Slavković, foto: infobiro.tv

Nezadovoljan štrajkom prosvetara i lošim stanjem u privredi potpredsednik Okružnog odbora SNS u Nišu Ljubivoje Slavković kaže da će u znak protesta pozvati radnike da štrajkuju ukoliko država ne reaguje.

Najverovatnije budući zamenik gradonačelnika Niša naglasio je da ukoliko Vlada ne smanji poreze i doprinose i zahvatanja iz privrede manje od 50 odsto, neće da radi ni privreda.

- Ja vodim firmu u kojoj je platni fond 6 miliona, od čega 2,8 miliona ide državi. I mi nemamo prava na štrajk što nam država toliko uzima i nema dušu više. A gospoda prosvetari imaju pravo da svake jeseni kad zriju šljive podignu štrajk ili prete štrajkom – kaže Slavković.

Slavković stiče utisak da najava štrajkova postaje pomodarstvo. On se pita da li je logično da u zemlji gde svi žive loše prosvetni radnici traže i jubilarne nagrade i povećanje plata, a da u toj istoj zemlji radnicima u privredi plate kasne u proseku od 7 do 8 meseci, a zarade su im duplo manje nego radnicima u prosveti.

- Pre 4 godine iz prosvete je kao tehnološki višak otišlo oko 1.200 radnika. Danas u prosveti putem stranaka i raznih veza i vezica radi više ljudi nego što je pre 4 godine otišlo i za to dobilo debele otpremnine. Školstvo bi moralo da pretrpi jednu ozbiljnu reorganizaciju u smislu broja odeljenja i veličina škola – zaključio je Slavković.

On je dodao da je donekle i razumljivo to što prosvetari traže povećanje plata, ali postavlja pitanje koliko radnika u privredi prima jubilarne nagrade koje prosvetari takođe zahtevaju.

Zakon je, kako kaže, za sve isti, ali radnici ne primaju jubilarne nagrade, a prema rečima Slavkovića, svakako su ih zaslužili.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • P. Azemovic

    02:18 // 7. 9. 2012.

    Jedan mali primer je elektrotehnicka skola Nikola Tesla u Nisu gde bi istrazni organi imali mnogo posla. Zloupotrebe drustvenog novca i nezakonita zaposljavanja

  • Nišliski Džeronimo

    12:50 // 31. 8. 2012.

    Slavkoviću, ne svađaj narod, e da bi politička kamarila imala paravan za krađu. Zapošljavaj ljude, ako ljudskog u tebi (i tvojim partijskim pajtašima) ima. Ne činite (mislim na novu vladajuću kastu) ono što su foliranti demokratije činili pre vas. Ako umete, znate i smete?

  • dexy

    06:49 // 30. 8. 2012.

    jubilarne nagrade???? sta je to? ja radim u privatnoj firmi , imam 26000 platu i neznam sta to znaci - jubilarna nagrada- molio bih ugrozenu gospodu iz prosvete da objasni meni ali i svim ostalima sta je to.Hvala

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: