Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 9. 12. 2019.

| Politika

Slučaj Brzi Brod: Dveri optužuju policiju, ovi kažu - sve po proceduri

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
kerković konferencija dveri szs
Odjeci brzobrođanskog incidenta; Foto: JV

Povodom incidenta od petka u Brzom Brodu kada je prekinuta akcija Dveri, potpredsednica ovog Pokreta Tamara Milenković Kerković navodi da im je akcija onemogućena spregom brzobrođanske paramilicije, SNS-a i policije. Dveri tvrde da su kao žrtve privedeni i držani 3 i po sata u policijskoj stanici, a da su napadači pušteni za 10 minuta. SNS negira vezu sa ovim slučajem, a policija kaže da su dverjani potpisali da nemaju primedbi na rad policajaca.

Dverjani ponavljaju da su napadnuti i vređani u Brzom Brodu. Policiji su poručili da deluje u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima.

Prekinuli su našu akciju da bi nas odveli u stanicu. To što su nas višesatno zadržali, a napadače pustili posle 10 minuta je sramotno i nedopustivo. Vi ste žrtve nasilničkog ponašanja maltretirali umesto da nas zaštitite, a veza sa napadačima vam je bila očita. Tolerisali ste i pretnje u policijskoj stanici - poručila je Kerkovićeva policiji.

Fotografija koje vinovnici incidenta imaju sa gradonačelnikom, poverenikom SNS i predsednikom Opštine Medijana navela je dverjane da za incident u Brzom Brodu okarakterišu kao delo naprednjaka i kao ugrožavanje političkih sloboda.

Ipak, poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović tvrdi da naprednjaci nemaju nikakve veze sa ovim incidentom.

Zaista nema veze sa strankom, radi se o udruženju građana. Što je čovek jedan i član stranke, nema veze. Oni ne dozvoljavaju ni SNS-u da ima štand u Brzom Brodu. Odgovorno tvrdim da SNS nikad nije imao štand u Brzom Brodu. Slučaj nema nikakve veze sa SNS - kategoričan je Milovanović.


Policija: Nismo im prekinuli akciju, nismo ih zadržavali u stanici

Iz policije kažu da su po prijavi aktivistkinje Dveri u petak 6. decembra odmah došli u Brzi Brod. Tamo su, kažu, zatekli trojicu iz Udruženja građana Brzi Brod za koje je aktivistkinja rekla da ih sprečavaju u skupljanju potpisa.

Po nalogu tužilaštva, u policijsku stanicu pozvana su 3 člana Udruženja i četvoro iz Dveri.

Dvoje aktivista Dveri izjave je davalo tačno 30 minuta, a dvoje 40 minuta, što znači da su odmah posle tog vremena mogli da napuste prostorije Policijske ispostave, o čemu postoji službena beleška koju su svi četvoro potpisali i koja im je uručena. U tim beleškama se, takođe, navodi da niko od njih nema nikakve primedbe na rad policijskih službenika - odgovaraju iz policije.

Takođe, dodaju da su dvojica aktivista Dveri policiji izjavili da im je jedna osoba iz Udruženja građana Brzi Brod pretila, što je napisano u izveštaju koji je zajedno sa izjavama svih aktera poštom danas prosleđen tužilaštvu na dalje odlučivanje.


Predsedavajući SzS pozvao gradonačelnika Bulatovića na televizijski duel

Dragan Stojadinović iz Narodne stranke predsedava Savezom za Srbiju na lokalu, a srž problema koji je doveo do incidenta u Brzom Brodu vidi u tenzijama koje pravi SNS, a opoziciji ne dozvoljava pristup televizijama koje su pod subvencijama. stojadinović i kerković Stojadinović traži tv duel; Foto: JV

Kao predsedavajući Saveza za Srbiju pozivam Darka Bulatovića na televizijski duel gde bismo pokrenuli sve ove teme koje muče građane i gde bi on mogao da dokaže da nije gradonačelnik samo članova SNS nego i svih građana Niša - poručio je Stojadinović.

Podsetimo, brzobrođanski incident desio se u petak, Dveri su naveli da ih je napala paramilicija, a jedan od meštana koji se predstavio kao član udruženja Prijatelji Brzog Broda tvrdio je da slučaj nema političku pozadinu.

Tamara Milenković Kerković tvrdi da su im napadači i u policijskoj stanici pretili i poručili - “ne dolazite u Brzi Brod, sledeći put pokicija neće doći”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djunta

    05:34 // 10. 12. 2019.

    Citam ovde botovske komentare,ciji je ,ocigledno,autor jedna ista osobe!
    Te," sredili smo ovo,pa ti sto ih najurise domacini,sta traze ovde..." Ispada,ako nisi sns,ne smes ni na slavu coveku da dodjes,kao neka enklava,gde ulaze samo podobni i svi su skenirani!Kad budu izbori,verovatno ce biti zabranjeni,jer na izbornom listicu bice i neke druge partije ! Sekta!

  • Gradjanka

    22:40 // 9. 12. 2019.

    Dosta vise, ostavite Brzi Brod na miru... Ljudi nikog nisu ugrozili... Jasno su rekli da ovi iz Dveri nisu imali odobrenje za okupljanje.

  • Marsovci

    22:16 // 9. 12. 2019.

    Imaju li ovi Dverani neki drugi način da skrenu pažnju javnosti da postoje, osim što se udrnde negde i samo na oruk i silu nešto da dobiju. Sve sami prodavci magle i vrhunski manipulatori.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: