Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:34, 28. 11. 2017.

| Politika

Smena sekretarke u Opštini Crveni Krst, znak novih previranja u niškom SNS?

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
800x600-800x600-opstina-crveni-krst-zgrada
Stranačka previranja prenose se na Opštinu; foto: JV arhiva

Dok sada već bivša sekretarka Skupštine opštine Crveni Krst, Danijela Milićević tvrdi da je smenjena voljom pojedinaca i da Srpska napredna stranka ne podržava njeno razrešenje, predsednik Skupštine te niške opštine Zoran Stojković, takođe naprednjak, kaže da su odbornici samostalno odlučili da je smene, na šta imaju pravo po zakonu.

Na jučerašnjoj sednici parlamenta Opštine Crveni Krst, 13 odbornika iz redova vladajuće Srpske napredne stranke odlučilo je da posle 7 godina razreši sa funkcije sekretarku Danijelu Milićević, koja inače nosi njihove partijske boje. Samo 1 naprednjak je bio protiv. Predsednik Skupštine Zoran Stojković navodi da ne očekuje nikakve sankcije od svoje stranke, jer je sve urađeno po Statutu Opštine, a tražili su pre toga i sednice Opštinskog i Gradskog odbora SNS, koje nisu održane.

Pored više nepravilnosti koje smo imali u radu sa Danijelom, glavni uzrok su 4 funkcije koje Danijela Milićević ima. Moja stranka i moja izborna lista "SNS - Aleksandar Vučić" zalažu se za princip 1 čovek - 1 funkcija - kaže Stojković.

800x600-stojkovic-ck-jv Milićevićeva i Stojković danas na različitim stranama; foto: JV arhivaMeđutim, razrešena sekretarka Milićević ocenjuje da je njena smena ishitrena i da je radila u skladu sa zakonom. Negira da ima 4 plaćene funkcije, već da su 2 članstvo u Opštinskoj i Gradskoj izbornoj komisiji, koje “zasedaju samo kad su izbori”, a jedna je članstvo u Nadzornom odboru Objedinjene naplate, za koju kaže da je naknada 20.000 dinara, a “velika odgovornost”. Tu poslednju funkciju odobrili su joj sami odbornici, kaže, pa joj je još nejasnije zašto su je smenili odmah posle toga.

Ja ne želim da prekršim stranačku disciplinu, pridržavam se pravila i stava stranke, ponavljam da Stojković nema podršku stranke za moju smenu. Ne znam da li su vršeni neki pritisci na odbornike i šta stoji iza svega ovoga. Stav stranke nije ispoštovan. Stav SNS bio je da se ja ne razrešavam sa funkcije sekretarke, to je stav stranke sa pečatom, to je stav i opštinskog i gradskog poverenika SNS - kaže Milićević.

Spekulacije da je ova, naizgled nedovoljno značajna smena, deo nečeg većeg, odnosno nastavak sukoba struja u niškom SNS, nisu razrešene, jer poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović nije želeo da komentariše ceo slučaj. Međutim, kako prenosi Gradski portal 018, blizak SNS, Milovanović je rekao da ne postoji saglasnost za smenu Danijele Milićević.

poverenistvo-sns-ck-fb-sns-nis Promocija novog poverenika SNS CK; foto: printscreen FB strana SNS NišInače, neposredno pre ove smene, promenjen je i poverenik Srpske napredne stranke u Crvenom Krstu. Umesto Miroslava Milutinovića, koji je ujedno i predsednik Opštine, na čelo naprednjaka u pomenutoj Opštini postavljen je Dragan Stanković, kojeg je članstvu lično predstavio poverenik Gradskog odbora Zvezdan Milovanović.

Na čitav slučaj oko promena i smene Milićevićeve, aktuelni predsednik Opštine i dojučerašnji poverenik naprednjaka Milutinović, nije imao komentar.

Podsetimo, Gradski odbor SNS trebalo je, prema nezvaničnim informacijama, da zaseda danas 28. novembra, ali je odložen do daljeg. Pored ovog slučaja sekretarke Milićević, gradska vrhuška SNS trebalo je da raspravlja i o političkoj sudbini Miloša Banđura, ali je sednica odložena zbog odsustva gradonačelnika Darka Bulatovića, koji želi da prisustvuje kad se bude raspravljalo o njegovom zameniku Banđuru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zagorka Krstic

    02:22 // 30. 11. 2017.

    JEDAN COVEK - JEDNA. FUNKCIJA. Tako bi trebalo da bude na svim nivoima u zemlji.Tada bi I omladina u ovoj drzavi mogla da nadje zaposlenje I obezbedi egzistenciju.Bravo!

  • Selektivna pravda

    09:55 // 29. 11. 2017.

    Kakav crni humor u obrazloženju za smenu. Više funkcija?! Većina funkcionera SNS-a pored odborničkih mandata ili većničkih funkcija u gradu i gradskim opštinama prima plate u Javnim preduzećima, paušale kao predsednici komisija i odborničke paušale. Saberi, oduzmi skoro pa stotinak hiljada budžetskih para po čoveku. O kom poštenju govoriš predsedniče Skupštine CK?

  • Milivoj

    09:54 // 29. 11. 2017.

    Čistite malo Pantelej, red je.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: