Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 12. 3. 2024.

| Politika

Smena u SNS Medijana o kojoj niški naprednjaci ćute

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
SNS zastave KOSTA srpska napredna stranka
Raspušten opštinski odbor; ilustracija; foto: A. Kostić

Dosadašnji predsednik Odbora SNS u Medijani Dragan Đorđević smenjen je sa te funkcije prošle nedelje, nepuna tri meseca nakon što su naprednjaci prvi put doživeli poraz u toj opštini na izborima, saznaju Južne vesti. Da li raspuštanje Odbora ima veze sa lošim rezultatima - iz SNS ne odgovaraju danima, dok Đorđević kaže da ne zna za to i da će mu verovarno reći kada se vrati u Niš iz Beograda.

Na parlamentarnim izborima održanim 17. decembra prošle godine Srpska napredna stranka dobila je 33,6% glasova, dok je lista “Srbija protiv nasilja” dobila 39%.

Pre nekoliko meseci Dragan Đorđević, inače direktor Pošte u Nišu, izabran je za predsednika Opštinskog odbora SNS u Medijani. Približavaju se lokalni izbori, a Đorđević je već prošle nedelje smenjen i izabrani su članovi Povereništva.

On nije želeo da komentariše svoju smenu. Kaže da nije informisan, da je u Beogradu i da će ga verovatno obavestiti kada dođe u Niš.

Imenovani članovi Povereništva su bivši direktor JKP Mediana, sada zaposlen u EPS-u, Dragoslav Pavlović, direktorka Vodovoda Tamara Milić, predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić, direktor Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša i bivši odbornik Uroš Radulović.

Kocić takođe odbija da da komentar - kaže da je predsednik Opštine i upućuje na niški SNS, dok Pavlović navodi da nije u mogućnosti da komentariše.

Iz Gradskog odbora SNS u Nišu ne odgovaraju danima na pitanje zbog čega je doneta takva odluka i da li ona ima veze sa lošim rezultatima na parlamentarnim izborima. Inače, predsednik GO SNS još nije izabran.

Unutarstranački sukobi niških naprednjaka, kako verbalni, tako i fizički, kao i podela na različite struje, aktuelni su poslednjih godina.

Najpre je bivši gradonačelnik Zoran Perišić optužio sadašnju gradonačelnicu Draganu Sotirovski za kriminal, a zatim se desio i fizički obračun u prostorijama niškog SNS-a između Miloša Banđura i Marka Simova.

Baš u Mesnoj zajednici Medijana u martu prošle godine deo naprednjaka se na unutarstranačkim izborima sukobio sa drugom stranom i zapisničarem, pa je morala da interveniše i policija.

Inače, i na nivou Niša razlika između SNS i koalicije “Srbija protiv nasilja” bila je prošle godine znatno manja nego na nivou republike, a iz opozicije često šansu za smenu vladajuće stranke vide u tom gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milic

    00:37 // 17. 3. 2024.

    Licno sam bio kod ovog Djordjevica,pomogao mi je da resim veliki problem...
    Sposoban covek sa Juga Srbije,bio je i podpresednik Fudbalskog Saveza Yugoslavije.
    Ova sada ekipa polu pismeni

  • MIŠKO Gornji Livoč

    21:30 // 13. 3. 2024.

    A kako smeniti pojedince koji vode niške fudbalske klubove mnogo godina.Imamo i mi prava koji nismo iz Niša da preuzmemo neki klub i napravimo rezultat.

  • Zizi

    11:55 // 13. 3. 2024.

    I vreme je bilo,iako kasnite

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: