Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 23. 10. 2012.

| Politika

Smena vlasti u Leskovcu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
goran-cvetanovic-sns.jpg
Goran Cvetanović. arhivska fotografija

Tri odbornika PUPS-a napustila su aktuelnu vlast u Leskovcu koju čine DS i SPS i podržali koaliciju koja se formira oko Srpske napredne stranke.

Ovim potezom odbornika PUPS-a, aktuelna vlast u Leskovcu izgubila je većinu, a SNS je dobio mogućnost da formira vlast.

Kako je Južnim vestima potvrdio prvi čovek leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović deo vlasti u buduće biti i odbornici URS, Nove Srbije, Jedinstvene Srbije, DSS i PUPS-a.

- Mi smo danas predali 39 potpisa odbornika za smenu aktuelnog gradonačelnika gospodina Slobodana Kocića iz Demokratske stranke. Očekujemo da vrlo brzo predsednik Skupštine zakaže sednicu – rekao je Cvetanović.

Cvetanović je potvrdio da je on kandidat za gradonačelnika Leskovca, a naglasio je da o ostalim kadrovskim rešenjima nije bilo reči.

Južnim vestima je potvrđeno da je podnet zahtev za smenu aktuelnog gradonačelnika Slobodana Kocića, ali za sada u njegovom kabinetu ne bi da komentarišu trenutnu političku situaciju.

- Ja sam čuo da je bila neka konferencija na kojoj je to saopšteno, ali za sada ništa ne bismo komentarisali – rekao je Igor Mitić iz kabineta gradonačelnika i funkcioner DS.

Zahtevi za smenu vlasti u Leskovcu traju već duže vreme. Visoki funkcioneri SPS-a Žarko Obradović, Branko Ružić i Miomir Premović u nekoliko navrata su iz Beograda dolazili u grad na Veternici kako bi ubedili svoje članove da napuste koaliciju sa DS-om.

Ipak, leskovački socijalisti na čelu sa Živojin Stefanovićem odlučili su da ostanu uz Demokratsku stranku.

Presudila je odluka troje odbornika PUPS-a koji su napustili koaliciju sa SPS-om i DS-om i pridružili se partijama okupljenim oko leskovačkih naprednjaka.

U Leskovcu su trenutno na vlasti DS sa 23 i koalicija stranka oko SPS sa 16 od ukupno 75 odbornika, a u opozciji su pored SNS i URS, Demokratska stranka Srbije, Jedinstvena Srbija i Nova Srbija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dno dna

    16:18 // 28. 10. 2012.

    Znaci "Beogradjani" ce odluciti ko treba da bude vlast u Leskovcu. Ako, nismo bolje ni zasluzili.
    Mesku je tata kupio diplomu svinjskim pulutkama a on nam je sada "lider". Nazdravlje!

  • pera

    14:31 // 24. 10. 2012.

    Ajde neka se jave koga je dr sa tackomom imao za pacijente.No kakav je u struci takav ce biti i u politici

    • Mex

      19:06 // 24. 10. 2012.

      Pero ako gledas da prikazes u losem svetlu Dr Gorana Cvetanovica zbog toga sto sam lose napisao skracenicu doktor samo napred. Ako zbog toga ne treba da bude gradonacelnik i ne treba. A njegovih pacijenata sa losim iskustvom nema jer Bojta bi to koristio u kampanji a ne da se javljaju ovde na ovoj temi.

  • politicka realnost

    13:29 // 24. 10. 2012.

    Dakle polako, jedan za drugim padaju gradovi koji u okviru unutarstranacke borbe daju podrsku g-dinu Draganu Djilasu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: