Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:14, 13. 6. 2010.

| Politika

Smene direktora u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Detalj sa sednice Skupštine opštine

Skupština opštine Svrljig postavila je nove direktore u nekoliko preduzeća i institucija.

Dr Aleksandar Ignjatović izabran je za novog direktora Doma zdravlja, Ivan Božinović za direktora JP Direkcija za izgradnju "Svrljig", dok je za prvog čoveka JKSP Svrljig izabran Igor Davidović.

Na pitanja opozicionih odbornika vezanih za imenovanje novog pomoćnika predsednika opštine, prvi čovek Svrljiga, Milija Miletić, potvrdio je da je za svog pomoćnika imenovao Nenada Stankovića iz "Niške regije", na šta su negodovali neki od odbornika uz opaske da je Svrljig "počeo uvoziti i niške funkcionere".

Dnevni red od 80 tačaka odbornici su većinom glasova usvojili nakon diskusije da se kao tačke uvrste i zahtevi odborničkih grupa SPS-a, DS-a i G17+ o direktnom prenosu sednica Skupštine na lokalnoj televiziji i radio stanicama, što skupštinska većina nije usvojila.

Neophodno je napomenuti da je argument šefa odborničke grupe SPS-a, Radovana Mitića, za ovaj zahtev je bio i taj da od lokalnih medija jedino precizno izveštava radio "Svrljig", pa je potrebno da građani u direktnom prenosu sami vide šta se "zaista" dešava u svrljiškoj Skupštini. Sa argumentima gospodina Mitića, smenjenog predsednika Skupštine, nisu se složili predlagači istog zahteva, Ljubiša Stojković (G17+) i Milan Videnović (DS) koji su istakli da svi mediji izveštavaju korektno, ali da je potrebno uvesti direktne prenose, uz konstantaciju da je reč o privatnim medijima kojima se moraju izdvojiti dodatna sredstva za realizaciju prenosa.

Ovaj predlog nije uvršten na Dnevni red sednice.

Rad Skupštine nastavljen je uz burnu diskusiju predstavnika opozicije i vladajuće većine u kojoj su za govornicom najčešće smenjivali Ljubiša Stojković i Saša Tubić (G17+), Milan Videnović (DS), Radovan Mitić (SPS), ali i dr Predrag Antić (DSS) i predsedavajuća Jelena Trifunović (USS).

Pažnju odbornika privukla je i dopuna Dnevnog reda o davanju saglasnosti za omogućavanje dozvola za gradnju mini hidro elektrane na području sela Periš i pogona za preradu otpadnog drveta u ataru sela Guševac.Za gradjane je značajno, u tom delu, što bi pokretanjem ovih pogona, kako je naveo odbornik Ljubiša Rašić (NS), bio obezbedjen posao za pedesetak ljudi.

Burna rasprava sa argumentima za i protiv vodila se i oko ukidanja institucije opštinskog javnog pravobranioca i Odluke da ubuduće, u sporovima pred sudom, opštinu i njene građane zastupa advokatska kancelarija.

Najviše tačaka u Dnevnom redu odnosilo na razrešavanje i izbor novih članova opštinskih komisija i upravnih, školskih i nadzornih odbora, a sednica Skupštine sa 80 tačaka završena je u jednom danu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: