Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 2. 11. 2021.

| Politika

Smene u vranjskom SNS-u: Izbačeni mimo Statuta, pa vraćeni na funkcije, vrh stranke ne zna ništa o tome

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
SNS Vranje
Neizvesno da li su 4 mesna odbora u Vranju bez predsednika; foto: M. D. /JV

Među šestoro smenjenih sa stranačkih funkcija na pretposlednjoj sednici Gradskog odbora SNS-a u Vranju, održanoj pre nedelju dana, su i četiri predsednika mesnih odbora, a neki od njih tvrde da prilikom smena nije ispoštovan Statut Srpske napredne stranke, kao i da je, kažu, greška uočena pa na jučerašnjoj sednici opet vraćeni na strančke funkcije. Sekretar SNS-a Goran Đorđević potvrdio je za Južne vesti samo smene, a umesto odgovora na pitanje da li su predsednici smenjeni bez prethodnog poznavanja stranačkog Statuta, novinarka je dobila čas novinarstva uz opasku da je njeno pitanje na nivou primitivaca koji sede po kafanama.

Sa stranačkih funkcija smenjeni su članica Gradskog odbora i bivša direktorka vranjskog Zdravstvenog centra Ljiljana Antić i predsednik Mesnog odbora Gornji Asambair Darko Janković zbog, kako je rekao Đorđević, neaktivnosti u stranci poslednjih godinu dana, a zbog kršenja pravila i standarda ponašanja smenjeni su i predsednik Mesnog odbora Raška i predsednik vranjskog parlamenta Dejan Tričković i predsednik Mesnog odbora Šaprance Mome Andonović.

Među smenjenima su i predsednik Saveta za saobraćaj i infrastrukturu Dejan Stanojević i predsednik Mesnog odbora Donje Vranje Saša Pešić, a prema rečima Đorđevića, članovi Gradskog odbora su jedinstveni u svim smenama i praksa stranke je da ljude koji su se umorili zamene novim.

SNS Vranje Đorđević ne zna ništa o novim predsednicima ni o tome da su stari vraćeni; foto: Fejsbuk stranica SNS Vranje Iako je nakon prošlog sastanka sekretar SNS-a Goran Đorđević na konferenciji za medije govorio o razlozima smena, jučerašnji sastanak Gradskog odbora, kako piše na zvaničnoj Fejsbuk stranici SNS-a, u proširenom sastavu i uz prisustvo potpredsednika Izvršnog odbora Dragana Stevanovića, prošao je nezapaženo.


Smenjeni tvrde: Urađeno mimo Statuta i vraćeni na funkcije

Da prilikom smena predsednika mesnih odbora nije ispoštovan stranački Statut, ali i da je greška uočena pa smene poništene, kažu neki od smenjenih, međutim Južne vesti iz vrha stranke nisu dobile zvanične informacije o tome da li je to tačno.

Iako su kontaktirali Južne vesti da se požale kako su smenjeni mimo Statuta i ukažu na nepoštovanje člana 70, koji se odnosi na prestanak funkcije predsednika Mesnog odbora, ipak nisu želeli da se znaju njihova imena.

U Statutu SNS-a piše da predsedniku mesnog odbora funkcija prestaje istekom mandata, ostavkom, prestankom članstva u stranci, opozivom od strane mesnog odbora ili razrešenjem od strane okružnog odbora, a to, kažu, nije ispoštovano.

Na jučerašnjoj sednici Gradskog odbora su, tvrde, vraćeni na svoje stranačke funkcije.

Uočena je greška i juče je vraćeno na staro - potvrđuje jedan od naprednjaka.


Novinarki lekcije sekretara SNS-a o novinarstvu, šta se dešava u stranci, kaže - ne zna

Da li reč o pokušaju prikrivanja greške koja je nastala prilikom smena zbog nepoznavanja Statuta, da li su 4 mesna odbora u Vranju bez predsednika ili su ipak stari vraćeni ili novi izabrani, Južne vesti nisu uspele da saznaju od predsednika lokalnog odbora i narodnog poslanika Slaviše Bulatovića koji nije odgovarao na pozive.

Da su smenjeni opet vraćeni na svoje stranačke funkcije i da je razlog tome greška nastala nepoznavanjem Statuta, ni Đorđević nije potvrdio za Južne vesti, a kako je rekao - ne zna ni da li su izabrani novi članovi.

Ne znam ništa, znam samo ko je smenjen - kaže Đorđević.

On nije znao ni da odgovori novinarki na pitanje da li je tačno da prilikom smene predsednika mesnih odbora nije ispoštovan stranački Statut, a ne zna ni zašto ga je to pitala.

Ja ne znam što me to pitate. Taj ko je dao informaciju neka obrazloži, to su glupa pitanja, to su pitanja na nivou primitivaca koji sede po kafanama i to tumače. Ja to zaista ne želim da komentarišem, niti bilo kakav odgovor na to imam. Vi možete da pitate, ja vam kažem da je to krajnje primitivno - rekao je Đorđević.

Podsetimo, Ljiljana Antić nedavno je smenjena i sa rukovodeće pozicije Zdravstvenog centra u Vranju, a predsednik Skupštine i Mesnog odbora Raška Dejan Tričković prvi je na listi za dodelu subvencija građanima za zamenu kotlova, što su mnogi ocenili kao bahatost i moralni sukob interesa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vranje vranjancima

    08:08 // 5. 11. 2021.

    Sta samo doziveli da jedan pomocko smenjuje i postavlja. Umesto zbog 20ak kriv. prijava on da bude smenjen, a ako ima obraza sam bibpodneo ostavku, on sa "skolsko dvoriste Banja" nasao da smenjuje nekoga.

  • Stojko

    10:33 // 3. 11. 2021.

    Zna Vrh šta se dešava, ali su se nešto preračunali.

  • Ђраган Дилас

    07:59 // 3. 11. 2021.

    Верујте ми, само кад им име чујем, а, камоли испратим све шта нам раде, живот ми се згади када смо дозволили да једни такви, у суштини, ментални аутсајдери завладају!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: