Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:37, 3. 4. 2013.

| Politika

Socijalisti čekaju odluku suda

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
zdravkovic-zitoradja.jpg
Miroljub Zdravković (SPS)

Poslednja sednica Skupštine opštine Žitorađa, na kojoj su demokrate izbacile SPS iz vlasti i napravili koaliciju sa radikalima, je po mišljenju Miroljuba Zdravkovića (SPS) sada već bivšeg predsednika Skupštine zakazana i održana suprotno zakonu.

Socijalisti su podneli prigovor Upravnom sudu i nadležnom Ministrastvu za lokalnu samouptravu u kome traže da se sve odluke na pomenutoj sednici ponište. Zadravković tvrdi da on nije zakazao zasedanje, a da se Skupština nije održala ni na osnovu inicijative odbornika.

- Ja jesam ranije zakazao sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda, odnosno mojom smenom. To je bio uslov da SPS ostane u vlast sa demokratama. Međutim, u međuvremenu su DS i SRS počeli da pregovaraju oko nove većine, sa namerom da izbace SPS, pa sam ja u zakonskom roku otkazao sednicu. Novi koalicioni partneri su ignorisali tu činjenicu i ipak održali sednicu na kojoj su smenili mene kao predsednika Skupštine, četiri člana veća i dva direktora javnih preduzeća - tvrdi Zdravković.

On naglašava da su kadrove SPS zamenili radikali.

Zdravković demantuje navode svojih dojučerašnjih koalicionih partnera da je njegova stranka htela da izbaci DS iz vlasti jer, kako tvrdi matematika, nakon poslednjih izbora to nije dozvoljavala.

- Jedini način da izbacimo DS iz koalicije je da je napravimo sa radikalima, što je za nas apsolutno neprihvatljivo – završava Zdravković.

Komentarišući navode Zdravkovića da je sednica na kojoj je smenjen nelegitimna, predsednik opštine Žitorađa Goran Stojković (DS) ističe da je na toj sednici bilo prisutno 22 od 31 odbornika, a da je za kvorum i odlučivanje potrebno 16 odbornika.

– Skupštinu je zakazao sam Zdravković i nakon toga nije imao pravo da je otkaže bez valjanog razloga. Smatram da će Upravni sud potvrditi odluke Skupštine, u suprotnom zakazaćemo novu Skupštinu i ponovo izabrati iste ljude – poručuje Stojković.

On naglašava da u Žitorađi ostaje koalicija SRS i DS.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • objektivan

    14:40 // 6. 4. 2013.

    Za razvoj opstine bi najbolje bilo da su na vlasti SPS-SNS-URS, isto onako kako je formirana republicka vlast.

    Pre izbora je bilo dobro da DS bude na vlasti jer je DS rukovodio drzavom, a Rakic je usmeravao fondove i investicije na Zitoradju. Sad ovo sto se desava je propast za nasu opstinu. Ova DS-SRS koalicija ce da sahrani ovu nasu vec bednu opstinu. Bitno da postavljaju svoje direktore, i da se ponasaju kao da je opstina krava muzara. Ko zadnji izadje neka ugasi svetlo.

  • борац

    17:13 // 4. 4. 2013.

    Епа тако то изгледа... да си био коректан са својим коалиционим партнерима још би трошио новац за репрезентацију, ионако ништа друго ниси ни радио... Своју коректност си показао и "поштујући" предизборни коалициони споразум по коме је Покрет Ветерана требало да има једног већника, два директора и два места у управним одборима... Жалосно је што су због тебе смењени озбиљни, коректни и предузимљиви људи...

  • mix

    14:30 // 3. 4. 2013.

    Epa hteo si da budes predsednik opstine sa 4 odbornika.Malo morgen sto bi rekao tvoj bivsi predsednik stranke!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: