Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:49, 12. 3. 2022.

| Politika

Socijalisti sa skupa u Vranju o državnosti kao najvažnijem pitanju

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
vranje naslovna
Predizborni skup u Vranju; Foto: SPS

Da će pobediti protivnike na narednim izborima poručio je na skupu Vranju, kandidat za premijera koalicije koja okuplja socijaliste, Jedinstvenu Srbiju i Zelene Ivana Karića. Predsednik SPS-a i nosilac liste Ivica Dačić podsetio je da je političku karijeru počeo sa juga i prisutne pozdravio rečenicom na dijalektu "Će gi onodimo!''.

Dačić je podsetio na važnost očuvanja Kosova i Metohije i dodao da ih jedino Srbija zanima.

Nas zanima samo Srbija! Ako nemamo državu, ne možemo da govorimo ni o manjoj ili većoj poreskoj stopi, o infrastrukturnim projektima i o bilo čemu drugom. Moramo da sačuvamo i odbranimo Srbiju. Zato je to trenutno pitanje broj 1 i ovi izbori su važni upravo zbog toga. Naš odgovor je jasan. Samo Srbija - rekao je Dačić.

VRANJE 2 Koalicija SPS-JS-ZS; Foto: SPSRekao je da je tokom njegovog mandata ministra spoljnih poslova priznanje Kosova povuklo 18 država.

A kad je reč o KiM, vi ovde na jugu Srbije ste deo borbe za odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Neki u Tirani, albanski krugovi u Prištini računaju da ovo bude deo neke teritorije neke velike Albanije. Ja hoću da kažem onima u Tirani a i nekima u Beogradu koji smatraju da je Kosovo izgubljeno da mi smatramo da je KiM sastavni deo Republike Srbije. Mi nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije - dodao je Dačić.

Prisutnima se obratio i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. Skup su podržali potpredsednici GO SPS-a Novica Tončev, Branko Ružić i Žarko Obradović, članovi Predsedništva SPS i JS, predsednik udruženja ''Naša Drina'' Igor Braunović, predsednik Saveza penzionera Srbije prof Andrej Savić, kandidati sa republičke i lokalne liste i drugi funkcioneri Koalicije Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija - Zeleni Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljiljana

    21:27 // 13. 3. 2022.

    Tu je Zoke, dosja č'k iz golem grad sa sve magistarsku diplomu, jer mu trebav korisne budale ako gi još ovde ima. Ma mene me nesto drugo sekira. Kam ga Bane Stojančić? Pa zar će Zoke, onakva persona, sam da kove poslednji ekser u mrtvački sanduk SPS-a u Vranje? Pa i Bane ima Bujanovačku fakultetsku diplomu, neje lepo da ga zapostavljas pobratime. Pa ne li beste sila!

  • Torpedo

    18:17 // 13. 3. 2022.

    Ogrebaces se ti, za ove druge, po neka mrvica ! E, jadnici, sve manje i manje glasaca .

  • milutin

    11:52 // 13. 3. 2022.

    nisi dobro preveo značenje reči " onodi".
    Ako da bog pošto nećeš proći cenzus 3 aprila onodiće te Vučić.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: