Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 4. 4. 2018.

| Politika

Sotirovski: Ne vidim centralizaciju u odluci da Niš pokloni aerodrom Državi

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
dragana sotirovski
"Država smo svi mi", rekla je Sotirovski; foto: Vanja Keser

Iako poklanjanjem Aerodrom “Konstantin Veliki” sa lokalne prelazi u ruke republičke vlasti, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski u tome ne vidi ni “beogradizaciju”, ni centralizaciju. Načelnica je istakla da su "svi Država" i da zbog toga "Državi treba da se veruje".

Država bi, navela je Sotirovski, trebalo da se kritikuje tek nakon izvesnog vremena, "ako ne uradi onako kako je obećala". Do tada, dodaje, treba da joj se veruje na reč.

Šta je Država, Država smo svi mi, dakle, Niš jeste grad u Državi, 3. po veličini i mislim da i te kako treba da stanemo iza svega ovoga što Država nama kaže. Dakle, treba da joj verujemo, a tek da kritikujemo za jedno izvesno vreme, ako se ne uradi onako kako se obećalo do sada - rekla je Sotirovski.

Ona je napravila i paralelu između aerodroma i Kliničkog centra u Nišu, koji je pod ingerencijom Ministarstva zdravlja, a istakla je i da je dugo živela u Beogradu, pa u poklanjanju niške vazdušne luke Državi, ne vidi "beogradizaciju", ni centralizaciju.

Ono što takođe hoću da kažem je Klinički centar je državna institucija - on funkcioniše, u ovom je gradu. Dakle, koja je razlika između državnog i gradskog? Ja kao neko ko je živeo dugo u Beogradu, nemam osećaj beogradizacije i nemam ni osećaj centralizacije i dakle to je ono što Nišlije nažalost mnogo muči i čega se plaše - rekla je Sotirovski.

Načelnica je istakla da je uverena da će "aerodrom nastaviti da živi", da će low cost kompanije nastaviti da lete i da će broj radnika ostati isti. Rekla je i da je Država obećala velike investiranje u aerodromsku opremu, a među njima je navela i kontrolni toranj, koji zapravo Repulbika ne treba da finansira, već Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA.

Podsetimo, iznenada i bez jasnog objašnjenja Gradsko veće Niša je odlučilo da pokloni aerodrom "Konstantin Veliki" Državi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sveznalica

    10:34 // 9. 4. 2018.

    A jel vidis centalizaciju u tome da poklonis apartmane u Sokobanji drzavi Srbiji?

  • Војин Убипарип

    07:03 // 8. 4. 2018.

    Решење видим да грађанском одлуком Аеродром предају на управљање Браћи Русима уз обавезо да обезбеде безбедност и континуитет у обављању непрекидног јавног саобраћаја по међународним прописима. Као народ и правн носилац државне власти, такође русском центу за хуманитарну помоћ дати и дипломатски статус.Тај статус тражити од Београда је УТОПИЈА јер стварну власт у Србији има западни естаблишмент !

  • Zdenka Nikolic

    11:27 // 7. 4. 2018.

    Vazno da Beograd ima sve a ostali gradovi nek se snadju. Tako je uvek bilo i bice. Vremenom ce i ugasiti aerodrom jer nece biti profitabilan i prebaciti sve za Beograd . /jer zaboga sta je to putovati 200-300 kilometara do aerodruma/. A sto se tice gospodje Dragane nije ona jedina, za puno njih je Nis bio prolazna stanica i odskocna daska na putu za Beograd. U Nisu su bili samo na proputovanju ,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: