Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 24. 2. 2020.

| Politika

Sotirovski: Predsednik stranke će odlučiti ko će biti kandidat za gradonačelnika Niša

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
dragana sotirovski
Sotirovski kaže da će Vučić rešiti ko će biti kandidat za gradonačelnika; foto: S. M.

Za sada se ne zna koga će SNS kandidovati za gradonačelnika Niša, kaže članica Glavnog odbora stranke Dragana Sotirovski, iako je Narodna stranka saopštila će to biti baš ona. Potvrdila je centralističko funkcionisanje naprednjaka i rekla da će ime kandidata za prvog čoveka Niša najverovatnije dati lider SNS Aleksandar Vučić.

Iako je aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović u nezvaničnoj kampanji, a Sotirovski od opozicije proglašena za novog naprednjačkog kandidata za gradonačelnika, ko će iz trenutno najjače stranke biti predložen za prvog čoveka grada još se ne zna.

Pored pomenutih u trci je nezvanično i aktuelni poverenik Gradskog odbora Zvezdan Milovanović, a ko će građanima biti predstavljen kao potencijalno budući gradonačelnik Niša iz redova SNS, odlučiće Vučić.

Verovatno kada budu raspisani izbori, tada će se i liste pojaviti. Videćemo ko će biti nosilac liste, ali to ne znači da će taj neko ko bude nosilac biti i gradonačelnik. Predsednik stranke će biti i ko je zaslužio i u koga možda ima i najveće poverenje da u ovom trenutku bude prvi čovek grada Niša - rekla je Sotirovski, u emisiji "Između redova".

Naglasila je i da je Niš “skupa igračka”, da je to treći grad po veličini u Srbiji i kojem treba odlučan čovek koji može predvodi sve Nišlije i da zaista kaže Beogradu šta je potrebno Nišlijama, šta treba da se menja i na koji način i da ne krije činjenično stanje.

Odazvaće se, kako kaže, ukoliko bude kandidat za gradonačelnika i na TV duele sa predstavnicima opozicije, ali je naglasila da je za to pravopis presudan.

Vi znate da se ja odazivam na sve pozive novinara, pa zašto ne i opozicije. Ne smatram da u ovom trenutku za to ima razloga, ali ako bude bilo razloga ja ću se rado odazvati, ali i ovom prilikom apelujem na sve kada me pozivaju na duel - volela bih da znaju moje ime i prezime, da znaju moju funkciju, najosnovnije gramatičke stvari i pravopisne kako bih se ja kao novinarka odazvala takvom duelu - rekla je Sotirovski.

Centralistički pristup naprednjaka bio je evidentan i u izbornom ciklusu pre 4 godine kada je gradonačelnik Niša postao Bulatović koji je na izbornoj listi SNS bio na 7. mestu, iako je nosilac bio Zoran Perišić.

Tada je rečeno da je baš Vučić odlučio da tako bude.

Podsetimo, izbori za lokalni parlament trebalo bi da se održe krajem aprila, a učestvovanje u izbornoj trci u Nišu, pored naprednjaka, najavili su u koalicija “Niš, moj grad”, koja će izaći na zajedničkoj listi sa grupom “Niš, moj grad” i Koalicijom za Niš.

Listu će imati i socijalisti, kao i nekadašnji naprednjaci Bojan Avramović i Vladica Đurđanović, sada u Pokretu “Ne damo Niš”.

Stranke okupljene u Savezu za Srbiju najavile su bojkot.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Serpa

    15:10 // 3. 3. 2020.

    Posle 26.aprila pobuna naroda.Narod izlazi na ulice..i kraj mukama.

  • Pera

    17:40 // 2. 3. 2020.

    Ova osim pravopisa nista drugo i ne zna... Sta je bre ona uradila za Niš? Da li je dovela nekog investitora ili uradila bilo sta po cemu ce biti upamcena, osim po tome da je zaposlila muza?

  • Mucenik

    14:51 // 28. 2. 2020.

    Što vam je čudno što će ΛV birati gradonačelnika Niša, to već i vrapci na grani znaju. On sve postavlja, pa makar bilo i nakaradno, i obavlja sve poslove isključivo on, a njegovi klimoglavci, šlihteri i poltroni veličaju vođu i ponavljaju, ono što kaže on, kao papagaji. Čak se stavlja na strani plagijatora i kriminalaca. Ostaje da se izbori da postavlja patrijarha SPC i blagog Gospoda Boga. Zato d

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: