Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 12. 10. 2022.

| Politika

Sotirovski: Zamenica i ja se odričemo 40.000 dinara pomoći, na ostale funkcionere ne mogu da utičem

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
dragana sotirovski, gradonačelnica Niša
Ne precizira koliko funkcionera će dobiti novčanu pomoć; ilustracija; foto: JV / Ljubica Jocić

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da su se ona i njena zamenica Dušica Davidović odrekle pomoći od 40.000 dinara za prevazilaženje energetske krize, kao i da ne može da utiče na odluke ostalih funkcionera u vezi sa tim. Ne precizira koliko funkcionera će dobiti taj novac, ali napominje da na njega imaju pravo samo oni koji su u stalnom radnom odnosu.

Kako navodi, ona taj novac neće ni podići, pa ga ne može preusmeriti nekom drugom. Ističe da to po Zakonu o zaposlenima u autonomnoj pokrajini i jedinicama lokalne samouprave pripada funkcionerima i da nije reč o hiru ili nečijem zahtevu.

Moja zamenica i ja ni ove godine nećemo primiti, mi smo se odrekle tog novca, ne zato što nam 40.000 ne znači ništa, nego zato što ne želimo da ga uzmemo iz budžeta. To je naše pravo - navodi gradonačelnica.

Kaže da se i prošle godine odrekla te pomoći, koja je bila za suzbijanje kovida, ali da ne može da utiče na odluku svojih saradnika o tome.

Naravno, oni zakonski na to imaju prava, imaju prava kao funkcioneri na stalnom radu. To pravo imam i ja, ali ja ću tog prava da se odreknem i ne vidim ništa loše. Tamo gde mogu da pomognem, pa makar to bilo i na štetu moje porodice, to je negde moral, ili imate ili nemate osećaj - objašnjava Sotirovski.

Ne precizira koliko funkcionera ima pravo na pomoć od 40.000 dinara, samo navodi da oni koji nisu u stalnom radnom odnosu na to nemaju pravo.

Koji je to broj, u ovom trenutku ne mogu da vam kažem. Vi imate i službenike na položaju, različite vrste funkcija - kaže ona.

Podsetimo, odluku o tome da niški funkcioneri dobiju pomoć od 40.000 dinara za prevazilaženje energetske krize doneo je skupštinski Odbor za administrativna pitanja.

Iz opozicije su apelovali da se on preusmeri socijalno ugroženim Nišlijama, a jednu kutiju u svojoj “Banci dobročinstva” za pomoć funkcionerima namenila je i humanitarka Marina Adamović, koja kaže da time želi da pokaže besmisao odluke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bunt

    16:04 // 14. 10. 2022.

    Ja ceo mesec radim na moju prvu platu za 26.000din sa fakultetom
    Sramota

  • Nesko

    19:26 // 13. 10. 2022.

    Nedavno sam boravio u Stokholmu ,Švedskoj.Setajuci tržnim centrom ćerka mi je pokazala na čoveka sa dvoje male dece,sede i jedu sladoled,čovek normalnog izgleda i ponašanja kao i svi drugi ,ministar finansija,bez telohranitelja ,bez službenih kola a naša gradonačelnica išla u selo službenim autom i slušala ga i nikom ništa,sramota.Verovatno smo takvu i zaslužili.

    • Besko

      20:21 // 16. 10. 2022.

      @Nesko - pitanje je: 1.Gde je išla u sa službenom škodom 2. da li je bila sama u momentu udesa 3. da li je policija uradila alhotest i test na narkotike prilikom uviđaja 4. da li ima važeću vozačku dozvolu 5. da li je platila štetu 6. koliku i kakvu kaznu je dobila za ugrožavanje učesnika u saobraćaju i učinjene materijalne štete 7. Da li je imala putni nalog na svoje ime? Nema odgovora.

  • Naissus

    18:16 // 13. 10. 2022.

    Da bi bila gradonacelnik koga gradjani postuju, u ovakvim situacijama se ne odrices ponudjene pomoci. Vec je uzimas i uplacujes tu sumu u dobrovoljne svrhe. Recimo, za pomoc deci oboleloj od raznih bolesti. Tako se stice poverenje gradjana, gospodjo Sotirovski

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: