Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 3. 10. 2023.

| Politika

Sotirovski bez odgovora hoće li izbori u Nišu biti vanredni ili redovni

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Dragana Sotirovski
"Za izbore spremni i SNS i Grad Niš"; foto: Ljubica Jocić

Na pitanje novinara da li će Niš ići na vanredne lokalne izbore ili će sačekati redovne koji ga očekuju naredne godine, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je uzvratila pitanjem: "To je sve ono što vas zanima?". Ona, kako ističe, očekuje da dobro isplanira budžet Grada za 2024. godinu, a dodaje da su "u svakom trenutku kao Srpska napredna stranka i kao Grad spremni za izbore".

Da bi vanredni lokalni izbori u Nišu bili 17. decembra, gradonačelnica Niša je morala da podnese ostavku 75 dana pre tog dana - 2. oktobra. Zakonski rok je 30 dana da se izabere novi gradonačelnik, a 45 dana je minimum koliko traje kampanja za izbore. O ostavci opet ni reči, a o izborima samo da su SNS i Grad Niš spremni, kaže Dragana Sotirovski.

Vas izuzetno to zanima, ne znam šta ste očekivali. Ja, pre svega, očekujem da mi do kraja godine radimo još jače i brže i bolje. Da sve što smo započeli, da završimo i privedemo kraju. Da dobro isplaniramo budžet za 2024. godinu jer će nam plate ići naviše. Da isplaniramo dovoljno novca za sve što smo planirali u 2024. godini radimo. U svakom trenutnku smo kao Srpska napredna stranka spremni za izbore, kao Grad takođe - rekla je gradonačelnica.

Veruje, dodaje, da su građani Niša zadovoljni kako je rađeno prethodnih godina.

Naši sugrađani će oceniti kako smo radili prethodnih godina i verujem da ono zadovoljstvo koje iskazuju kroz prijeme građana, na ulici, prodavnici, pijaci, da Niš ide napred. Nišu treba mnogo toga da izraste u velegrad. Kao gradska vlast se trudimo maksimalno. Niš ne zaslužuje da bude palanka ili da bude na ovom nivou. Pomoć države je, pre svega, neophodna. Sa predlozima građana, sa dogovorom sa građanima idemo napred i nema razloga niti da se plašimo opozicije koja nema program niti bilo čega. Svesni smo svega što smo uradili, rezultati su vidljivi - istakla je.

Od rezultata Sotirovski je pomenula - 100 km puteva, šest sela koja su dobila vodovod i brojan koja su dobila kanalizaciju, to što su se izborili da "sami započnu" akva-park, dalje dobrim putem Niške banje, najavom botaničke bašte i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Podesetimo, gradonačelncia nije odgovarala na pitanja da li podneti ostavku, što je uslov da ti izbori budu održani 17. decembra. Juče je na konferenciji za novinare izbegla pitanja novinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Teodora

    08:56 // 5. 10. 2023.

    Vlast u Nisu je nerazumna sala iz Beograda - ekipa zvana CIRKUS se sepuri po Gradu i samo pravi stetu.

  • Berija

    20:46 // 4. 10. 2023.

    Izbori će biti izvanredni. Inače, "dobro" joj stoji ovaj nokšir. Biće to dobro pokačanje ženskog paviljona u Sremskoj Mitrovici.

  • Гага

    16:24 // 4. 10. 2023.

    ...знају,кога ће да гласају!?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Samo neka se što više pucaju vatrometi, veselo da bude, da narod ne misli o mukama i problemima

Marko Popovic Čitalac

Tekst: Niški kulturni centar za 4,3 miliona iznajmljuje opremu za Nisomniju, Filmske susrete i Horske svečanosti

Pronađite nas na: