Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 20. 8. 2020.

| Politika

Sotirovski još nije izabrana za gradonačelnicu, ali već dobija čestitke

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
dragana sotirovski
Već dobija čestitke; foto: Vanja Keser

Iako još nije gradonačelnica Niša, a skupštinska sednica na kojoj će se birati prvi čovek Grada zakazana je za sutra u 11, Dragana Sotirovski dobila je čestitku ministarke saobraćaja i potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović. Dobila je već i kritike od Narodne stranke.

Pre današnjeg izbora Bobana Džunića za predsednika niške skupštine, najstariji odbornik i predsedavajući sednice Vidojko Đorđević čestitao je izbor Dragani Sotirovski. To ne bilo čudno da je sednica na kojoj se bira novi gradonačelnik održana, a ne zakazana za sutra, a da naprednjaci nisu i zvanično potvrdili da će načelnica Nišavskog okruga promeniti funkciju.

Svojevrsno “trčanje pred rudu” i nestpljenje iskazala je i ministarka Zorana Mihajlović čestitkom na društvenim mrežama u kojoj pozdravlja “postavljenje na novu dužnost”. instagram Zorana požurila; Foto: prtscr

Čestitam novoj gradonačelnici Niša dragani Sotirovskoj, uspešnoj novinarki i doskorašnjoj načelnici Nišavskog okruga, postavljenje na novu dužnost! Verujem da će njeno ogromno iskustvo, energija i posvećenost u poslu doprineti da Nišlije i Nišlijke ostanu da žive u svom gradu, zadovoljni rezultatima koje postiže. Malo je žena u politici, posebno na mestu gradonačelnika i predsednika opština. Potrebno nam je više ovako uspešnih žena i zato je moja poruka ženama: dobrodošle ste u politički život Srbije. Da se zajedno borimo protiv predrasuda i krčimo put novim generacijama devojaka i žena koje dolaze - navela je Mihajlović.

Narodna stranka krenula je sa kritikama, a oni izbor Dragane Sotirovski vide kao naprednjački privid diskontinuiteta u odnosu na sopstveno rukovodstvo koje je u protekla dva mandata, kako kažu, neuspešno vodilo grad.

Naša saznanja i politička predviđanja su se pokazala tačnim a većina građana je svojim neučestvovanjem u izbornoj farsi takođe pokazala šta o njoj misli. Postavljanjem svog novog gradonačelnika, režim Aleksandra Vučića je još jednom pokazao da njega ne zanima mišljenje i izborna volja Nišlija, već isključivo korišćenje vlasti u lične svrhe i u korist malobrojne oligarhije partijskih moćnika - naveli su, između ostalog u saopštenju.

Oni naprednjačku funkcionersku kombinatoriku tumače kao “podelu izbornog plena”.

Podela izbornog plena svojim poslušnicima kojoj ovih dana svedočimo, verovatno će na kraju teško pasti i ogromnoj većini onih nasamarenih i prevarenih glasača vlasti. Najveći broj njih će shvatiti da su ponovo trčali nečije tuđe trke i da će im ostati samo prazna obećanja onih koji će ponovo biti na nekim novim funkcijama. Umesto odgovornosti za loš rad i iznevereno poverenje birača, autokratska vlast ih zapravo abolira i ponovo nagrađuje - navode.

Gradonačelnika odbornici biraju sutra u 11 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • qgo

    19:00 // 25. 8. 2020.

    Ovo me podsetilo na vic o Medvedevu koji se zali kako ga zbunjuju vremenske zone u ogromnoj Rusiji: "Ovako vise ne ide. Pozovem japanskog cara da mu cestitam rodjendan a oni mi kazu - pa to je bilo juce. Pozovem Poljake da im izjavim saucesce zbog pada aviona a oni kazu - pa taj avion jos nije poleteo..."

  • reality

    11:02 // 21. 8. 2020.

    ja predlažem da zamenik gradonačelnika bude Miroslav Dokman istaknuti ekonomista, sportista i radnik. Svojim zalaganjem da ovaj grad krene napred zaslužio je ovo mesto .....dokle više stari kadrovi...

  • Лесков Врр

    07:58 // 21. 8. 2020.

    Радишаааа , о Радишааааааааааа.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: