Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 25. 3. 2024.

| Politika

Sotirovski najavila da se seli iz Niša ako Đorđe Stanković ili Jelena Milošević budu gradonačelnici

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Sotirovski
Napustiće grad, kaže, ako neko od dvoje opozicionih poslanika bude gradonačelnik; ilustracija; foto: JV/Tamara Radovanović

Gradonačelnica Dragana Sotirovski smatra da Niš ne treba da bude “opoziciono ostrvo” u kome SNS nema vlast i da zato lokalne izbore ne treba da dobije neka opoziciona stranka. Ako Jelena Milošević ili Đorđe Stanković budu na čelu grada, kaže, napustiće Niš jer njoj “neko ko krade toalet papir iz Skupštine ne može da bude gradonačelnik”.

“Verujte mi, ja ću prva da se iselim iz grada ako neko od njih dođe da bude gradonačelnik” - rekla je Sotirovski na RTV Belami o dvoje opozicionih narodnih poslanika iz Niša.

Oni se bore za nekakvu demokratiju i govore o tome da bi voleli da budu gradonačelnici, da bi voleli da vode ovaj grad. Neko ko krade toalet papir u skupštinskom toaletu meni ne može da bude gradonačelnik. To su bila dva niška poslanika. Ti snimci se šire internetom, bili su i na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Mene je sramota što se u tako negativnom kontekstu spominje Niš - navodi aktuelna gradonačelnica.

Građani, kaže, treba da porede ko je šta radio, ko šta radi i da razmisle da li politika treba da se zasniva na “jeftinom populizmu lokalpatriotizma”.

Da ne govorim o tome da je vlast u Nišu najgora po njihovom mišljenju, a da se istovremeno oni i njihove porodice finansiraju iz gradskog budžeta. Vidite vi koje je to licemerje. Dakle, to su stvari o kojima građani sutradan na izborima u Nišu treba da misle - ističe ona.

U Nišu je na parlamentarnim izborima u decembru razlika u glasovima između Srpske napredne stranke i liste “Srbija protiv nasilja” bila tek 11%, znatno manje nego na republičkom nivou.

Nova istraživanja takođe pokazuju da naprednjaci u Nišu ne stoje najbolje, a opozicija upravo u tom gradu vidi šansu za početak promene vlasti u Srbiji.

Sotirovski smatra da Niš ne treba da bude opozicija državi - da ne sme da bude opozicioni grad dok je na republičkoj vlasti SNS.

Da mi govorimo da mi u Nišu možemo da budemo nezavisni, da ovde bude neka druga partija na vlasti, a ne SNS, a da u državi bude republička vlast koju predvodi SNS kao većinska partija - gde to može? Sećate se vremena kada je Niš bio jedno opoziciono ostrvo, a kada je država bila pozicija. Šta smo doživeli tada - navodi gradonačelnica.

Sotirovski je, inače, pred ove lokalne izbore često gošća na niškim televizijama koje i najviše novca dobijaju na gradskim konkursima, ali i od javnih preduzeća. Ovog puta iskoristila je priliku i da uporedi svoj i odlazak opozicije u Brisel i da istakne kako je tamo “bila spremna da kaže da se Srbija neće odreći KiM, pa makar je izbacili iz parlamenta”.

Nisam ja otišla u Brisel da kažem da moj predsednik države nije dobar, da su pokradeni izbori, da treba da dođe međunarodna zajednica da nama u našoj kući vodi politiku, nego sam otišla da im kažem da Kosovo i Metohija neće nikada biti ono što oni žele da budu. Bilo je i provokacija od strane šiptarskog lobija, bilo je Albanaca i stranaca koji su podržavali i podržavaju otcepljenje i nezavisnost Kosova od srpske države - kaže ona.

Iako je bilo i fizičkih obračuna i iako međusobno razmenjuju uvrede i javno, za govornicom gradskog parlamenta, podela SNS na frakcije i to da se njeni članovi u Nišu stalno svađaju Sotirovski vidi kao - smešno.

Mantra koja postoji u Nišu, da se ovde članovi stranke svađaju, da postoji šest frakcija, deset frakcija, dok nisam bila član stranke, meni je to izgledalo sasvim moguće. Kad sam postala član stranke, to mi je postalo smešno zato što se ta mantra stalno ponavlja. Ta priča kako se ovde ljudi svađaju. Za šta se mi svađamo - poručuje gradonačelnica.

Ne zna, tvrdi, kada će biti lokalni izbori u Nišu, ali kaže da se niški naprednjaci već spremaju, imaju sastanke i da su “jedinstveniji nego ikad”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    17:20 // 26. 3. 2024.

    Сотировска свакако неће бити градоначелница оде она у амбасадоре !
    Ово двоје су сигурно могући маркетинг агенти
    Палома тоалетног папира !

  • Vojkan

    13:15 // 26. 3. 2024.

    Ovi koje napadas da ce doci, nikad ne bi imali sanse, da vas nije bilo, i za to cete odgovarati....

  • Suzana Grubješić

    08:18 // 26. 3. 2024.

    Svi beze Narod ispasta KAMO LEPE SRECE DA SE KRADE SAMO TOALET PAPIR....MADA I ON JE SKUP

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: