Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 25. 11. 2022.

| Politika

Sotirovski neće da se "upliće" u obračun naprednjaka, Bajagić se pravi da nije Bajagić, Džunić osuđuje nasilje

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Dragana Sotirovski
Sotirovski bez komentara da ona stoji iza naprednjačkog obračuna; foto: JV / Tamara Radovanović

"Žao mi je kao čoveku što se pojedinci, skloni incidentnim situacijama i manipulaciji, kriju iza SNS i na istu pozivaju kada se nađu u problemu" - jedini je komentar gradonačelnice Dragane Sotirovski nakon jučerašnjeg obračuna unutar Srpske napredne stranke. Bez komentara je na to što bivši zamenik gradonačelnika Miloš Banđur tvrdi da upravo ona stoji iza napada Marka Simova na njega i da joj je cilj da ga "politički likvidira", što je demantovao omladinac naprednjaka.

Polomljeni telefoni Banđur Banđurov telefon polomljen tokom incidenta; foto: Miloš Banđur Prvi fizički sukob niških naprednjaka koji je dospeo u javnost, zbog koga je morala da interveniše i policija, dogodio se juče na sastanku omladinaca Srpske napredne stranke u Opštini Palilula.

Akteri obračuna, bivši zamenik gradonačelnika i odbornik Miloš Banđur prvi je tvrdio da je napadnut, verbalno i fizički, a isto tvrdi i omladinac Marko Simov, koji ima i vidljive povrede.

Međutim, iako u sukobu nije učestvovala, gradonačelnicu Draganu Sotirovski je Banđur označio kao glavnog krivca za ovaj naprednjački obračun. Miloš Banđur Odbornik optužio Sotirovski da ona stoji iza napada na njega; Foto: JV/P. B.

Znam da su oni u dobrom kontaktu (Simov i Sotirovski, prim. aut.) i ovaj dolazak u moj štab i izazivanje incidenta je u stvari nešto što je instruisano, potpuno sam siguran, sa njene strane. Rekao mi je da sam ja politički mrtav, da će mene politički da likvidira Sotirovska, da je on dobro upoznat sa tim i onda je citirao detalje moje i njene prepiske od juče, što je šokantno, mene je to porazilo. Mada ja znam da su oni dobri, da joj radi društvene mreže, pomaže mu u svemu tome - rekao je juče nakon incidenta Banđur.

Simov pak tvrdi da Sotirovski nije ni pomenuo, a kamo li "da će ga uništiti", već da ga je stariji kolega prvi napao, jer mu je nešto rekao u poverenju.

Sotirovski je odgovorila na pitanja novinarke Južnih vesti, ali samo uz kratak komentar, da zapravo sve što se juče dogodilo i u šta je upletena - ne želi da komentariše. Simov Miloš Simov tvrdi da je zapravo njega Banđur prvi napao i da ima vidljive povrede; foto: privatna arhiva

Lične sukobe pojedinaca ne komentarišem ni kao gradonačelnica, ni kao članica Predsedništva SNS. Žao mi je kao čoveku što se pojedinci, skloni incidentnim situacijama i manipulaciji kriju iza SNS i na istu pozivaju kada se nađu u problemu - kratko je napisala Sotirovski.

Novinari su komentar tražili i od Bojana Bajagića, poverenika i koordinatora SNS za Niš i Pirot, ali nakon što se javio novinarki na broj poznat redakciji rekao je da to nije on, a na poruku sa pitanjem da li će stranka povodom ovog obračuna reagovati, takođe nije odgovorio.

Visoki funkcioner naprednjaka i predsednik niške Skupštine Boban Džunić tvrdi da se pomenuti incident, nije dogodio u zvaničnim prostorijama Srpske napredne stranke. Polomljen telefon naprednjaka Stradao i telefon Simova; foto: privatna arhiva

U ovom trenutku nemam zvaničnu informaciju o tom događaju da bih mogao o njemu da se izjasnim. Svakako, u Skupštini grada i u prostorijama stranke se tako nešto nije desilo, a da li se dešavalo u privatnim životima članova moje stranke, to sa Srpskom naprednom strankom nema nikakve veze, niti ja želim, niti mi želimo iz stranke da zadiremo u privatne živote naših članova. Svakako, da podsetim sve nas, da je danas Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, kao i početak 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja koje podržava i Vlada Srbije i Grad Niš. S tim u vezi, ja lično osuđujem nasilje svake vrste - kaže Džunić.

Iz policije i dalje ne daju informacije o ovom sinoćnjem sukobu.

Podsetimo, sukobi i struje unutar SNS u Nišu nisu novost, a jedan od verbalnih sukoba do javnosti je došao pre nekoliko nedelja i to unutar vrha SNS-a, na liniji Perišić - Sotirovski, ali samo u prepiskama, dok je jučerašnji incident završen povredama i optužbama sa obe strane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Сима

    22:13 // 30. 11. 2022.

    Да ли је истина да градоначелник града у Србији вози ауто са Бугарским таблицама?

  • Gaga

    15:26 // 28. 11. 2022.

    ...pametna zena...sta se to nje tice?

  • Ljuba

    13:49 // 28. 11. 2022.

    Lični plen i otimačine za sebe i samo za sebe ih jedino može zavaditi, dno dna su svi oni i isti su po tom pitanju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: