Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 27. 11. 2021.

| Politika

Sotirovski postala jedna od stotinak novih članova Predsedništva SNS, Vučić odbio novi mandat

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dragana sotirovski, gradonacelnica Nisa, otvaranje lamele laboratorije ET Nis, 24 novembar 2020, foto JV, Vanja Keser
Nova članica Predsedništva SNS; foto: JV / Vanja Keser

Na svojoj zvaničnoj Fejsbuk strani Dragane Sotirovski, aktuelna gradonačelnica Niša, pohvalila se da je na predlog lidera SNS Aleksandra Vučića predložena i izabrana za članicu Predsedništva Srpske napredne stranke. To vidi kao veliku čast i nastavlja “za što jači Niš”, dok je nova potpredsednica SNS Ana Brnabić rekla da je izabrano nešto manje od 100 članova Predsedništva, ali i da je Aleksandar Vučić odbio predlog da ostane na čelu stranke i da će tu biti do izbora.

Ona je do sada bila u Glavnom odboru SNS-a i to je uspela skoro odmah po potpisivanju pristupnice, s obzirom da se stranci priključila 2018. godine, nakon novinarske karijere na RTS-u.

U svega nekoliko godina promenila je dve javne funkcije - načelničku u Nišavskom okrugu i gradonačelnice Niša, koju trenutno obavlja.

Sudeći po objavi, zadužila je i novu stranačku funkciju.

Ukazana mi je velika čast koja sa sobom nosi i ogromnu odgovornost jer sam na predlog predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića predložena i izabrana za člana Predsedništva SNS, najveće političke partije u regionu. Nastavljamo za što snažniju Srbiju, za što jači Niš - napisala je Sotirovski.

Predsedništvo je jedno od najbrojnih tela SNS-a, ali koliko članova ima nije poznato jer takva informacija nije dostupna javnosti. Portal radija Bum 018, blisko povezanog sa SNS-om, objavio je da su pored Sotirovski u Predsedništvo iz Niša izabrani i Jelena Žarić Kovačević i Zvezdan Milovanović, dok je Boban Džunić postao deo Glavnog odbora.

Od ranije se zna da su u tom telu bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić, ali i aktuelni gradonačelnici Leskovca i Pirota Goran Cvetanović i Vladan Vasić, a Brnabićeva je rekla, prenosi RTS, da je danas izabrano manje od 100 članova i da su mnoge žene.

Važno je i ponosna sam što imamo oko 50 potpuno novih članova Predsedništva SNS-a, od kojih je značajan broj mladih u skladu sa onim što je predsednik SNS-a Aleksndar Vučić tražio od nas, a to je i da pokrenemo smenu generacija i da damo veću šansu mladima, što smo radili i sve ovo vreme kroz Akademiju mladih lidera - navela je Brnabićeva.

Dodala je i da je Vućić odbio jednoglasne predloge svih odbor SNS da ponovo bude predsednik SNS-a. On će, kako je rekla, na toj funkciji ostati do aprilskih izbora, a posle će se odlučivati o novom predsedniku naprednjaka i njegovom zameniku.

Aleksandar Vučić je odbio da se kandiduje za predsednika SNS-a, pa smo postigli komprimisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore - rekla je Brnabićeva.

Podsetimo, danas se u Beogradu organizuje stranački skup naprednjaka sa plenumima, svečanom sednicom i Izbornom skupštinom.

Jutros je iz Niša i drugih gradova Srbije otišlo više autobusa put prestonice, a prethodnih dana su se spiskovi “dobrovoljaca” pravili i po javnim ustanovama i preduzećima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    11:06 // 29. 11. 2021.

    Baron Minhaunzen ispalio jos jednu laz,da nece biti na celu stranke.Sigurno cemo od februara videti masu samoubica koji ce zahtevati da tu ostane.I naravno kako je dusevan nece dozvoliti da se toliko clanstvo samoubije pa ce prihvatiti njihovo da ostane.Pa sta bi oni bez njegovog mozga.Kada bi otisao oni stvarno bi se samoubili..

  • Luka

    09:25 // 29. 11. 2021.

    Samo je bitno zapamtiti sve ove podrepase, preletace, kameleone, sendvicare... Da svako dobije svoj delic pravde jednog dana. Da se niko ne zaboravi!

  • Milos Jovanovic

    23:25 // 28. 11. 2021.

    Kog vise zabole za tu bagru i njihova mesta po kriminalnoj hobotnici i ko je gde postavljen.Odgovarace svi kada za to DODJE VREME
    Nego zasto je tepan Bajagic u Doljevac zna li spikerka ?
    Kako ce da se podele pare tj tal od aqva parka ?Jel tu problem?
    Zasto ne pitaju svog saradnika Bananu, on zna kako se marisu pare jos od G17 projekata i deli svima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: