Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 2. 11. 2020.

| Politika

Sotirovski razmišlja da li da tuži Banđura, novi sukob unutar SNS

Autor:T.TasićIzvor:Južne vesti
gradonačelnica
Sotirovski kaže da će da razmisli da li da tuži Banđura ili ne; foto: T.T.

Viber poruka odbornika SNS-a Miloša Banđura u kojoj vređa gradonačelnicu Draganu Sotirovski, iako je namenio stranačkim kolegama dospela je i na brojne druge adrese. Ona poriče sukob, ali ističe da su reči Banđura pokušaj da bude zanimljiv i da razmišlja da li će ga tužiti.

Poruka nekadašnjeg zamenika gradonačelnika, a sada odbornika u Skupštini grada i poslanika u Narodnoj skupštini Miloša Banđura u kojoj vređa gradonačelnicu jer je, kako je napisao, pred sednicu Skupštine odbacila predlog odbornika da sednica počne minutom ćutanja u znak počasti preminulom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, osvanula je u odobrničkoj grupi Srpske napredne stranke, a potom i na drugim adresama.

To što je gradonačelnica pripadnik Iluminata i Templara ne daje joj za pravo da se meša u verska osećanja odbornika Srba koji osim pripadnosti svojoj ckvi ne pripadaju nijednoj sekti i tajnoj organizaciji – napisao je Banđur.

Danas je sednica ipak počela minutom ćutanja, a gradonačelnica Dragana Sotirovski navodi da je pisanje Banđura pokušaj njenog stranačkog kolege da bude zanimljiv i da on nije ni prisustvovao sastanku odborničke grupe. Kaže da je izrečena notorna laž, te da će razmisliti da li da tuži Banđura ili ne.

Nema nikakvih sukoba unutar stranke niti je bilo ikakvih sukoba, niti će ih, pretpostavljam, biti sa moje strane. Moj kolega stranački je nekadašnji zamenik gradonačelnika. Ja potpuno razumem da čovek kada više ne bude na funkciji i možda se malo i negde ljuti na sve između ostalog i na to što nema više tako važnu funkciju – navodi Sotirovski.

Banđur na pitanja o ovom događaju novinarima Juznih vesti ne odgovara, a Sotirovski dodaje da je odluka da li će biti odana počast preminulom mitropolitu zavisila od predsednika države.

Ja sam samo prokomentarisala da li ćemo da održimo minut ćutanja ili ne, zavisi od stava našeg predsednika, pre svega, da li će prisustvovati sahrani ili ne, to je jedini bio moj komentar. A kada su mi naravno odbornici rekli da je u toku našeg sastanka već objavljeno da će predsednik boraviti u Podgorici na sahrani, rekla sam pa onda dileme nema – objašnjava Sotirovski.

Ovakva neslaganja u SNS-u kaže da ne utiču na funkcionisanje grada.

Čak i da je u izvršnoj vlasti , a ne u zakonodavnoj zaista ne bi bilo nikakvih problema, mišljenja su različita i politika je takva. Ni to, niti bilo šta drugo, iako se dogodi sutradan ne sme da utiče na grad i na funkcionisanje - zaključila je gradonačelnica.

Dok se često govori o različitim strujama i unutarstranačkim sukobima među niškim naprednjacima, lična neslaganja retko su dospevala u javnost. Među poznatijim su na relaciji Ljubivoje Slavković - Zvezdan Milovanović, Miloš Banđur - Perišić, a takođe Banđur javno je prozvao i Dejana Andrejevića, nakon što mu je izgoreo automobil. Taj slučaj do danas nije rasvetljen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rutinski

    13:12 // 4. 11. 2020.

    Kako minut cutanja za nekog ko je kritikovao Briselski sporazum i izdaju KiM, bez odobrenja kolonijalmog upravnika? Zena profesionalno radi svoj posao.

  • Razbibriga

    14:09 // 3. 11. 2020.

    Sve je ovo dokaz, da niski sns nije partija, vec interesna grupa, gde je sistem- hvali i ulizuj se Vucicu i istovremeno, drpaj za sebe ! Nema tu programa, vizije i biti u sluzbi gradjana !
    Obican, napaceni narod, poreski obveznici, mogu samo da se raduju ovakvim izjavama skorojevica, jer ako interesna grupa pukne, puci ce prvo u Nisu !

  • Pantelejac

    21:10 // 2. 11. 2020.

    Bandjur je u pravu, ali sramota je da se čeka stav Beograda, pa zar ni za ovako nešto mora da se pita? Šta ostaje za ostale stvari?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: