Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 18. 10. 2012.

| Politika

Sporan SMS podelio niški DS

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
sms ds nis

Članovi Demokratske stranke iz Niša dobili su juče SMS kojim su pozvani da svojim potpisom daju podršku za kandidaturu Tadiću za predsednika partije, iako je Gradski odbor ove stranke zvanično podržao Đilasa.

"Obavestavamo Vas da ce se potpisivanje podrske Borisu Tadicu za predsednika, Goranu Ciricu za potpredsednika i Dragoslavu Cirkovicu za clana Predsednistva DS obavljati svakog radnog dana u vremenu od 12:00 do 20:00 casova u prostorijama Gradskog odbora DS u Kopitarevoj ulici u Nisu." - glasi poruka koju su članovi dobili 18. oktobra, a koja je poslata sa sms servisa stranke.

U niškom DS-u tvrde da prema propisima organizacionog odbora za Sednicu DS-a koja će biti održana 10. novembra ne postoji mogućnost za ovakav način sakupljanja potpisa.

- Mi smo se obratili organizacionom odboru da vidimo da li će napraviti presedan i omogućiti da se i na ovakav način sakupljaju potpisi podrške, posebno nakon što je iz svih 5 opštinskih odbora jednoglasno data podrška Đilasu za predsednika stranke i Simonoviću za člana predsedništva iz Nišavskog okruga - kaže portparol DS Dragana Stojanović- Krstić.

Ona naglašava da poruke nisu bile potpisane.

- Ono što je zabrinjavajuće je to što se neko drznuo da zloupotrebi logo DS- a i što je poruka nepotpisana iako su so sada sve poruke koje su stizale iz izbornih šatbova Tadića, Đilasa, Pajtića i Kuzmanovića su bile potpisane - kaže Stojanović- Krstić.

Iz DS-a napominju da je SMS uneo zabunu među članove i napominju da nije odbačena mogućnost da bude podneta prijava protiv NN lica.

Ipak, iz izbornog štaba Borisa Tadića potvrđuju da su oni poslali poruku i kažu da je ovo način da se da podrška Tadiću za predsednika stranke i da se očuva integritet i snaga stranke.

- Ideja je da se pokaže da je demokratska stranka kao "najdemokratskija" i unutar svog sistema, spremna da vrlo skoro ponovo preuzme vlast i odgovornost za državu - rekao je za Južne vesti Bratislav Živadinović iz Tadićevog štaba.

On kaže da je cilj slanja sporne poruke bio da se pokažu "jedinstvo i snaga Stranke" kao i podrška Tadiću.

- Ovo pokazuje jedan zdrav demokratski pristup unutar same stranke, ne moramo svi isto da mislimo, Dragana je iznela svoj stav, a ima nas koji imamo drugačiji stav - objašnjava Živadinović.

Živadinović kaže da nije bilo potrebe da se poruka potpisuje jer je stvar isključivo unutarstranačka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lazarevic zoran

    12:49 // 27. 2. 2013.

    nisu svi u stranci i u narodu toliko bistri da razumeju nacin i trikove delovanja koji su lazni ili neukusni po pitanju namestanja raznih politickih spletkarenja i vidjenja pojedinih lidera u partiji koji misle na neki svoj cudan nacin i tako i deluju toboze zarad partije. stranka koja je iskompromitovana i koja se osipaa sa clanovima i vodecim politicarima treba da uzme u obzir da nemoze i nema prava da iznosi jos vise lazi spoticajuci vladajucu garnituru o kojoj ima opet pretenzije da budu zajedno u vladi na sledecim izborima, a o njoj prica sve najgore. pa sta onda glasaci da misle sem da je tu neko neozbiljan da vodi drzavu.

  • mile

    14:51 // 19. 10. 2012.

    haha, doslo vreme da se ljudi "sumnjivog morala" medjusobno raskusuraju!

  • BokiM

    14:10 // 19. 10. 2012.

    Živadinović kaže da nije bilo potrebe da se poruka potpisuje jer je stvar isključivo unutarstranačka. - u prevodu - nismo znali da će ovo da završi u novinama, možemo li da zaboravimo na sve ovo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: