Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 28. 5. 2020.

| Politika

Spot pirotskog SNS-a: Vasić obećava sređivanje puta koji nije u nadležnosti Grada

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
vasić
Asfaltiranje puteva omiljena aktivnost za slikanje; foto: printskrin Jutjub

Iako asfaltiranje državnih puteva nije u nadležnosti lokalnih samouprava, upravo sređivanje jedne ovakve deonice obećava kandidat Sprske napredne stranke i aktuelni gradonačelnik Pirota Vladan Vasić u jednom od predizbornih spotova SNS-a. Dok Vasić sada kaže da se u spotu misli na saradnju sa Koridorima Srbije, koji će ovu deonicu rekonstruisati, predsednik BIRODI-ja i dugogodišnji borac protiv korupcije Zoran Gavrilović kaže da je u pitanju obmana građana i glasača.

Predizborni spot pirotskog odbora SNS-a koji predstavlja Vladana Vasića kao kandidata za novog-starog gradonačelnika odigrava se na otvorenom putu nekadašnje magistrale, a sadašnjeg državnog puta prvog B reda, od Pirota ka Leskovcu, a Vasić govori o asfaltiranju puteva, jedne od omiljenih aktivnosti svih političara u kampanjama.

U proteklom periodu asfaltirali smo put od skretanja za selo Barje Čiflik kroz Gljilan do ovog mesta - Sadikovog bunara. Takođe je asfaltiran put od Sadikovog bunara ka Beloj Palanci, odnosno ka mestima Ponor i Mali i Veliki Suvodol. Da podsetim da smo u Ponoru rešili višedecenijski problem vodosnabdevanja i sada ljudi imaju vodu - priča Vasić.

Pored dosadašnjih uspeha koje pominje u spotu, on daje i obećanje za budućnost - sređivanje deonice od mesta Sadikov Bunar do sela Blato, jedne od najlošijih deonica u ovom kraju, na koji vozači godinama, pa i decenijama imaju zamerke.

Međutim, ta deonica nije u nadležnosti lokalne samouprave, što su više puta nadležni u gradu naglašavali kada bi se govorilo o njenom sređivanju, već preduzeća Putevi Srbije koje je nadležno za održavanje državnih puteva.

U narednom periodu zahvaljujući saradnji sa Koridorima 10, asfaltiraćemo put od Sadikovog Bunara do sela Blata ka susednoj Babušnici - kaže Vasić u spotu SNS-a.

Iako su za deonicu nadležna državna preduzeća, Vasić obećava kao kandidat za gradonačelnika Pirota koji za to, kao lokalna samouprava, nema nadležnost, a sređivanje te deonice već je isplanirano, a na sebe je preuzelo preduzeće Koridori Srbije, kao jedne od 17 deonica od Niša do granice sa Bugarskom, koji su delimično oštećeni i tokom izgradnje istočnog kraka Koridora 10. Vladan Vasić pozvao predstavnike Inicijative Odbranimo reke Stare planine na razgovor Nije nadležan, ali obećava sređivanje; foto: JV arhiva

Vasić za Južne vesti kaže da su lokalne samouprave učestvovale u određivanju puteva koji će se rehabilitovati.

Kada kažem mi, ne mislim da ćemo mi to finansirati, nego u dogovoru, saradnji, na naš predlog. Oni su potpisali taj ugovor pre dva i po meseca. Mi nismo učestvovali u izgradnji Koridora, ali ga nekako doživljavamo kao svoj - kaže Vasić.


Zoran Gavrilović: Spot je obmana

Da se hvali i obećava stvari koje nisu njegova nadležnost, smatra i predsednik BIRODI-ja i dugogodišnji borac protiv korupcije Zoran Gavrilović.

Takve stvari su stvar obmane. "Ja vama obećavam nešto što nije u mojoj nadležnosti". Ne možete to da obećate. To su obmane i toga ima puno - kaže Gavrilović.

Srž problema leži u, dodaje on, nerešenim problemima oko izbornog zakona, izborne komisije i nepostojanja mehanizama za sprečavanje zloupotreba. birodi Zoran Gavrilović kaže obmana građana; foto: mc.rs

Da imamo izbornu komisiju koja je regulatorno telo, a nemamo je jedini od bivših republika SFRJ, i da je to ozbiljno regulatorno telo, deo nadležnosti bi bio da se bave lažnim marketingom, lažnim izjavama i faktičkim zloupotrebama - kaže Gavrilović.

Iako kaže da po sadašnjem zakonu to nema ko da sankcioniše, kaže da u ovom spotu ima još primera zloupotreba.

On tu nastupa i kao gradonačelnik što bi mogao da se tumači kroz član 29. - zloupotreba javnih resursa. On koristi poziciju gradonačelnika i obećava da će zato što pripada istoj stranci. Da li trenutno imamo fenomen da se krši član 5. Ustava Srbije, gde stranka vrši vlast u ovoj zemlji. Njima je po tom članu zabranjeno da vrše vlast - objašnjava Gavrilović.

Dodaje da je spot pirotskog SNS-a dokaz da je u ovoj zemlji jedino važno da ste član vladajuće stranke i da se stvari rešavaju na način - “ja sam u stranci istoj odakle je i neko u čijoj je to nadležnosti, pa ćemo to rešiti partijski”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • A ka Planinarskom domu?

    08:44 // 29. 5. 2020.

    A sta bi sa proslogodisnjim obecanjem za rekonstrukciju puta ka Planinarskom domu? Od obecanih 6km nije uradjen ni jedan metar.

  • Нишки

    08:10 // 29. 5. 2020.

    Ми нисмо упали у Берлин 1945. али ми то доживљавамо као да јесмо.

  • nekadasni botic

    21:10 // 28. 5. 2020.

    Nista od radnih mesta u tigar tyres?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: