Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 14. 3. 2024.

| Politika

"Srbija protiv nasilja" u Nišu pozvala Sotirovski da podnese ostavku

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Đorđe Stanković Jelena Milošević
Traže da Nišlije glasaju kad i ostali građani Srbije; foto: JV / Tamara Radovanović

Da bi se lokalni izbori u Nišu održali istog dana kao i u ostalim gradovima u Srbiji, u nedelju, 2. juna, neophodno je da gradonačelnici i predsednici opština podnesu ostavke do 18. marta. Zato iz Koalicije “Srbija protiv nasilja” pozivaju gradonačelnicu Draganu Sotirovski da to uradi, a time će se, kažu, sprečiti i “selidba” građana zbog izbora.

Lokalni izbori će se održati u 82 gradova u Srbiji, jedan od njih je i Niš i da bi svi bili istog dana neophodne su ostavke pojedinih čelnika. Iz SPN pozivaju gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski da skrati svoj mandat za svega mesec dana i omogući Nišlijama da na lokalne izbore izađu kad i ostali građani Srbije.

Neophodno je da se podnesu ostavke do 18. marta, da nakon toga zasedanje preuzme privremeni organ u trajanju od 30 dana i da se 18. aprila zakažu izbori za nedelju, 2. jun. Zahtevamo da Dragana Sotirovski podnese ostavku i time omogući održavanje izbora 2. juna 2024. godine. Zahtevamo da svi predsednici niških opstina podnesu ostavke, kako bi se i gradski i opštinski izbori održali u istom danu - kažu iz SPN.

Imaju nekoliko razloga za taj zahtev, a jedan od njih je da se izbegne “selidba” ljudi iz Bele Palanke, sa Kosova, iz Bugarske, Republike Srpske i ostalih mesta.

Da bi sprečili selidbu iz Beograda u Niš onih koji će uticati na izborni dan, vazno je da izbori budu istog dana odnosno 2. juna. Da bi slika demokratskih izbora bila sto bolja, da bi izlaznost na tim izborima bila sto veća, važno je da se oni održe pre leta i pre perioda odmora. Raspisivanje izbora za kraj juna ili jul očigledno vodi ka izborima sa malom izlaznošcu i upitnim legitimitetom bez obzira ko pobedi. Uslovi izbora moraju da se poprave do 2. juna i da se istog dana izađe na sve izbore - navode iz SPN.

Srpskoj naprednoj stranci poručuju da “ako su hrabi i veruju da su dobro radili” ponovo predlože Draganu Sotirovski za kandidata i to pod njenim imenom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    23:20 // 17. 3. 2024.

    Nije ona vlasnica svog mandata da bi podnela ostavku,vec vlasnica samo svoje imovinske karte...ima neko ko se u srbistanu pita za sve... aopet ce biti isto,inzinjering,samo jos brutalniji i kvarniji,bez obzira na neke Rezolucije...zivi bili pa videli...

  • BPetrović, dipl.zapl.ing.

    15:20 // 17. 3. 2024.

    Krivicna odgobornost?
    Srpsko pravosuđe, od kada se odvojilo od onog Brozovog - jugoslovenskog NE POZNAJE TU PRAVNU KATEGORIJU za politicare već samo za GLUPU SIROTINJU.

  • Milos

    09:41 // 15. 3. 2024.

    kao prvo protiv diktature i nasilja idete fino, kulturno. Lepo od vas, ali ne vredi to nista. Uz to ste "pozvali" gradonaclenicu da podnese ostavku. Pa jel mislite da ona uopste slusa sta neko od vas kaze osim onoga sto njen sef kaze? Evo vidim, pakuje kofere, to je to - prekinula se od straha i vaseg zahteva. Svaka cast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: