Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 3. 3. 2021.

| Politika

Srpska desnica dobila još jednog odbornika u Pirotu - "preletanje" iz SPS-a

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Srpska desnica
Bivši socijalisti sada desničari; foto: Srpska desnica Pirot

Dosadašnji odbornik Socijalističke partije Srbije u pirotskoj Skupštini Dejan Ćirić napustio je redove ove stranke i pridružio se Srpskoj desnici, potvrdili su u pirotskom odboru stranke Miše Vacića. Dobrodošlicu novom članu sa kojim će ova stranka ubuduće imati 2 odbornika u pirotskom parlamentu poželeo je i predsednik stranke, dok u SPS-u nisu želelli da komentarišu Ćirićev prelazak.

Godišnjica rada pirotskog odbora Srpske desnice obeležena je "pojačenjem" u lokalnom parlamentu. Dejan Ćirić koji je za odbornika izabran iz redova SPS-a, u načelu partije levog opredeljenja, prešao je u desničarski nastrojenu stranku Miše Vacića.

Ipak, za političke prilike u Pirotu ovo nije čudno, jer su lokalni odbor Desnice i formirali neki od bivših članova socijalista, a na listi za odbornike ispred ove stranke na prošlogodišnjim izborima bilo je desetak nekadašnjih članova SPS-a.

Obeležavanju godišnjice odbora prisustvovao je i Miša Vacić koji je i rođeni Piroćanac, pa je i poželeo dobrodošlicu novom članu. Misa Vacic foto ALEKSANDAR KOSTIC Vacić dobio pojačanje u Pirotu; foto: A. Kostić

U pitanju je veliki srpski domaćin iz Pirota koji je od danas drugu naš odbronik. Dobrodošao i da se zajedno borimo za interes Srpske desnice i Pirota - rekao je Vacić.

Ćirić će se u skupštinskim klupama pridružiti prezimenjaku Ninoslavu, takođe nekadašnjem članu SPS-a. U ovom odboru kažu da će se njegov prelazak formalizovati do narednog zasedanja Skupštine zakazanog za 12. mart.

Imamo novog odbornika u lokalnom parlamentu, pored mene koji sam već odbornik. Priključio nam se Dejan Ćirić, bivši odbornik Socijalističke partije Srbije, od danas zvanično odbornik Srpske desnice Pirot. Imamo baš puno razloga da slavimo, da ovu godinu upriličimo i pojačanjem što i dokazuje verovatno kvalitet našeg rada i delovanja na lokalu. Iz ugla odbornika mogu da kažem da sam veoma zadovoljan proteklom godinom - kaže odbornik Ninoslav Ćirić.

Predsednik lokalnog odbora Srpske desnice Milan Petrović kaže da Piroćanci prepoznaju njihovu snagu i energiju, pa je sve veći broj ljudi koji se priključuju, što članova, volontera, a evo sada i odbornika. srpska desnica pirot Nakon izbora dobili još jednog odbornika; foto: Srpska desnica

Prelazak odbornika i članova SPS-a u redove Srpske desnice je očekivan jer saradnja i prijateljski odnos sa nama postoji još iz perioda kada smo svi bili u istom timu, pa je i logično da tako nastavimo sada u Srpskoj desnici. Novim pojačanjem i dolaskom odbornika Dejana Ćirića u naše redove, daje nam dodatnu snagu da još više i bolje nastavimo sa aktivnostima širenja ideje Srpske desnice, a to su pre svega tradicionalizam, rodoljublje, sabornost i jaka i stabilna Srbija - kaže Petrović.


SPS: Bez komentara

Socijalistička partija Srbije, koja je i deo vlasti sa SNS-om, do sada je imala 6 odbornika u pirotskom parlamentu, pa će već od narednog zasedanja njihova skupštinska većina biti manja za jednog odbornika.

Razloge zbog kojih su ostali bez odbornika nije želeo da komentariše Vidojko Panajatović, predsednik Gradskog odbora SPS-a i pomoćnik gradonačelnika Vladana Vasića. Vidojko Panajotović Panajotović nije želeo da komentariše; foto: arhiva JV

Nemam komentar - kratko je rekao Panajotović.

Podsetimo, čelnici pirotskog odbora Srpske desnice Ćirić i Petrović po rečima Panajotovića isključeni su iz SPS-a 2018. godine, iako su sa još nekim članovima tražili Panajotovićevu smenu početkom 2020. godine.

Ubrzo nakon toga, a pred parlamentarne i lokalne izbore, formirali su odbor Srpske desnice u Pirotu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Decak

    22:24 // 14. 3. 2021.

    Covek je bio u SPS, znaci u stranci levice.
    Preko noci prisao Misi Vacicu, stranci desnice.
    Jasno je zasta se taj covek bori.

  • Korov

    05:39 // 5. 3. 2021.

    Primer šta se dešava sa korovom ako ga ne isčupaš kako trebe.

  • Кофа воде за господу

    15:01 // 3. 3. 2021.

    Комби странка лажног опозиционара и патриЈоте Мише на државним јаслима саветника Вацића још постоји?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: