Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:43, 14. 1. 2020.

| Politika

Srpska desnica u Nišu na skupoj i ekskluzivnoj lokaciji, u gradskom lokalu

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
srpska desnica niš
Pare nisu problem, para SD ima; Foto: JV

Uz bakljadu i pesme Srpska desnica uselila se sinoć u nove prostorije u centralnoj Obrenovićevoj ulici, gde je kvadrat poslovnog prostora najskuplji u Nišu. Na konstataciju novinara da nove stranačke prostorije koštaju najmanje 2. 000 evra mesečno, lider desnice Miša Vacić kaže da mu ne smeta i da je zakup 3. 000 evra, da ih finansiraju donatori, a ne država. Poverenica niškog odbora Suzana Stamenković potvrđuje da je reč o gradskom lokalu, o ceni ne govori.

Zapaljivu retoriku sa osnivanja odbora po Srbiji, zamenila je pirotehnika. Bakljada i pesme desničara - to je sinoćna slika 200 metara od centralne niške pešačke zone.

Srpska desnica uselila se u nove prostorije, spojila opštinske odbore i napravila gradski. Miša Vacić najavljuje izlazak na izbore i političku ofanzivu na nišku skupštinu, a kaže da je cenzus bio 3 ili 5 odsto - za njih neupitan.

Ono što je upitno za javnost jeste - odakle novac vanparlamentarnoj stranci za zakup lokala na eksluzivnoj lokaciji, a Vacić je u odgovoru “prizvao” i predsednika Srbije i Srpske napredne stranke i uporedio se s njim.

Mislite li da Vučić zna kolika je kirija njegovom gradskom odboru u Nišu? Neka je i najskuplja i treba da bude skupa. Ali, tu će narod i najbolje da vidi (Srpsku desnicu) - odgovara Vacić.

Inače, Srpska napredna stranka uselila se u nekadašnje prostorije dopišništva RTS-a u Nišu, prostor koji takođe pripada gradu.

Lider Srpske desnice kaže da je njegova kancelarija u centru Beograda na Terazijama, a da je slična situacija i u drugim gradovima Srbije gde imaju prostorije. srpska desnica lokal Lokali te veličine skupi u Nišu; Foto: JV

Niški lokal SD ima stotinak kvadrata, nalazi u Obrenovićevoj ulici kod Margera, a upućeni preduzetnici kažu da je kirija za taj lokal oko 2.000 evra. Lokal u komšiluku od 140 kvadrata izdaje se za 2.500 evra. Vacić kaže da “pare nisu problem”.

Nek je i 3.000 evra, meni to ne smeta. Finansiramo se od donacija, nema kako drugačije, mi još nismo ušli u institucije, sada je sve to na dobrovoljnoj bazi od samog članstva - napominje Vacić.

Spekulacije da ga država ili njene pojedine strukture finansiraju, Vacić negira.

A ono što Vacić nije znao ili nije hteo da odgovori, potvrdila je poverenica GO Srpske desnice u Nišu Suzana Stamenković, koja je u ovu stranku krajnje desnice došla iz Vulinovog Pokreta socijalista.

U pitanju jeste gradski lokal, ali što se tiče kirije, to ipak sa centralom stranke - rekla je Stamenkovićeva.

Najavili su i da su spremni da budu koalicioni partneri SNS-u, prenose mediji.

Podsetimo, prethodna Vacićeva politička poseta Nišu imala je i kontroverze - skup u sali tik uz policijsku stanicu, kao i politički živopisna retorika u Donjoj Toponici. Zbog Vacićevih pretnji proterivanjem, oktobra prošle godine u Bujanovcu, Tužilaštvo u Vranju pokrenulo je i postupak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Todor Kuk

    08:01 // 20. 1. 2020.

    Svi imaju jake desnice. Svi nas u okolišu merkaju za zauzeti. Zašto samo mi radimo protiv sebe. Kako Zapad i okoliš tako i mi. A svuda nacizam buja. Ko će nas normalne sutra da brani?!

  • Grga

    16:26 // 15. 1. 2020.

    Ima i on nekog koluviju a mozda i bata finansira

  • Djekson

    16:07 // 15. 1. 2020.

    Desnica pa promene ruku za 3000
    Bogami ima se

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: