Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 25. 12. 2017.

| Politika

Srpska lista ispod cenzusa, Arifi pobedio u Preševu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti, Vranjske
Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.
Prema trenutnim rezultatima, Alternativa će imati 15 od ukupno 38 mandata; foto: I.M.

Na vanrednim lokalnim izborima, prema prvim podacima, najviše glasova osvojila je Alternativa za promene doskorašnjeg predsednika Šćiprima Arifija. Koalicija 6 srpskih stranaka ostala je ispod cenzusa, a izbori se ponavljaju na jednom biračkom mestu.

Izlaznost na jučerašnjim izborima ipak nije prešla polovinu, pa je od ukupno upisanog broja birača, glasalo 47,58 %, odnosno 18.492 građana sa pravom glasa.

Pored Alternative za promene sa 37,10 % osvojenih glasova, kako piše portal Vranjske, cenzus su prešle još samo 3 liste - Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafe (27,20 %), Partija za demokratsko delovanje Rize Halmija (15,09 %) i Pokret za reforme Samija Saliua (9,29 %). 2 Sciprim Arifi foto I.M. Juzne vesti Arifi ponovo na čelu Opštine Preševo?; foto: I.M.

Glasove nakon ponavljanja izbora na biračkom mestu broj 5, gde je glasanje juče prekinuto zbog "nesuglasica" članova biračkog odbora, najverovatnije će, u najvećoj meri, upravo podeliti ove 4 stranke.

A to onda dovodi do zaključka da će buduću opštinsku vlast Arifi morati da formira sa jednim od dvojice ljutih političkih protivnika - Ragmijem Mustafom ili Rizom Halimijem - pišu Vranjske.


Vučić: Ne verujem da će srpska lista preći cenzus 3 Aleksandar Vucic foto Aleksandar Kostic juzne vesti Ni Vučić ne veruje da će srpska koalicija preći cenzus; foto: A.K.

Na konferenciji naprednjaka kasno sinoć, lider te stranke Aleksandar Vučić rekao je da srpska lista na čelu sa SNS-om nije daleko od prelaska cenzusa, ali da ipak ne veruje da će se to desiti.

Njegove tvrdnje potvrđuje i portal Vranjske koji piše da su srpskoj koaliciji, u trenutnom odnosu snaga, falila samo 3 glasa do cenzusa, ali da će ponavljanje izbora na biračkom mestu 5 Srbe još više udaljiti od ulaska u lokalni parlament.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petronije

    01:24 // 26. 12. 2017.

    Šest srpskih stranaka !? Zajedno u koaliciji. Jel to svaka MZ imala srpsku listu ? To je garancija opstajanja. Uz truli Beograd.

  • Oscar Pitagor

    15:35 // 25. 12. 2017.

    Све честитке Албанцима! Идући пут дајте свог кандидата и за Ниш. Слоган нека вам буде у стилу: Ми вам нећемо слати студенте за директоре Позоришта. Изненадићете се постигнутим успехом.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: