Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 2. 8. 2022.

| Politika

Šta građani očekuju od poslanika s juga - "više od autonomije, manje od nezavisnosti"

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Skupština Srbije
Čitaoci ocenjuju da će poslanici raditi u skladu sa partijskim i ličnim interesom; Foto: Đorđe Stakić

Novi saziv srpskog parlamenta konstituisan je juče, a jug Srbije ima 23 predstavnika u skupštinskim klupama. Očekivanja južnjaka od njih su različita - od toga da će biti partijski poslušnici i da će kupiti bolje automobile do toga da će pomoći siromašnom jugu najbolje što mogu. Anketa Južnih vesti pokazuje da najviše čitalaca očekuje da će oni raditi u skladu sa partijskim i ličnim interesom.

“Da pomognu najbolje što mogu siromašnom jugu”, “Da kupe bolje automobile”, “Da budu vredni, radni i marljivi”, “Da aplaudiraju kolegama sa severa”, “Da podižu ruke po naređenju” - neki su od odgovora južnjaka na pitanje šta očekuju od svojih predstavnika u Skupštini Srbije.

Ovi iz opozicije (SSP, DS, Moramo, NS, Kamberi) možda i kažu i predlože nekada nešto normalno. Od ostalih nema leba ič! SNS, zna se - strahovlada, poslušnost, uvlačenje vrhovnom vođi i od posla nema ništa, samo stagnacija i šteta - navodi čitalac koji se potpisuje kao “Bata Raka iz Niš”.

Kada je reč o temama za koje očekuju da budu pokrenute, južnjaci izdvajaju problem nesprovođenja Zakona o buci u Nišu, izmeštanje pruge iz centra grada, kao i zaštitu građana od duvanskog dima u ugostiteljskim objektima.

Očekujem od opozicionih poslanika, pre svega od Đorđa Stankovića, da sa skupštinske govornice upita gradonačelnicu zašto ne poštuje Narodnu Skupštinu i njene zakone jer skoro godinu dana ne sprovodi Zakon o buci, iako je Skupština na to obavezala. Zakon se sprovodi u Beogradu i Novom Sadu - piše čitalac Nebojša Dimitrijević.

Rezultati ankete Južnih vesti pokazuju da najviše, oko 49 odsto čitalaca veruje da će poslanici raditi u interesu partije, dok oko 41 odsto smatra da će raditi u ličnom interesu.

Tek oko osam odsto čitalaca pretpostavlja da će poslanici s juga raditi u javnom interesu, a oko 2,2 odsto njih nema stav. Neki od komentara su i:

- Više od autonomije, manje od nezavisnosti. Isto k’o braća preko Dunava…

- Očekujem njihov predlog da svako mesto u Srbiji bude mesna zajednica grada Beograda.

- Bez Bratimira Vasiljevića Niš nema adekvatnog predstavnika.

Mnogi, ipak, ne očekuju da se išta promeni, a brojni su i šaljivi komentari - od onih koji se tiču automobila koje bi poslanici mogli da kupe od poslaničkih plata do onih u vezi sa skupštinskim restoranom. Ima i šaljivih komentara.

Očekujem da će Milija da izjavi da je Svrljig najlepše mesto u Srbiji!

- I, belmuž da isporučuje, preko Volt i Glovo.

Podsetimo, od 23 poslanika sa juga, njih 11 je iz redova Srpske napredne stranke, iz Socijalističke partije Srbije i Koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" po troje, iz Koalicije "Moramo" i Dveri i POKS-a po dvoje, a iz Srpske stranke Zavetnici i "Koalicije Albanaca doline" po jedan poslanik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    21:09 // 20. 9. 2022.

    Sta ce jadnici jadni da rade, samo da dizu ruke kad se glasa

  • Srecko Sojic

    09:46 // 3. 8. 2022.

    Sta NISLIJE mogu da ocekuju
    Pa moz da ocekuju jos veca poskupljenja hiper inflaciju mnogo vecu nego devedesetih jer tad je narod imao neku ustedjevinu i imalismo sela i stocni fond od koga smo i preziveli milosevicevu torturu danas nemamo nista pacemo posle novoizabranih sektasa pasti travu i jesti lisce ako ga bude bilo jer toje dobro AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV

  • Seljak

    06:49 // 3. 8. 2022.

    Očekujem da ništa ne očekujem. Od koga da se nešto očekuje? Šta su ti isti do sada uradili za Niš, za građane? ništa osim prodaje aerodroma. Ništa osim okruživanja Niša sa naplatnim rampama.Previše su to sujetni i samoživi ljudi da bi nešto korisno učinili za društvenu zajednicu. Lični interes je ispred Srbije(dokazali u prethodnim mandatima), naročito nazovi sportski radnici i kolenarke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: