Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 9. 3. 2023.

| Politika

Šta kažu naprednjaci s juga Srbije o novom Vučićevom pokretu - ništa

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Vucic foto Aleksandar Kostic
Ima li mesta za sve naprednjake u Vučićevom novom pokretu; foto: A. Kostić

Bez konkretnih saznanja, ali sa verom da predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić zna šta radi, naprednjaci sa juga zemlje ili nemaju dovoljno informacija ili ne žele da otkriju šta donosi formiranje novog Narodnog pokreta za državu, čiji prvi koraci bi trebalo da se vide u Vranju za vikend. Da li je u pitanju rebrendiranje SNS-a, marketinški potez ili stvaranje nove političke opcije sa starim akterima, jasnije će biti i nakon Glavnog odbora i Predsedništva naprednjaka koje se održava dan ranije od Vučićeve posete jugu i početka neke nove kampanje.

O novom pokretu na čijem čelu će biti Vučić se spekuliše već nekoliko meseci, a stvari nisu i dalje najjasnije - koje će stranke činiti taj pokret, da li će SNS ostati kao stranka ili će se članstvo preliti u novu organizaciju, da li će biti mesta za sve naprednjake i kojom politikom će se voditi u svom delovanju.

Polovinom septembra 2022. godine Vučić je najavio da će u sledećih 6 meseci formirati "Narodni pokret za državu", a pred kraj tog roka koji je sam dao, u sprovođenje, po svemu sudeći, kreće iz Vranja.

Najavljujem stvaranje u narednih 6 meseci velikog državotvornog i nacionalnog pokreta za opstanak i napredak Srbije i da se suprotstavimo svim ovim teškim bolestima koje su u političkom smislu ophrvale naše društvo. I verujem da ćemo za to imati veliku podršku naroda - poručio je tada Vučić iz Njujorka.

Taj rok ističe, pa se kraj spekulacijama očekuje krajem nedelje. Sve bi trebalo da bude jasnije prvo nakon sastanka vrha Srpske napredne stranke, a onda i Vučićevom posetom Pčinjskom okrugu i Vranju za vikend.


Šta kažu sami naprednjaci?

O tome da li očekuju da budu u novom Vučićevom pokretu, šta on znači za budućnost SNS-a i da li ga doživljavaju kao Vučićevo odricanje od stranke čiji je osnivač - niški naprednjaci nisu hteli da govore.

Boban Džunić ne želi da daje izjave pre Glavnog odbora i Predsedništva stranke, dok Zoran Perišić nije odgovorio na poruku, a preko telefona je i pre postavljanja pitanja kratko poručio da je na sastanku van Niša. bata vasiljević Vasiljević ne komentariše paušalne informacije; foto: A. K.

Dragana Sotirovski o tome nije želela da govori u radno vreme “kada je gradonačelnica”, a kaže i da joj je "ceo dan radni".

Za razliku od njih, Bratislav Vasiljević kaže da nije razmišljao u tom pravcu, da nije informisan i da nije u toku.

Sve što bih dao bilo bi paušalno, a ja nisam takav čovek - navodi Vasiljević.

Informacije o novom pokretu i budućnosti SNS-a, nema ni poverenica te partije za Pirot Dragana Tončić.

Ne mogu da Vam odgovorim na pitanja i diskutujem o traženom jer nemam konkretna saznanja o istom. Verujem da će u narednim danima biti jasnije i Vama i meni - kaže Tončićeva.

O tome nisu želeli da govore ni vranjski naprednjaci koji su kontaktirani, gde se prema saznanjima Južnih vesti već prave spiskovi građana koji će dočekati aktuelnog predsednika vladajuće stranke i države i gde se radi na organizaciji tog događaja. Goran Cvetanović - SNS Cvetanović kaže da će sve biti jasnije nakog Glavnog odbora SNS-a; foto: M. M.

Da li će biti mesta za sve naprednjake ili će se sprovesti svojevrsna "čistka" ili "provetravanje" stranke, ne znaju ni u odboru SNS-a u Svrljigu.

Ličnog sam misljenja da ce predsednik Vučić, kao i do sada, izabrati najbolje saradnike, dostojne izazovnih vremena u kojima zivimo - kaže Vlada Pejčić, funkcioner te stranke.

Nešto rečitiji je bio gradonačelnik Leskovca i prvi čovek naprednjaka u Leskovcu, Goran Cvetanović. Kaže da će sve biti jasnije nakon Glavnog odbora.

Imaćemo priliku i čast da 11. marta čujemo ideje, da čujemo budućnost, usmerenje. Do sada smo verno, lojalno i hrabro pratili viziju Aleksandra Vučića. Ta vizija je do sada bila idealna, unutrašnja i spoljna politika, ogroman broj mostova, auto-puteva, novih fabrika i to u svim sferama živote od kulture do sporta. Čućemo te ideje, do sada je bio nepogrešiv, siguran sam da će i ovaj put biti ispravan i da ćemo pratiti i u buduće taj put - kaže Cvetanović.

Nakon sednice vrha SNS-a očekuje si i potvrda da sa traženjem podrške građana za novi pokret Vučić kreće iz Vranja, koji je pre samo nekoliko dana posetio predsednik Izvršnog odbora SNS-a i Vučićev čovek od poverenja Darko Glišić.

Miting podrške Vučiću Vranje će opet dočekati Vučića; foto: M. D. /JV

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    07:41 // 14. 3. 2023.

    "Ličnog sam misljenja da ce predsednik Vučić, kao i do sada, izabrati najbolje saradnike, dostojne izazovnih vremena u kojima zivimo - kaže Vlada Pejčić, funkcioner te stranke".Naravno,kapo bira one koji donose najvise novca,a isprani mozgovi ce u novom pokretu avanzovati do zero kole i obogacenog sendvica za vreme mitinga.verovatno ce i shodno tome udvostruciti pojavljivanje na svim tv nacionale

  • Var tehnolog

    06:19 // 11. 3. 2023.

    Sendvicari, Zbor ! Pekari trljaju ruke za velike kifle, proizvodjaci jeftinih salama rade prekovremeno, vreme mitinga i spartanje Srbijom je pocelo ! Proizvodjaci kisele vode, takodje ! Ce padne i neka dnevnica, majca , penzioner da putuje malo, ako je vitalan ! Spiskovi po j k p ,se popunjavaju, nema - cu vidim, da posao ne trpi, budale koje ostaju na radnim mestima, radice za vas !

  • Dzi

    14:38 // 10. 3. 2023.

    Marti Vucic ce u Vranje, doci novom prugom iz 2028 e... Naime Ludi Dok Mitrovic je omogucio putovanje kroz vreme...to je stos...vucica ce inace u vranju glumiti Bikovic...
    Bice i Toma Momirovic u odelu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: