Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 29. 12. 2020.

| Politika

Stanković: Komunalni sistem u Nišu u kolapsu, spojite preduzeća

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
stankovic
Traži spajanje preduzeća; foto: lična arhiva

JKP Gorica je gubitaš već godinama, kaže odbornik koalicije "Niš, moj grad" Miodrag Stanković, pa zato predlaže da se spoji sa JKP Medianom, a predlaže i pripajanje Gradske stambene agencije NišStanu.

Dugovi Gorice, tvrdi Stanković, vrtoglavo rastu, a trenutno iznose 120 miliona dinara.

Loše finansijsko stanje u ovom preduzeću, kako kaže, datira još iz 2015. godine, kada je više stotina tužbi došlo na naplatu, a račun mesecima bio u blokadi. Radnicima su plate kasnile sedam meseci, a kako Grad nije imao para, predložio je da JKP Gorica pozajmi novac od drugih javnih preduzeća.

Komunalni sistem u Nišu je u kolapsu, problemi se gomilaju počev od 2012. godine, pa do danas. Podneo sam dve inicijative koje imaju za cilj da oporave jedan deo komunalnog sistema u gradu, a to je pripajanje JKP Gorica JKP Mediana i spajanje Nišstana i Gradske stambene agencije – rekao je Stanković.

Pripajanjem stambenih i građevinskih preduzeća bi se, kaže odbornik, napravile uštede, a povećala efikasnost.

Prednost je i u tome što bi se smanjio broj radnika u tzv. ,,režiji”, a na račun toga bi mogao da se poveća broj radnika koji se bave zanatima i koji su deficitarni već dugi niz godina. Tako bi i gradnja i intervencije bile daleko brže i jeftinije. Takođe je dobro da se kapitali ovih preduzeća spoje i njima upravlja iz jednog centra što je racionalnije i efikasnije” - zaključuje Stanković.

Cilj je, kako kaže, da se za građane grade jeftiniji stanovi, a da se poboljšaju usluge hitnih intervencija i tekućeg održavanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bilja

    14:02 // 30. 12. 2020.

    Kada ce Nis dobiti gradonacelnika zele Nislije a ne Beograd?! Podrska inicijativi

  • Djoka

    07:11 // 30. 12. 2020.

    Resenje je privatizacija.Svaka privatna firma bi najurila neradnike iz uprava.Da je vodovod privatna firma ovaj muzicar sto glumi strucnjaka ni dva dana ne bi tu bio

    • Ja

      12:30 // 30. 12. 2020.

      Grešiš Djoko! Radim u velikoj privatnoj kompaniji. "Muzikanti" na sve strane i to na rukovodećim pozivijama. Mozda je tendenciozno,ali većina iz aleksinačkog kraja. Što niže obrazovanje,to viša pozicija. Što manje znanje to veća težnja da se napreduje. I na žalost,uspevaju i opstaju?

    • Jova

      14:01 // 30. 12. 2020.

      E Djoko moj napredni, bicete smenjeni ste svi vi koji lazete, blatite a ne umete nista da gradite i radite

  • Cole

    20:42 // 29. 12. 2020.

    Opet je ovaj interesdžija poentirao na ovom glupom predlogu.Privukao je pažnju javnosti, vas i mene doveo u situaciju da razmišljamo o predlogu, koji je apsolutni debakl i ni jedan ozbiljan stručnjak, čak ni političar ne bi predložio ovakvu nebulozu.Bitno je zamajavati javnost i prikupljati sitne političke poenčiće.Nije lako onima koji u njemu vide lokalnog političkog idola.

    • Стеван

      23:01 // 29. 12. 2020.

      Замајава народ, мора да оправда свој нерад у ЈКП Наисус, где и не долази на посао плус што је на челу комисије у граду и за то прима додатан новац!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: