Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 28. 5. 2020.

| Politika

Stanković nije više predsednik niškog DS-a, izlazi na izbore sa koalicijom “Niš, moj grad”

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
miodrag stanković
Nije više prvi demokrata u Nišu, izlazi na izbore sa Jovanovićem i Ćirkovićem; Foto: DS

Posle puno previranja, raspuštanja, spekulacija da šuruje sa SNS i da se i pored odluke Demokratske stranke da bojkotuje, predsednik odbora u Nišu Miodrag Stanković sprema da izađe na izbore, on je podneo ostavku na stranačku funkciju. Saopštio je da izlazi na izbore sa koalicijom “Niš, moj grad”, a to čini, kako kaže, jer je izabrao Niš pre Beograda.

Da li je sa previranjima u DS-u sada kraj, još je neizvesno, jer u saopštenju koje je dostavljeno medijima piše da je Stanković podneo ostavku na mesto predsednika odbora, ali ne i na članstvo u stranci.

Piše i da sa njim u novu političku koaliciju idu i neki članovi DS-a, a da će funkciju v.d. predsednika do raspisivanja unutarstranačkih izbora obavljati advokat Vladimir Domazet.

I pored više pokušaja da promenimo odluku rukovodstva Demokratske stranke o bojkotu lokalnih izbora, to nisam uspeo. Nisam želeo ranije da o tome govorim u javnosti, poštovao sam odluku moje stranke, ali se moj stav znao od početka: republičke izbore treba bojkotovati zbog mnogobrojnh razloga o kojima sam često govorio u javnosti, ali na lokalne izbore treba izaći, jer se na lokalnom nivou rešavaju mnogi svakodnevni, životni problemi građana - kaže Stanković.

I dok su iz vrha DS prošle nedelje isticali da je Stanković već na listi koalicije "Niš, moj grad" koju Branislav Jovanović i Dragoslav Ćirković i da se zajedno spremaju za izbori, on tvrdi da do sada nije učestvovao u kampanji, već je čekao sednicu Glavnog odbora stranke.

Kako je ona zakazana za 21. jun, na dan izbora Stanković je rešio da se pridruži kolegama sa kojima je prethodnih godina delio odborničke klupe i bojkotovao rad parlamenta.

U situaciji u kojoj sam morao da biram između stranke kojoj sam posvetio godine života i ljudi sa kojima i zbog kojih sam godinama obavljao dužnost odbornika i predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu, izabrao sam Niš. Niš pre Beograda. Prijatelje i komšije u gradu u kome sam rođen i u kome želim da živim i u godinama koje dolaze, pre prestonice - istakao je Stanković.

Na kraju je rekao da ne napušta ideje DS-a, ali da odlazi kako stranka ne bi trpela zbog njegove odluke, a Gradski odbor nastavio nesmetano da radi.

Dodao je i da članovi DS iz Niša koji će poći njegovim putem “prestaju da budu problem i tema opozicione javnosti u pogledu čistoće ideje bojkota”.

Podrška opozicionih političkih organizacija, ukoliko je bude, biće dobrodošla, krajnji cilj za koji se borimo i dalje je isti. Demokratskoj stranci želim sve najbolje u daljoj borbi za modernizaciju i demokratizaciju života u Srbiji - zaključio je Stanković.

Podsetimo, previranja u DS-u traju poslednjih godina. Unutarstranački izbori nisu održani, a deo članstva tvrdio je da Stanković svoje predsednikovanje želi da produži potpisima i peticijom vernih članova. Njega je stalno pratila i spekulacija da sarađuje sa naprednjacima s obzirom da radi u JKP Naissus, a odbor u Nišu je na kraju bio raspušten i njime je privremeno upravljala potpredsednica stranke Dragana Rakić.

Statutarna komisija nedavno je poništila odluku o raspuštanju kada se spremao, kako su govorili iz centrale stranke, puč u DS-u. Taj puč je očigledno zaustavljen, predsednik demokrata Zoran Lutovac je podneo i krivične prijave protiv onih koji su, kako tvrdi, hteli nelegalnim potpisima da organizuju sednicu Glavnog odbora na kojoj bi ga smenili.

Nakon toga je Rakićeva rekla da će niški odbor ponovo biti raspušten, jer Stanković krši odluku o bojkotu, želi na izbore i već učestvuje u kampanji koalicije “Niš, moj grad”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hocu i jaaaaa

    23:34 // 29. 5. 2020.

    Možemo svi skupa da mu pljunemo kroz prozor. Za neke stvari je potreban mozak, a on ga definitivno ima. Jedno je bez sumnje, pljuvanje ovde mu ne moze nista, samo govorimo o sebi da mu zavidno. I... toliko!!!

  • Nebojsa

    20:39 // 29. 5. 2020.

    Sve sve, ali ovi silni komentari na ovu vest tipa "Glasacemo za Stankovica jer su njegove odluke ispravne i jer stavlja Nis pre Beograda" dovoljno govore o opozicionarnom karakteru ovog gospodina... Ja znam samo jednu stranku koja ovako "kreativne" komentare o sebi i svojima pise.... I isto dobija pretezno 12x vise dislike-ova od lajkova....

  • Voland

    20:35 // 29. 5. 2020.

    Iako sam opoziciono opredeljen uvek me je cudilo kako/zbog cega je ovaj covek bio postavljen na celo niskog DS-a?
    Mada to vise govori o DS-u nego o njemu...
    Ali nikad ni u najludjim snovima mi ne bi palo na pamet da bi neko bez imalo harizme i sa veoma upitnim obrazovanjem i izrazavanjem mogao da se jos odmetne od stranke koja ga je nicim zasluzeno zaduzila i to sve napusti...

    • Gavran

      22:07 // 29. 5. 2020.

      Radio covek, pa dodao na to mesto. Mozda ste Vi bolji kandidat? Svi samo botuju, a niko da prione na posao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: