Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 12. 12. 2019.

| Politika

Stanković o otpisu kamata dužnicima: Gde je "zlatno doba" i zašto se ugrožavaju komunalna preduzeća?

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Miodrag Stankovic
Građanima poželeo promenu vlasti; foto: Demokratska stranka

Povodom najave gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da će biti otpisane kamate dužnicima Objedinenje naplate, kao i da će im biti odloženo plaćanje zaostalih računa na 10 godina, niške demokrate tvrde da se time otežava položaj ionako osiromašenih i ugroženih javnih komunalnih preduzeća.

Demokrate pitaju da li ova najava odloženog plaćanja znači da od “zlatnog doba” u Srbiji nema ništa, a tvrde da je u Nišu 36.000 porodica na ivici siromaštva, navodi prvi čovek niških demokrata Miodrag Stanković.

Kako to da premijerka izjavljuje da smo sve bogatiji, a vi priznajete da jedna trećina građana Niša nema novca da plati račune za komunalne usluge? Ko ovde ne govori istinu? Hoćete li ponovo sto puta reći nepravda? - kaže Stanković.

Predsednik Gradskog odbora DS za ovu, kako kaže, katastrofalnu situaciju, krivi Srpsku naprednu stranku, a zabrinut je za sudbinu preduzeća.

Da li znate da ćete otpisivanjem kamata i odlaganjem plaćanja računa, ionako osiromašena i ugrožena javna preduzeća, dovesti u još težu situaciju? Da li ste svesni da ćete ugroziti ceo sistem lokalne samouprave? - navodi Stanković.

Pita i šta će biti sa redovnim platišama.

Da li i oni treba da prestanu da plaćaju redovno račune ili ćete da ih nekako nagradite? Evo, npr. možete im organizovati prevoz otkrivenim autobusom, pa da im na Trgu kralja Milana pokažete da zahvaljujući njima trošite 520 miliona dinara za "zlatne ploče" kojima popločavate trg i bivši park, ili ćete im obezbediti "besplatne karte" za koncert "najpoznatijeg poštara Željka Samardžića"? - pita Stanković.

Šef niških demokrata zaključuje da će se broj siromašnih povećati u sledećoj godini i pita hoće li vlast i njima odložiti plaćanje računa.

Stanković je građanima u novoj godini poželeo promenu vlasti.

Podsetimo, gradonačelnik Bulatović predložio je duži rok otplate dugova za komunalije, ali tvrdi da to nije zbog izbora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pedja

    13:01 // 13. 12. 2019.

    Kad ce deponija da se resi? Neverovatan smrad se oseca na bubnju. Ili je i to sarena laza

    • Драгослав Станисављевић-Дракче

      00:39 // 19. 12. 2019.

      Депонија није од пре 8 година, но 38 и више, те се не решава тако ад хок. Да је тако, и они од 2000-те би је тако решили. Но, они били неспособни или лењи, или пак назадни, па би сада ад хок преко других то решили у стилу вађења кестења туђим машама.

  • Maja

    12:34 // 13. 12. 2019.

    Ja od sutra ne placam racune, neka mi SNS plati

  • Rade

    12:16 // 13. 12. 2019.

    Ovako vise ne moze. Mora nesto da se menja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: