Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 2. 3. 2024.

| Politika

Stanković spreman da razgovara o nosiocu liste za izbore u Nišu, saglasan da to bude i Milić

Autor:Nikola Đukić, Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
đorđe stankovic
Bio bi saglasan sa predlogom da nosilac bude Dragan Milić; foto: Đorđe Stanković

Posle otvorenog poziva niškoj opoziciji na ujedinjenje, različitih stavova opozicije i želje Dragana Milića da na lokalne izbore njegova grupa građana izađe samostalno, Đorđe Stanković kaže da nije vreme za različite političke opcije već za dogovor. Spreman je da razgovara o nosicu liste, a kako kaže, bio bi saglasan i sa predlogom da to bude Dragan Milić.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković pozdravlja što su neki politički predstavnici i aktivisti iz Niša prihvatili njegovu inicijativu i za Južne vesti kaže da tu ideju sada moraju da šire i na civilni sektor kako bi pokret bio veći, jasniji i stručniji.

Ponekad ljudi u ovako kriznim vremenima ne razumeju taj politički koncept, već su fokusirani na svoj rezultat, a mi sada nemamo luksuz demokratije, da se delimo na različite političke opcije i da se objašnjavaju nijanse. Ili smo za promene ili nismo - navodi Stanković.

O Draganu Miliću koji je još jednom najavio mogućnost samostalnog izlaska na predstojeće lokalne izbore u Nišu sa svojim kolegama kao grupa građana, Stanković kaže da razume njegovu želju da na izbore nastupi samostalno, ali smatra da bi to sada bio veliki rizik.

Doktora Milića jako poštujem i ostavljam otvorena vrata za dogovor, biće još prilika. Razumem želju da se izmeri i da vidi procenat podrške, ali i za to ce biti vremena kada pobedimo ovu vlast u Nišu. Racionalno gledano, to je sada veliki rizik. Ako je nekome imperativ i ime koje nosi listu, siguran sam da i o tome mozemo da pričamo - kaže Stanković za Južne vesti.

Govoreći u svoje ime, a ne u ime koalicije, kaže da je spreman da nosilac zajedničke liste bude Dragan Milić.

Moje misljenje je da bi čak i to bilo opcija, ali naravno da ide uz propratni dogovor i istraživanja. Ali da, bi bio saglasan sa tim predlogom - ističe Đorđe Stanković.

Osvrnuo se i na komentar Dragana Milića da su i centrale niške opozicije u Beogradu, na šta odgovara da on "nema centralu koja će mu govoriti šta i kako mora da radi, već saradnike sa kojima se trudi da promeni vlast, a ne da je popravlja".


O lokalnim izborima u Nišu iz Beograda

Da je koalicija “Srbija protiv nasilja” pokazala da ima efekat sinergije i da je treba širiti, smatra predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić. On je izjavio da će ta koalicija i na lokalnim izborima nastupiti u istom formatu ili ojačana, a da će se pored beogradskih izbora, glavna borba voditi u Novom Sadu i Nišu.

Naši lokalni odbori u okviru koalicije “Srbija protiv nasilja” prave dogovore o nastupu na izborima, a oni svakako bolje znaju šta je potrebno Beograđanima, Nišlijama i Novosađanima - rekao je Aleksić.

Đorđe Stanković ostavlja mogućnost da koalicija “Srbija protiv nasilja” nastupi pod tim imenom na lokalnim izborima u Nišu, ali naglašava da postoji ideja za širenjem koje je, kako kaže, svakako krenulo.

Podsetimo, ostalo je nekoliko meseci do lokalnih izbora, a politička scena u Nišu već je dinamična - neki se udružuju, neki razilaze, neki predlažu saradnju kolegama iz opozicije, a neki su je već kategorično odbili.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Đorđa Stankovića (preuzmi) - 29.54 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Нишлија

    00:26 // 4. 3. 2024.

    Можда није релевантно, али може да буде: зашто Станковић лајкује објаве својих СПН ботова где за др Милића говоре да је нишки Несторовић? Чиме је заслужио човек који је малтретиран од власти до крајњих граница, да човек и његова кардиохирургија мора да обустави операције због критиковања власти? Пуна подршка Милићу! Ко не зна о каквом човеку је реч, нека одгледа емисију Раде Ђурић "Да сам ја неко"

    • Nislija Nisliji

      10:01 // 4. 3. 2024.

      Da je istinski protiv vlasti. Bio bi dorektor jos juce. Toliko o tome.

  • Nicolo

    21:25 // 3. 3. 2024.

    Svi gledaju da se uguraju tamo gde im odgovara verovatnp se isplati.
    Pokusao sam na mnogo mesta da postavim pitanje i nisam dobio odgovor:
    STA DA RADE MALE SREDINE GDE JE BILO MNOGO OZBILJNIJE KRADJE NA IZBORIMA?
    Lako je njima u beograd...

    • Rade

      12:51 // 4. 3. 2024.

      Nazalost male sredine ne mogu nista da urade dok mi u velikm ne obavimo posao. Probajte da uticete na svoje sugradjane da im prenesete istinu.

  • Darko

    19:34 // 3. 3. 2024.

    Molim g-dina Stankovica da objavi svoju biografiju kako bi znali st aje do sada radio u zivotu, da li je u necemu uspesan, cime se bavi u zivotu pored politike, zasto bi njemu verovali i dali mu svoje poverenje, itd. Hvala unapred.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: