Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:19, 18. 5. 2020.

| Politika

Stefanović: Preko Brisela i EU do odlaganja izbora

Autor:FoNetIzvor:FoNet

Preko Evropskog parlamenta pokušava se, posredno, odlaganje izbora, naveo je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u intervju Fonetu. Dodaje i da izbori zakazani za 21. jun treba da budu odloženi iz zdravstvenih razloga, ali i zato što su pravna država i sloboda medija ukinuti.

U serijalu razgovora "Kvaka 23", Stefanović je precizirao da se odlaganje izbora pokušava uz pomoć posrednika i zainteresovanih strana, poput Evropske unije, koja je već posredno u to uključena, preko Evropskog parlamenta.

Za takvu akciju nije kasno. Savez za Srbiju na tome mesecima insistira i da ima kontinuiranu komunikaciju sa ljudima iz Evropske komisije i Evropskog parlamenta. Namera SzS je skupi što više opozicionih stranaka i da vaninstitucionalnim i institucionalnim sredstvima nateramo vlast da se izbori odlože, pošto izbori 21. juna nisu izbori. Kroz grupaciju stranka koja postoji, i koja će se širiti, cilj SzS je da zajednički izađu na buduće izbore i pobede Vučića - objasnio je Stefanović.

On lično ne bi voleo da razgovara sa Vučićem, kako kaže, ali bi razgovarao sa predstavnicima države i partije na vlasti i poručio je da postoji mogućnost da se "tako nešto izdejstvuje".

Ne pokušavamo mi Vučića da ubedimo ni u šta, jer nam krušku ne bi dao da smo tražili, i tu iluziju smo odavno izgubili - izjavio je Stefanović.

Kaže da oni (SzS) razgovaraju sa svetom i sa drugim opozicionim strankama i grupacijama “da ih se što više skupi”.

Kada je reč o učešću nekih opozicionih stranaka na izborima, Stefanović pravi razliku između PSG i Nove stranke, s jedne, i "klijentelističkih" partija i saveza, poput Srbije 21 ili Metle, kako ih ocenjuje.

On vidi PSG kao nesumnjivo opozicionu partiju, koja isto želi promenu sistema i odlazak ove vlasti, "ali se razlikuju u metodologiji".

Kompletan intervju i odgovore na ostala pitanja vezana za izbore, budućnost i strategiju opozicije pogledajte u videu na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zz

    17:15 // 20. 5. 2020.

    Sto su ukusni ovi sendvici!!!!!!!!!

  • Mina

    22:20 // 18. 5. 2020.

    Evropa ne podrzava kukavicki potez pojedinaca koji bojkotuju. Izadjite i borite se.

    • Naissus

      12:20 // 19. 5. 2020.

      @Mina A sa kim da se borimo? Sa namestenom korona kampanjom Jednog Coveka?? Izbora nece biti. Prvo jer su nezakoniti a drugo jer nam je konacno puklo pred ocima. A ti jedi taj sendvic i uzivaj dok jos mozes. Bolje da heklas umesto sto se bavis politikom i stvarima koje ocigledno ne razumes

    • TuRb●BOT

      19:22 // 19. 5. 2020.

      Ja bih se borio sa tobom, ali na poseban nacin.Kreativan ! Dao bih ti i hot dog ! Razumes ?

  • Zarko

    21:50 // 18. 5. 2020.

    Ovi opozicionari nikako da shvate da je dzabe odlaganej kaad su izgubili poverenje naroda! Niko im vise nsita ne veruje i uglavnom lsuze za sprdnju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: