Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 4. 9. 2019.

| Politika

Stefanović u Nišu: Opozicija ne bojkotuje izbore zbog uslova, nego zbog straha od poraza

Autor:A. S, J. A.Izvor:Južne vesti
stefanovic
Stefanović kaže da se opozicija boji lošeg rezultata; foto: J. A.

Izborni uslovi danas su bolji nego na prethodnim izborima, kaže ministar policije i predsednik novoformirane Radne grupe za saradnju sa OEBS-om oko izbornih uslova Nebojša Stefanović. Zato, kako kaže, opozicije ne bojkotuje izbore zbog uslova nego zato što očekuju loš rezultat.

Opozicija već mesecima traži bolje i fer izborne uslove, a nakon, kako su rekli, neuspelih pregovora sa SNS na Fakultetu političkih nauka, mnoge stranke su već najavile bojkot izbora koji su najavljeni za proleće.

Ministar Stefanović je nedavno imenovan za predsednika Radne grupe koja će se baviti izbornim uslovima, ali i pored toga što će to raditi sa međunarodnom institucijom kao što je OEBS, za njega su izborni uslovi dobri.

Birački spisak je danas već neuporedivo bolji nego ranije. Povezan je sa svim matičnim knjigama. Nemamo opasnost da imamo birače koji su upisani sa pogrešnim podacima. Mislimo da je u ovom smislu sistem u Srbiji unapređen i da su spiskovi u Srbiji na visokom nivou - kaže Stefanović.

Pojašnjava da se sa OEBS-om od 2017. radi na različitim zakonskim aktima i da će to biti nastavljeno i u novoj Radnoj grupi.

Iako opozicija najavljuje bojkot baš zbog izbrnih uslova i ima spisak zahteva šta u tom delu treba promeniti, Stefanović kaže da o uslovima opozicije ne razmišlja.

Što se tiče onih koji najavljuju bojkot ne najavljuju ga zbog izbornih uslova, oni to rade zbog očekivanog lošeg rezultata. Da ne bi dobili 7,8 ili 9 odsto, pa da onda ne mogu da pričaju kako su ogromna sila u Srbiji, odličili su se za bojkot. I oni su to proglasili i pre nego što smo završili razgovore o tome - kaže Stefanović.

Podsetimo, parlamentarni i lokalni izbori najavljeni su za proleće 2020. godine. Opozicija smatra da uslovi nisu fer, a brojne stranke među kojima su Dveri, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, već su najavile da na izborima neće učestvovati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • goran

    11:40 // 8. 9. 2019.

    A on je kao glavni koji treba da poboljša uslove izbora,tragikomedija i lice bahatosti ove vlasti.Bojkot do pobede.

  • Djordje

    02:12 // 6. 9. 2019.

    Prosto se frapiram kada vidim ove botovske intelektualce i njihove komentare. Moze neko da sastavi jednu recenicu, ali da je i argumentuje. Papagaji?

  • Dragana

    19:39 // 5. 9. 2019.

    Bez Geje nigde.Zar on nije nacelnik svim zaposlenim u obrazovanju i svoj deci, bez obtira na politicku pripadnost? Ko nam vodi obrazovanje? Ko zaposljava? Samo Gejo po dekretu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: