Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 17. 3. 2016.

| Politika

Stojanović i Aleksić formirali grupu građana

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-Momir-Stojanovic
Stojanović konkurencija SNS; foto: JV arhiva

Donedavni narodni poslanik SNS Momir Stojanović i gradski većnik Srđan Aleksić formirali su grupu građana sa kojom će nastupiti na lokalnim izborima u Nišu.

General Stojanović je formiranje nove političke opcije najavio i pre otprilike nedelju dana kada je Srpska napredna stranka predala liste za republičke i lokalne izbore, a on nije bio ni na jednoj od njih.

490x370-srdjan-aleksic I Aleksić na listi; foto: JV arhivaSada je sve to postalo zvanično, a pridružio mu se i Aleksić, pa ova grupa građana ima zvaničan naziv “General Momir Stojanović - advokat Srđan Aleksić - Iskreno za Niš”.

Ova politička opcija je formirana, kako kažu, u cilju zaustavljanja procesa uništavanja Grada Niša i Niškog regiona, kao i “stvaranja boljih uslova i okruženja za život i budućnosti naše dece”.

Grupu građana čine moralni, kredibilni i stručni ljudi, rešeni da nešto učine za svoj grad. Iza ove grupe građana ne stoje nikakve interesne grupe, niti pojedinci - poručuju iz ove opcije.

Novoformirana grupa građana bi uskoro trebalo da preda izbornu listu Gradskoj izbornoj komisiji, a pozivaju ”sve dobronamerne, časne i čestite građane Niša” da im se svojim idejama, predlozima i primedbama na programske ciljeve “pridruže i podrže u borbi za vraćanje dostojanstva našem Gradu”.


Podrška Vučića ili odlazak iz stranke?

Stojanović je i ranije govorio da za svoje učešće na izborima mimo SNS ima podršku predsednika stranke Aleksandra Vučića, kojeg podržava na republičkom nivou, i koji mu je, kako je sam rekao, poželeo sreću.

Međutim, kako pišu beogradski mediji, pozivajući se na izbore iz SNS, Vučićevo “srećno” znači srećno u daljem radu, ali van Srpske napredne stranke i već na prvoj sednici Glavnog odbora treba očekivati Stojanovićevo isključenje iz stranke.

I dok struja koju predvode Stojanović i Aleksić tvrdi da po Statutu stranke dozvoljeno da članovi formiraju nezavisne grupe građana, nosilac liste SNS u Nišu i gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da “onaj ko nastupa na izborima na nekoj drugoj listi, automatski biva isključen iz stranke i ne može više biti u njoj”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nevena

    13:39 // 18. 3. 2016.

    Ma nemojte da me zasmejavate, kakva grupa, kakvi ciljevi, kakav program! Samo licni interesi, nema zbora!

  • Dusan

    13:34 // 18. 3. 2016.

    Generale, godinama sluzite narodu i obavljate svoje zadatke na najboli moguci nacin. Verujem da ce to i sada biti slucaj. Uz vas smo.

  • naivko niski

    10:44 // 18. 3. 2016.

    Momo, koliko stranke za kratko vreme promeni?
    Vlast je teska boljka, prpazi na zdravlje u godinama si.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: