Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 2. 4. 2016.

| Politika

Stojanović i Aleksić predali listu, ne zna se ko su kandidati

Autor:B. J. Izvor:Južne vesti
1
Veliki broj simpatizera na primopredaji liste; foto: B. J.

Izbornu listu kandidata za odbornike u Skupštini Grada “Iskreno za Niš” danas su predali general Momir Stojanović i advokat Srđan Aleksić, ali nisu saopštili imena kandidata za gradonačelnika niti za predsednike opština.

Prema njihovim rečima “još uvek je rano” da objave imena, a nisu precizirali ni koja su još udruženja podržala listu “Iskreno za Niš”.

Na izbore izlaze sa Novom Srbijom i Srpskim pokretom obnove, a to što su, kako kaže Momir Stojanović, “za dva dana prikupili 4.000 potpisa, govori da su Nišu potrebni novi i odlučni ljudi”.

Ako nam građani Niša daju poverenje, videćete kako se formira dobar tim ljudi, a kako se nesposobni kadrovi menjaju, kako pristižu investicije i kako upošljavamo ljude. Razlikovaćemo se od onih koji su do 2012. godine bili na vlasti i koji su na vlasti poslednje 4 godine - kaže Stojanović.

2 "Još uvek rano da se saopšte imena kandidata"; foto: B. J. Srđan Aleksić veruje da će ova politička opcija postati “značajan politički činilac u gradu i opštinama”, jer imaju “vizije i ideje za razvoj niške privrede”.

Inače, danas su predati i potpisi podrške za Opštinu Pantelej, a za sutra su planirane predaje listi u Medijani, Paliluli i Crvenom Krstu.

U Niškoj Banji su već fomirali koaliciju sa aktuelnim predsednikom ove opštine Zoranom Vidanovićem i podržali listu „Banja pobeđuje“.


Stojanović izostao sa SNS konvencije

Iako tvrdi da je i dalje član Srpske napredne stranke, Momir Stojanović objašnjava da sinoć nije prisustvovao konvenciji u hali “Čair” i da se nije susreo sa predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem.

Nisam bio na konvenciji i nisam se video sa gospodinom Vučićem jer sam bio zauzet oko prikupljanja potpisa i pripreme dokumentacije za našu listu - kaže Stojanović.

Stojanović naglašava da će podržati SNS na republičkim izborima “zbog politike koju vodi Aleksandar Vučić”.

Za svoje dojučerašnje stranačke kolege iz Niša, međutim, tvrdi da se zalažu za „lojalne, bezidejne i nesposobne ljude“, što, kako kaže, više nije mogao da trpi.

Podsetimo, penzionisani general i aktuelni poslanik SNS Momir Stojanović i advokat i gradski većnik Srđan Aleksić odlučili su da se odvoje od kandidacione liste Srpske napredne stranke i samostalno, u ime grupe građana, nastupe na izborima.

Niške naprednjake je juče na mitingu, inače, kritikovao i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić govoreći da su neki od njih “jedva dočekali trenutak kada njihove lične ambicije nisu ispunjene da stranku napuste”, ali nije naveo na koje ljude tačno misli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • šta je sa generalovom listom?!

    09:00 // 4. 4. 2016.

    Je'l proglašena lista il' se general okružio ljudima koji ni kandidaru ne umeju da predaju, al' mnogo vole da budu na vlasti?

  • Vešta maska za neupucene

    02:46 // 4. 4. 2016.

    Vešto i prepredeno, na nezadovoljstvu građana dosadašnjom politikom SNS-a pokušavaju da se domognu fotelja ne odričući se izvorne politike velikog vođe koja vuče u totalnu propast. Meni ovi deluju još opasnije od sadašnje ekipe na vlasti. Druga glava iste "aždaje", ova samo još nije pokazala svoje velike "zube".

  • perko

    21:15 // 3. 4. 2016.

    Polako tone ladja sa Perisicem i Bulatovicem, tj.Sojicem. Nego sta cemo mi sto unistise Jugoistok,Goricu, Medijanu, nenamenski potrosise 1,6 mlrd. din. i grad u palanku pretvorise.

    • Živojin

      09:37 // 4. 4. 2016.

      Bulatova lađa neće nikada potonutu.Bulat je funkcioner (jedini u Nišu),koji ima ogromnu podršku vrha stranke,tako da će Bulatović još dugo da bude glavni u Nišu,postoji velika mogućnost bude gradonačelnik.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: