Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 25. 6. 2013.

| Politika

Stojanović: moguće zloupotrebe novca za Kosovo

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Momir-Stojanovic-1.JPG
Momir Stojanović, narodni poslanik SNS

Postoje ozbiljne indicije da je bilo zloupotreba budžetskog novca koji je Srbija više od deceniju odvajla za Kosovo i Metohiju, kaže Momir Stojanović, predsednik Anketnog odbora Narodne skupštine koji je počeo kontrolu trošenja tih para na Kosovu.

Trošenje novca poreskih obveznika građana Srbije koji je proteklih 12 godina izdvajan za pomoć ili finansiranje raznih instutucija i projekata u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, pod lupom je anketnog odbora.

Ovo ad hoc telo sastavljeno je od 14 poslanika i vladajućih i opozicionih parlamentarnih stranaka na čelu sa Momirom Stojanovićem, poslanikom SNS iz Niša.

Oni će u naredna tri meseca na Kosovu proveravati “razne stavke u budžetu koje su namenjene Kosovu i Metohiji,” pre svega one za koje je izdvojeno najviše finansijskih sredstava. Ali i one na koje su građani sa Kosova već godinama upozoravali parlament, tvrdeći u predstavkama da novac, umesto tamo gde je namenjen, završava u džepovima pojedinaca.

- Moje informacije govore da je u najmanju ruku prisutna nervoza kod pojedinih lica, biznismena na prostoru Kosova i Metohije.  Indicije ili sumnje ukazuju da su te kriminalne aktivnosti u enklavama sa većinskim srpskim i drugim nealbanskim življem na Kosovu i Metohiji, odvijane u sprezi sa nekim ljudima koji nisu na teritoriji Kosova i Metohije, pa čak nekada da su ti ljudi presudno koordinairali takvu koruptivnu i kriminalnu aktivnost - kaže Stojanović.

Momir Stojanović u studiju Južnih vesti Momir Stojanović u studiju Južnih vestiTvrdi da formiranje Anketnog odbora nije udirektnoj vezi sa emitovanjem emisije “Insajder” na B92 koja se bavila upravo istraživanjem tokova tog novca. Ali i da neće zaobići činjenice koje su iznete u toj emisiji.

- Neće biti isključen niko! Mi ćemo prekontrolistai konkretno svaki projekat, svaku stavku, zakonitost javnih nabavki, visinu novčanih sredstava... Postoje ozbiljne indicije i da su neki projekti finansirani i od međunarodne zajednice i iz budžeta Republike Srbije, pa će se onda ispostaviti, verujem, da je jedan deo sredstava, ili iz UNMIK-a ili iz budžeta Republike Srbije završio negde nezakonito. - kaže Stojanović.

Anketni odbor trebalo bi da do 18.septembra završi svoj rad i podnese izveštaj parlamentu.

Stojanović ne isključuje mogućnost da će eventualno zatražiti i produženje roka.

Opširnije o tome šta će sve biti predmet kontrole pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    07:03 // 26. 6. 2013.

    Ovaj je otkrio toplu vodu, javna tajna je da je "Kosovo" najveća pljačka u srpskoj istoriji,posle Miloševića.
    "Insajder" je objavio dokaze prošle godine a tek sad formirali komisiju

  • rodja

    06:10 // 26. 6. 2013.

    Samo napred generale,velika je cast,upoznati vas.

  • nenad nenadovic

    20:51 // 25. 6. 2013.

    Dobiti od jednog dela / postene / Srbije, takav zadatak!! Kakva pocast,uvazavanje,potvrda moralnog kredibiliteta. Nema sumnje,odradicete to casno,oficirski.CUVAJTE SE... i Nis treba malo procesljati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: