Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 25. 3. 2016.

| Politika

Stojković: Sa Palilule 1.000 socijalista prelazi u SNS

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
stojkovic
Stojković sa sobom vodi grupu ljudi; foto: YouTube

Donedavni predsednik opštinskog odbora SPS na Paliluli Miloš Stojković kaže da nakon javnog prelaska u SNS ima podršku članova SPS i tvrdi da će u narednih desetak dana biti masovnih prelazaka u SNS.

Stojković je nakon 12,5 godina provedenih na čelu socijalista sa Palilule pred TV kamerama prešao u SNS. SPS je izdao saopštenje da to i nije neki gubitak za partiju, a Stojković kaže da će gubitak tek da se oseti.

Tvrdim da će sa teritorije Gradske opštine Palilula za 3 dana biti najmanje 500 članova SPS koji će da pristupe SNS. Nadam se da će za desetak dana da ih bude i 1.000. Mogu da Vam pokažem poruke “šefe gde ste Vi, tu smo i mi uz Vas” - kaže Stojković.

490x370-stojkovic Potpis pao uživo; foto: YouTubeOn dodaje da su mu se javili predsednici 5 mesnih odbora na Paliluli sa željom da pređu u SNS i siguran je, kako kaže, da će SNS da ima apsolutnu većinu u ovoj Opštini.

Za poverenika SPS u Nišu Žarka Rankovića, ovakvi podaci su neutemeljeni.

Ja ne verujem da su to istiniti podaci - mišljenja je Ranković.

Prvi na listi SPS na Paliluli Srđan Vasković kaže da je priča o masovnom prelasku u SNS „smešna i jako neozbiljna“ i da će se „pokazati da je SPS kroz reorganizaciju samo dobio“.


Nepotizam oterao Stojkovića

ps Nezadovoljan zbog nepotizma; foto: palilula.euRazočaranje ljudima koji upravljaju niškim SPS nakon raspuštanja jedan je od uzroka zbog kojeg je Miloš Stojković, kako sam kaže, rešio da pristupi SNS.

“13 veličanstvenih”, kako zove privremeni organ partije koji predvodi Žarko Ranković, odlučuje prema njegovim rečima o svemu, a kap koja je prelila čašu je, priča Stojković, nepotizam.

Ne može načelnik Nišavskog okruga Aleksandar Cvetković da bude na gradskoj listi, a njegov sin na opštinskoj. To je čist nepotizam. Uvek smo pričali nema dupliranja funkcija i porodičnih veza, ali to je sve pogaženo - kaže Stojković.

On dodaje da je o svom nezadovoljstvu pisao i predsedniku SPS Ivici Dačiću i funkcionerima Žarku Obradoviću i Aleksandru Antiću.

Međutim, kaže da odgovora nije bilo, pa je rešio da pređe u SNS, ali tvrdi da to nije zbog funkcije, jer su liste već predate, već zbog ideja i energije Aleksandra Vučića, ali predsednika Opštine Palilula Bobana Džunića.

Zadovoljstvo mi je što su sve odluke u Skupštini čiji sam predsednik donete jednoglasno i velikom većinom. To me je navelo da pređem u SNS. Nisam prešao u SNS iz interesa, već zato što u Nišu nema ko da predvodi SPS - kaže Stojković.

Stojković je mandat i po bio portpredsednik Gradskog odbora SPS u Nišu, 12 i po godina predsednik Opštinskog odbora na Paliluli i 4 godine član Glavnog odbora SPS.


Ranković: Nema govora o nepotizmu

Poverenik Gradskog odbora SPS u Nišu Žarko Ranković kaže da u slučaju porodice Cvetković nema nepotizma, kako tvrdi Stojković.

I jedan i drugi, i sin i otac, su aktivni članovi od osnivanja.  Ne radi se o nepotizmu u smislu da je neko protežirao nekoga ko mu je sin.  Smatrali smo da obojica zaslužuju da se nađu na listama u skladu sa svojim zalaganjem - zaključio je Ranković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    22:17 // 27. 3. 2016.

    Ne znam tih 1000 šta je do sada čekalo, SPS ima 13 veličanstvenih i oni rade šta hoće kao grofovi, a ostali ih služe. Čudo od stranke!

  • Peca

    23:10 // 26. 3. 2016.

    Svi protiv kojih sam se borio su sada u mojoj stranci! Žao mi je ali je tako!

  • Petar

    15:24 // 26. 3. 2016.

    Niti su to bili članovi SPS-a niti ih interesuje kako se zove partije, već su to obični ljudi koji se bore za opstanak, a shvataju da se i SNS i svi koji su bili "jači" striktno pridržava onog "nepartijski kadar", pa k'o vele: kad se mora i jedini je način - piši!!! Pa posle pominju "prošle" ili one "još prošlije".. Jadno i žalosno!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: